Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Fészekhagyó fiókák mentése, de OKOSAN!
2016.03.31.

Ma egy kedves állatbarát pár ezzel a fészekhagyó rigó fiókával jött be a NOÉ Állatotthonba. Jót akartak, de mégsem jártak el helyesen. Lassan kezdődik a fészekhagyó madarak szezonja. Kora tavasztól találkozhatunk elárvultnak látszó fiókákkal, akik látszólag reménytelenül hívogatják a szüleiket.
Ezeknek a fiókáknak a többsége nincs bajban, nem kellene őket megmenteni, összeszedni, elhozni. A fészekhagyó fiókák esetében ez teljesen természetes viselkedési mód. Még röpképtelen állapotban elhagyják a fészket,d e a szüleik továbbra is gondoskodnak róluk a földön, a bokorban, itt - ott. Így néhány nap alatt megerősödnek és szárnyra kapnak. Míg ha befogjuk őket fogságban ez akár néhány hétre is kitolódhat, ha egyáltalán a fióka elfogadja a mesterséges nevelést.
A rigók különösen veszélyeztetettek, sajnos a legtöbbjük nem hajlandó enni, megbetegszik és meghal. Tehát bármennyire is segíteni szeretnénk, felelőtlenül ne szedjük össze ezeket az apróságokat. Ha veszélyes helyen van, úttest közelben mondjuk, akkor próbáljuk meg érintés nélkül a legközelebbi biztonságos helyre, bokorhoz terelni. A szülei rá fognak találni!
De ez a kicsi már itt van a gondozásunkban. Rutinos fiókanevelő családunkhoz került.. A szállítódoboza feliratából a neve Kellékmemória lett, és nagyon -nagyon reménykedünk, hogy amennyire vicces fazon, annyira lazán veszi a dolgokat és hajlandó lesz együttműködni a nevelésben.Észrevettétek Ti is, hogy a kis mérges ábrázatával kiköpött mása Chuck-nak a sárga madárnak . Kellékmemóriának van oka a dulifuliskodásra, elszakították a szüleitől ...
Drukkoljatok Kellékmemóriának és ne szedjétek össze az árvának hitt madárfiókákat! Köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában