Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

(W)ebnapló 2016.03.01-03.31
2016.04.14.

Azt mondják a cinegék,
Itt a tavasz, nyitnikék!
/magyar népköltés/
Márciushoz méltóan felbolydult minden, csak úgy pörögtek az események. Izgultunk, aggódtunk,mosolyogtunk, drukkoltunk, szerveztünk, ünnepeltünk, támogattunk és támogatást kaptunk.

Boldogan mondhatjuk, hogy a "sanyarú" téli hónpok után, amikor szinte teljesen megállt az örökbefogadás, márciusban újra beindult az élet :)

A boldog újgazdis kutyáink:Természetesen a gazdisodók helye sosem marad üresen, sőt. Jó néhányan érkeztek, köztük több beteg, öreg, rossz állapotban lévő. Sőt érkezett egy 15 fős szaporítótól szabadult különítmény is.

Néhányan azok közül, akik nagyon várják az új gazdájukat

Zorán, Klára, Csip, KisJani és Patrik talált kutyaként érkeztek. Sajnos egyikőjüknek sem került meg az eredeti gazdája, így új gazdit keresünk a számukra!

Zorán ISASZEG és DÁNY között talált kanocska. ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!Klára kb. 5 éves, németjuhász jellegű szuka kutya akit 2016. március 4. napján találták Dányban. ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!Csip, 2016. március 12-én találták Csepelen. Eltelt a 14 nap, az eredeti gazdát is megtaláltuk, de nem jött érte így új gazdát keresünk Csip kutyánknak. ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!KisJanit, ezt az édes kis bongyor, nagyjából 2015. novemberében született, barnás szürke kan kölyköt (2016.03.14-én) találták a 17. kerület Bocskai utca - Kis János utca sarkánál. ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!Patrikot a 17. kerületben 2016.03.18-án a városközpont környékén találták ivarosan. ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!Lima családja kilakoltatásának esett áldozatul. Szegény, gyönyörű német juhász lány nem érti, hogy mi történt vele, miért vesztette el a családját. Hogy is érthetné. :( Nagyon várjuk egy olyan gazdi jelentkezését, aki visszaadná a hitét és a boldogságát. ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!Ez a mosolygós idős hölgy itt Larissza.Az Illatos úti Állategészségügyi telepről érkezett a NOÉ Állatotthon gondozásába. Február közepén fogták be a 21. kerületben, nagyon rossz általános állapotban. Ha ránéztek a képre talán nem meglepő, hogy az eredeti gazdája nem került elő ... (bárcsak azt írhatnám, hogy milyen meglepő, hogy ilyen állapotban egyedül találják az utcán ... talán egyszer ide is eljutunk) A szolgálatnál kicsit összeszedte magát, nagyon sokat javult az általános állapota, egy bújós, mosolygós, kedves matróna lett. De sajnos a "leltárban" rengeteg és komoly baj, betegség és tennivaló van:
- 12+ életkor
- rossz általános állapot
- majdnem teljesen süket + gennyes fülgyulladása van
- több emlőjét érintő emlődaganatok
- kétoldali lágyéksérv
- óriási hüvelydaganat
- mellső lábain több daganat féleség
- bal csípőjén hatalmas daganat szerű képlet
- gerincén előrehaladott spondylosis, vagyis bambuszgerinc ...
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!A Kormos család 2016. március 30-án érkezett a váci Zöld Menedék Állatvédő Alapítványtól. A picik ahányan vannak annyifélék, de az biztos, hogy közepes méretűek lesznek. A felmenőikről semmit nem tudunk, de mindegyik nagyon kedves, játékos, jól szocializált.

Oltási programjukat megkezdtük, melynek befejezése a gazdi feladata. Chipezve, ivartalanítási kötelezettséggel adjuk örökbe, melyet a megadott időre el kell végeztetni és ezt nagyon szigorúan ellenőrizzük! Kölyök kutyákat Budapesten és 30 km-es körzetében adjuk örökbe.És megint a szaporítók 15! új kutyánk lett!

Az Állatvédőrség hatósági segítséggel Soltvadkerten egy kutyaszaporító telep felszámolásán dolgozott. Ahogy az általuk készített fotókon is látszik, mind a környezet, mind a több, mint 30 kutya állapota siralmas volt.
A kimentett 34 kutyából, 15! rossz állapotú kis csöppség a NOÉ Állatotthon gondozásába került. Róluk részletek hamarosan, folyamatosan dolgozunk velük, átnézzük őket, logisztikázunk kit hova tegyünk, mindenki átesik az első orvosi vizsgálaton.
Az már biztos, hogy nagyon sokuknak beteg a szeme, többnek a lába, sérvesek, csak úgy első rápillantásra.
Köszönjük az Állatvédőrségnek az eljárást, a kutyusok kimentését, valamint a helyi hatóságoknak (önkormányzat, rendőrség, hatósági állatorvos) a gyors és állatbarát akcióért.

Kérünk mindenkit, akinek tervben van a közeli vagy távoli jövőben kölyökkutya vásárlás, égjenek jól bele az elméjébe ezek a képek. Minden egyes Jófogáson és egyéb ilyen-olyan hirdetési portálokon "olcsó" pénzért vásárolt kölyök ilyen körülmények közül jön, a szüleik betegek, kizsákmányoltak és így "élnek". Minden egyes 20-30 ezer forintért megvásárolt kölyök árával ezt támogatja. És ez igaz a mostanában annyira elharapódzott "mentsük meg, vegyük meg mert a képen látszik, hogy milyen borzasztó körülmények között van és milyen szomorú" akciókra is! Minden fillérrel ezt a helyzetet támogatod! Ne tedd!!!!
A 15 gondozásunkba került kutya alap ellátási is hatalmas összeg lesz, nem beszélve a speciális bajokról és az ellátásukról.A kutyusok már mind egyenként is felkerültek a NOÉ gazdikeresői közé, Soltvadkerti családnévvel. Megtaláljátok őket ITT!!!!!!

Nándi, fél szemű, ezer meg egy éves, rogyadozó lábú, alig van már foga öregúr. Egy ilyen csodálatos öreg kutyának a gazdája lába mellett lenne a helye, megbecsülésben, szeretetben, oltalmazva, miután minden bizonnyal egész életében hűségesen szolgált minket embereket.
De Nándinak ez bizony nem adatott meg. A meleg otthon és a szeretet helyett Hajdúdorogon a gyepmester szabadította ki Őt és 2 kis társát borzasztó körülmények közül. :(

Az egyik szemecskéje hiányzik, valószínűleg a másikra is csak korlátozottan lát. Az új helyzetben az állatotthonban most még nagyon megvan szeppenve. De mi már most nagyon szeretjük. Jelenleg megfigyeljük, hogy az öregségen kívül van-e valami egyéb komolyabb egészségügyi problémája és hagyjuk, hogy Ő a saját kis tempójában ismerkedjen az új otthonával. Mindent meg fogunk tenni, hogy megértessük vele, itt biztonságban van, szeretjük és most már mindig vigyázni fogunk rá.

De persze közben nagyon-nagyon reméljük, hogy nem a NOÉ Állatotthon lesz az utolsó állomás az életében. Reméljük,hogy lesz még ereje, ad még nekünk időt és megbocsátja azt a sok rosszat amit tőlünk, emberektől kapott.
Tehát nagyon keresünk egy igazi Angyalt, aki meglátja a CSODÁt ebben az idős kutyusban, aki megadná neki azt, amit a gazdájától meg kellett volna kapnia ...
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!
Ki hogy van a februári bajban lévők közül:

Dolce ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!
Dolce, fiatal 2014 nyári születésű staffordshire terrier jellegű szuka kutya. Válságos állapotban került a gondozásunkba a frissen született babávial együtt.Szépséges Dolcénk szépen lassan megerősödött, kigömbölyödött és egy csodálatos, életerős, bújós, vidám, az energiától majd kicsattanó fiatal kutya lett belőle.
Már semmi más nem hiányzik az életéből csak egy igazi saját család, ahol teljes jogú családtagként bánnak vele, ahol megbecsülik, szeretik és megfelelően gondoskodnak róla.

Teljesen egészséges, tele van energiával és jó neveletlen. AZ emberekkel feltétel nélkül barátságos, de a kutyákkal való kapcsolatán van mit csiszolni. Következetes, határozott gazdát keresünk a számára, aki sokat tud vele foglalkozni, aki biztosítja számára a kellő mozgást és aki eljár vele kutyaiskolába. Még előtte az élet, nagyon sok boldog év várhat rájuk közösen.

Oltva, chipezve, ivartalanítva adjuk örökbe, csak kerti tartásra nem adjuk!!! ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!
Tia túl van az első nagy műtéten
Tia túl van az első műtéten. Nem volt egyszerű menet. 3 orvos és 3 asszisztens csinálta végig, pontosabban küzdötte végig az egészet. Tudtuk, hogy nagy a kockázat, hogy Tia nagyon gyenge és rossz állapotban van, de reménykedtünk a zökkenőmentes operációban. Sajnos ez nem így lett. Tia nagyon rosszul viselte az altatást. A legmodernebb gépekkel, gyógyszerekkel és eljárással altatták és műtötték. Ennek ellenére egész végig lélegeztetni kellett. A helyzet nagyon aggasztó volt, a műtét közben egyáltalán nem lehetett tudni,hogy mi lesz, ha leveszik a gépről... Volt olyan pillanat amikor a műtétet az orvos a legrosszabb felkészítendő hívott fel ... A műtét során eltávolították a két gyerekfej nagyságú daganatot, melyek súlya meghaladta a 2 kg-ot.Hála az égnek Tia állapota a műtét végére stabilizálódott és beindult a spontán légzése. Lassan,de biztosan ébredezett. Természetesen kórházban maradt, ahol folyamatos kezelést kap.
Minden nap hálásak vagyunk a sorsnak, de ilyenkor még inkább, hogy egy olyan állatorvosi rendelő csapata áll a rendelkezésünkre, mint a Délpesti Állatgyógyászati Központ. CsodaBoda doki és a Csoda csapata, minden Csodálatos tagja ma megint a maximum felett teljesített, mind szakmailag, mind emberileg! Köszönjük, hogy azon túl, hogy orvosilag a mindennél is többet megtették Tiáért, de folyamatosan telefonon és képekkel tájékoztatnak minket. Tiszta szívből ajánljuk Őket, igen ez itt a direkt reklám helye! Ha valakik, akkor ők biztosan megérdemlik. Délpesti Állatgyógyászati Központ Dr. Boda Attila, Dr. Fikó Fruzsina, Dr. Milei Erika, Dr. Jandó Tamás állatorvosok és az asszisztens csapat: Petra, Marika, Judit, Szilvi.

Kedvenc rovatunk, a Hírek a gazdiktól következik:

NOÉs találós kérdés:
Mi a különbség a felső és az alsó kép között?
A helyes válasz: több mint 3 év, saját gazdi, saját család és sok-sok szeretet! grin hangulatjel heart hangulatjel
Íjász Cipellő egyike volt az összesen 25 kutyának, akik Pécelről, egy kutyagyűjtögető nénitől kerültek a gondozásunkba, borzasztó körülmények közül. Mindez 2012.márciusában történt. Cipellő akkor volt nagyjából 1 éves, igazi esélytelen, fekete, kinekkell? darab. Ráadásul ahogy többiek Ő is nagyon félénk volt, szocializálatlan ...
Az egész történet itt olvasható: http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=1281
Hiába indult Cipellő igazi hendikeppel a gazdikeresésben, végül eljöttek az ő Angyalai is, akik már több mint 3 éve szeretik. Köszönjük ez Viktóriának és a családjának! Nézzétek, ugye érdemes volt? :)
Fogadj örökbe Te is egy ilyen igazi FEKETE gyémántot! :)

Íjász Pepi
Sziasztok!
Láttam tesókámat az oldalatokon így gondoltam én is bejelentkezem. :D
Íjász Pepi vagyok, remélem emlékeztek még rám... Jónéhány éve annak, hogy búcsút intettem nektek :) és azóta is boldogan élem mindennapjaimat!
Van közös programunk a macskával is, minden este fogócskázunk :D persze nem vérre menően ... Gazdáim naponta kényeztetnek, elhalmoznak minden jóval, finom falatokkal :) Állítólag huncut vagyok, mert mikor nem figyelnek oda bizony felugrom az ágyra, de aki NOÉs kutyát fogad örökbe az tudja mi az a kanapé-gén wink hangulatjel Alapvetően jó kutya vagyok, imások futni, szaladni... néha eszembe jutnak a testvéreim is és csak remélem, hogy nekik is ilyen szuper hely jutott :) Nemsokára kilátogatok, addig is puszi-csumi, PepiMelissza a kis csau mix kislány, akinek meghalt a gazdája, ezért került a NOÉ gondozásába. Szegény nagyon nehezen viselte a menhelyi létet, bár korábban sem volt éppen ideális élete. A segélykérésünkre azonnal jelentkezett Zsuzsa és családja, akik korábbi örökbefogadóink és már néhány éve velük él Wifi a NOÉ Állatotthon MiniMenhely részlegének volt kis védence.
Ők nem csak ígérték, de el is jöttek érte és így kicsi Melissza, aki most már Milike már boldog, kiegyensúlyozott gazdis kutya. Végre élheti gondtalan kölyök életét."Mert játék az egész világ ennek a kis csibésznek. Milike (Melissza) a Chow keverék kutyus első hete. Élénk, vidám és nagyon emberbarát. A kertet imádja, hihetetlen ahogy élvezi a szabadságot, a játékot. Szerdától már mehetünk sétálni, kirándulni és 2 hét múlva megyünk az "oviba" egy kis fegyelmet tanulni. heart hangulatjel grin hangulatjel "
Köszönjük és nagyon - nagyon sok boldogságot kívánunk!


ZEPPELIN ELLOPTÁK, DE VÉGRE MEGKERÜLT ÉS ÚJRA NÁLUNK VAN BIZTONSÁGBAN!Zeppelin, akit 2015. októberben loptak el a NOÉ Állatotthonból, újra nálunk, pontosabban egy szerető, biztonságos saját otthonban van! Hosszú volt ez az 5 hónap, de mindent megér, hogy biztonságban és hatalmas szeretetben, igazi boxerhez illő gazdánál, életben, otthonban tudhatjuk Őt!

Bővebben az egész történet és a hatósági eljárásról ITT OLVASHATSZ!

Természetesen a lopás miatti extra szigorú sétáltatási regisztráció és nyilvántartás végleges rendelkezés, a továbbiakban is érvényben marad. Ezért kérünk Mindenkit, aki sétáltatni szeretne az NOÉ Állatotthonban az hozzon magával személyi igazolványt és lakcímkártyát!
Köszönjük a megértést!


Mert adni jó!
A Ti segítségetekkel folyamatosan tudunk segíteni olyan menhelyeknek szervezeteknek, akik erre rászorulnak. Ebben a hónapban a Hangya Közösség segítségével instant száraz tészta és kutyafelszerelések kerültek a rászorulókhoz.
Illetve a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat munkájához tudtunk egy Halo chipolvasóval hozzájárulni! Reméljük nagyon sok bajbajutott kutyának segít majd minél előbb hazajutni!Beindult a fészekhagyó fiókák szezonja is!
Ma egy kedves állatbarát pár ezzel a fészekhagyó rigó fiókával jött be a NOÉ Állatotthonba. Jót akartak, de mégsem jártak el helyesen. Lassan kezdődik a fészekhagyó madarak szezonja. Kora tavasztól találkozhatunk elárvultnak látszó fiókákkal, akik látszólag reménytelenül hívogatják a szüleiket.
Ezeknek a fiókáknak a többsége nincs bajban, nem kellene őket megmenteni, összeszedni, elhozni. A fészekhagyó fiókák esetében ez teljesen természetes viselkedési mód. Még röpképtelen állapotban elhagyják a fészket,d e a szüleik továbbra is gondoskodnak róluk a földön, a bokorban, itt - ott. Így néhány nap alatt megerősödnek és szárnyra kapnak. Míg ha befogjuk őket fogságban ez akár néhány hétre is kitolódhat, ha egyáltalán a fióka elfogadja a mesterséges nevelést.
BŐVEBBEN!!!!Húsvéti Állatságok a NOÉ Állatotthonban

Szuper jól sikerült a húsvéti programunk! A legnagyobb örömünkre nagyon sok család választott minket és kis védenceinket. Ezért is imádjuk, hogy megint tavasz van, így időről időre megint megtelik az egész menhely nevetéssel és boldogsággal!

Néhány kép álljon itt bizonyítékként. És ha esetleg erről a programunkról lemaradtál, nincs semmi baj, hamarosan újabb nagyszerű rendezvényre várjuk a hozzánk látogatókat!Rólunk írták, avagy a NOÉ Állatotthon, egy NOÉ"szűz" szemével!Kovács Zsóka tollából:"Ma a NOÉ Állatotthonban jártam...Hát eljött a pillanat, amit már jó ideje hol félelemmel /"hol idenekemazoroszlántis" érzéssel a szívemben vártam. Itt kérnék elnézést azoktól az ismerőseimtől, akikkel nem sétáltatok kutyát, mióta az enyém elment. Jól esik a hívó szó, de túl sok a közös emlék, csak a sajátomat keresném a bandázáskor a szememmel. Viszont mióta nincs "csak" saját, érzékenyebb lettebb a többi árva kutya sorsára... Szóval az ÉLET NAGY RENDEZŐ, feltűnt egy kedves ismerős a gyermekkorból, aki most lehetőséget adott arra, hogy ( annak ellenére, hogy a vasárnap nem nyílt nap ) körbe nézhessek az otthonban. Fogalmam sincs, hogy kampányoljak az otthonért, az ott dolgozókért, önkéntesekért, mert ezt írott verzióban visszaadni nem lehet. Akik ismernek nagy tétekben fogadtak volna arra, hogy minimum összeomlok ha árva kutyát látok. A legelső kutyus a bejáratnál éppen napfürdőzött, keresztbe fekve az úton, kb. kicsit sem látszott hátrányos helyzetűnek. smile hangulatjel Miután kikerülgettünk egy halom háztájit - megesküdtem volna, hogy a kakast reklám célból ültették a kerítés tetejére - rájöttem, hogy ez nem a rémálmaimban élő lelencház vagy ha úgy tetszik menhely, ez tényleg egy nagybetűs OTTHON. Nem is tudom, de én úgy beköltöznék ! Amikor egy tágas szabad területen vidáman rohangáló - és igen csak nagytestű -kutyák nyargalásztak fel és alá..olyan érzésem volt, mintha csak kirándulnék pl. a visegrádi Mogyoróhegyen. Plusz itt még látni rókát, csacsit, szarvast, disznót, lovakat!!! Sajnos nem kaptam lehetőséget a bizonyításra, hogy én takarítok a világon a legszebben kutyakennelt, pedig nagyon készültem, ( ebből volt is itthon utólag egy kis pityergés, de ezt még privátin leboxolom..) Olyan tiszta, rendezett körülményeket biztosítanak az állatoknak az itt dolgozók, hogy még az agyvérzésen átesett, vak kutyust is mosolyogva simogattam, ( ÉN !! ) mert eszembe sem jutott, hogy hiányt szenvedne bármiben is. Őt egyébként biztos, hogy elviszem sétálnia a jövő héten. Nem ragozom tovább... menjetek minden szombaton és állítólag szép szó ellenében sétálni lehet vinni bármelyiket. Ha le tudsz mondania a reggeli fornettis pogácsádról, akár be is állíthatnál egy állandó átutalást a részükre. Mert pl. havi 2.500.-Ft nem nagy pénz, de év végén elmondhatnád magadról, hogy 30eFt-ot jótékony célra fordítottál az évben. De a legfontosabb: először győződj meg arról, hogy jó helyre adakozol, gyere és kirándulj egy nagyot a családoddal. Köszönöm a figyelmeteket ! Köszönöm a lehetőséget Ernő önkéntesnek, aki lehetőséget adott a személyes tapasztalásra és nem adott lehetőséget a kennelpucolásra :) De ezt még nagyon megbánja :) "
Kedves Zsóka,
Köszönjük a kedves szavakat, szeretettel várjuk vissza!


Imádott CsodaBoda rendelőnk, vagyis a Délpesti Állatgyógyászati Központ ismét segített. Történt ugyanis, hogy a facebook oldaluk ezredik kedvelőjének felajánlottak egy ingyenes oltást. De ugye mint tudjuk, jó a jót vonzza, így ebben az állatorvosi rendelőben nem csak az orvosok és az asszisztensek szuperek, hanem nagyon jó fej gazdik is járnak.
A felajánlott oltást Tóth Zoltán nyerte, aki azonnal felajánlotta a NOÉ Állatotthon egyik védencének! Így ma Lea, a szaporítótól hozzánk került angol bulldog hölgy megkapta a kötelező veszettség és a fertőző betegségek ellen védő kombinált védőoltásait Dr. Jandó Tamás doktor úrtól! Köszönjük a felajánlást Tóth Zoltánnak és a mindig tökéletes ellátást a Délpesti Állatgyógyászati Központ munkatársainak!Márciusi UBER JÓ NAP :D
Hatalmas sikerrel zárult az UBER márciusi akciója, melynek lényege az volt, hogy UBER alkalmazáson keresztül házhoz lehetett rendelni terápiás és menhelyről mentett kutyusokat és adományért cserében néhány pillanatig kizökkenhetett mindenki a munka mókuskerekéből. A szolgáltatás díj adomány volt, az akcióból befolyt teljes összeget a Tükör Módszer segítségével, a családbarát- és felelős kutyatartás jegyében, az alábbi 4 állatvédő szervezet között osztanak el: Etyeki Állatvédők Egyesülete, Kóborka Menhely, Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület, Noé Állatotthon.
Olyan hatalmas volt az érdeklődés és az akció sikere, hogy sokan órákig vártak kutyusra, sőt annak ellenére, hogy 2 órával meghosszabbították a rendelési lehetőséget, még így is maradt aki lemaradt.
Köszönjük az Ubernek, a Tükör Módszer Magyarországnak a lehetőséget és a támogatást!Az akcióban részt vevő mi legnagyobb büszkeségünk Nitro a NOÉ Állatotthon Boxer Fajtamentő részlegétől örökbefogadott boxer és Majoros Tamás a gazdája, aki nagyon-nagyon sok NOÉs védencnek is a segítője, a Rákoscsabai Kutyaiskolaval!
Természetesen nagyon köszönjük mindenkinek aki megrendelte tegnap ezt a szolgáltatást és így adományával a rászoruló állatokat támogatta.

Ormányos kaland :)


Nem mindennapi kétségbeesett segítségkérés érkezett ma a NOÉ Állatotthon központi számára. A vonal végén kétségbeesett hang próbálta minél gyorsabban elmagyarázni, hogy egy ormányos medve került bajba. Kutyák karmai, pontosabban foga közé keveredett.

Megérkezésünkkor egy égész lelkes mentőbrigád fogadott minket. És láss csodát a kutyaház valóban egy pici, még szinte kölyök, de halálra rémült kis ormányos medvét rejtett. Megmentői segítségével egész gyorsan sikerült átterelni gyűrűs farkú barátunkat egy szállító boxba és már robogtunk is vele az állatotthonba, hogy felmérhessük a valós állapotát.

Úgy tűnik, hogy a kiscsibész tényleg szerencsés csillagzat alatt született, hiszen annak ellenére, hogy 2 kutya is megtámadta, az ijedtségen kívül semmi külsérelmi nyom nem látható rajta. Reméljük, hogy belül is minden rendben vele. :)

És hogy teljes legyen a hepiend, még aznap előkerült a gazdája. Kiderült, hogy a kis ormányosmedve kislány és még tényleg nagyon fiatal alig 8 hónapos. Egy nyitva felejtett ajtón szökött meg. BŐVEBBEN!!!!

Április nagy rendezvényünk:
8. NOÉs találkozó és örökbefogadó nap


2016. április 24. vasárnap 10 - 15 óráig
NOÉ Állatotthon - 1171 Budapest, Csordakút utca vége!Ez mér tényleg komoly hagyomány! Idén már 8. alkalommal rendezzük meg a NOÉs találkozót és örökbefogadó napot a NOÉ Állatotthonban.
Szeretettel várjuk a korábbi évek virtuális és valós örökbefogadóit, legyen szó bármilyen állatkáról.
Igaz, hogy minden évben a legnagyobb élményt a korábbi védenceink viszontlátása és az új családok egymásra találása jelenti, de természetesen idén is rengeteg programmal várjuk a hozzánk ellátogatókat:

Örökbefogadás
cicák, kutyák és nyuszik részére - önkénteseink és munkatársaink segítenek a döntésben. Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a NOÉ és a speciális projektek örökbefogadási metódusától most sem tudunk eltekinteni, de ez a nap remek alkalom lehet az új családtag kiválasztására.
Akik ezen a napon fogadnak örökbe, azok a Ceva jóvoltából egy kutyás vagy cicás ajándék kezdőcsomagot kapnak!

Virtuális örökbefogadás
Idén ismét lehetőség lesz a helyszínen a virtuális örökbefogadásra is. Tehát, ha a látogatáskor beleszeretsz valakibe, legyen az egy kecske, egy malac, egy ló, kutya, macska, vagy akár Pepe az öreg makákónk, azonnal örökbefogadhatod (igaz csak virtuálisan). Ezzel támogathatod a kiszemelt védenced ellátását és a NOÉ állatotthon munkáját. Az örökbefogadásról bizonyítékot is szolgáltatunk egy névre szóló oklevél formájában.

Kutya szépségverseny, NEM csak NOÉs kutyáknak!
Nevezni a helyszínen lehet, 11:30-ig! A nevezés díjtalan. Külön kerülnek bírálásra a szukák és a kanok, három korosztályban. A nevezők számától indítunk új osztályokat. Nevezni nem csak korábbi NOÉs kutyákkal lehet, hanem szabadon bármilyen kutyus nevezhető. Sőt, ha van a NOÉ jelenlegi lakói közül olyan, akit szívesen megmutatnál, akivel büszkélkednél, természetesen erre is lesz lehetőség. De ne feledd ez csak játék és szórakozás! Természetesen mindenkinek a saját kutyusa a legszebb, nekünk pedig mindegyik! ♥

Gyerekprogramok
arcfestés, kézműves programok, játszóház, ugrálóvár

Próbalovaglás gyerekeknek

Kirándulás az Állatotthon környékkén elektromos kisautóval, az NRGcar támogatásával

Sport- és táncbemutatók, kicsikkel és nagyokkal

Kutyás bemutató

Jótékonysági MacsKávézó a legfinomabb kávékkal, forrócsokival és frappéval a BRAVOS támogatásával!

Tombola, értékes nyereményekkel - tudjátok nálunk már hagyomány, hogy rengeteg értékes, hasznos, szép és kedves ajándékot sorsolunk ki. Tőlünk senki nem megy haza üres kézzel.

- A Magyarországi Krisna-tudatú Hívőknek köszönhetően vendégül látunk mindenkit egy vegetáriánus ebédre!

Kedvcsinálónak a tavalyi buli képeiből néhány:http://noeallatotthon.hu/gallery/ESEMENYEK/7-NOES-TALALKOZO-ES-OROKBEFOGADO-NAP/

Hatalmas és kitörő szeretettel várjuk egykori védenceinket, illetve saját állat is hozható, amennyiben jól szocializált, egy évnél frissebb veszettség és kombinált oltással rendelkezik, melyet az állat oltási könyvével kell igazolni. FIGYELEM! Kölyök-növendék kutya, CSAK BEFEJEZETT oltási programmal látogathatja a rendezvényt! Illetve nincs fertőző betegsége.

A belépés természetesen ingyenes, de három és négylábúaknak, kizárólag csak oltási könyvvel lehetséges!

Ne feledjétek, nem csak a kutyusok és cicusok várják a kényeztetést ezen a napon, de a gazdasági udvar lakói és lovaink is szívesen fogadják a finom falatokat. Aki őket szeretné kényeztetni, az hozzon magával egy kis répát, almát, káposztát, salátát is.

Tehát, naptárba feljegyezni, 2016. április 24-én, vasárnap - 8. NOÉs találkozó és örökbefogadó nap!Reméljük már tényleg itt a tavasz, a naptárban már mindenképpen. Még néhány feljegyzendő dátum:
- 2016. május 8. (vasárnap) - 9. Boxer majális, bulldog, corso és csau csau találkozó
- 2016. május 14. (szombat) - NOÉ cicás nap
- 2015. május 29. (vasárnap) - Gyermeknap a NOÉ Állatotthonban
A részletekkel egy kicsit később jövünk!A záró cukiság rovatban, most két komolyabb gondolat következik, persze szigorúan nagyon szerethető módon!

Elgondolkodtató ...Leonardo Di Caprio megkapta élete első, de azt hiszem senki által nem vitatott Oscar díját. A film, melynek a férfi főszerepéért kapta, A visszatérő, önmagában is érdekes témát boncolgat egy a természetről felelősen gondolkozó embernek: http://www.port.hu/a_visszatero_the_revenant/pls/w/films.film_page?i_film_id=167159
De amiről úgy gondoljuk, hogy mindent visz, az Leonardo Di Caprio köszönő beszéde! Nézzétek meg! Köszönjük Leo, hogy erről, ezt és így, a világ egyik valószínűleg legnézettebb média megjelenésén. És amitől az Ő szavai még hitelesebbek, hogy és egészen biztosan nem csak a kameráknak és sóbiznisznek szólt, az a tény,hogy vegán életmódot folytat.
Érdemes egyébként kicsit böngészni Leo facebook oldalán is: https://www.facebook.com/LeonardoDiCaprio
Gratulálunk Mr. Leonardo Di Caprio a díjhoz, a tehetségéhez és az ügyhöz, melyet képvisel! Köszönjük!


ITT AZ ADÓBEVALLÁS IDEJE!Személyei jövedelemadód 1%-val, most Te is segíthetsz, hogy minél több rászoruló kaphasson még egy esélyt!
Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány
adószám: 18169696-1-42


Ha Te is úgy gondolod, hogy adód mindkét 1%-val az állatvédelmet, az állatokat szeretnéd támogatni, akkor arra kérünk rendelkezz alábbiak szerint.

Civil szervezeteknek felajánlható adó 1%:
Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány
adószám: 18169696-1-42
(www.noeallatotthon.hu)

Egyházaknak adható adó 1%:
Magyraországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
technikai szám: 0389
(www.krisna.hu)

Közös rendelkezői nyilatkozatunk letölthető innen:


Minderről bővebben: http://noeadoegyszazalek.hu/

Amennyiben adóbevallásodat már elküldted, ne aggódj, pótolhatod rendelkezésedet, ha a kitöltött rendelkezői nyilatkozatot adóazonosító jeleddel ellátott borítékban május 20.-ig postai úton eljuttatod az illetékes adóhatósághoz.
Ha félsz, hogy elfelejted, leadhatod nálunk is a NOÉ Állatotthonban, vagy a rendezvényeinken és mi elpostázzuk!
Azzal is segítesz, ha ezt a filmet és ezeket információkat megosztod!
Hálásan köszönjük támogatásodat!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában