Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Letöltések
(W)ebnapló
Állati történetek
Állati hírek
Gazdiktól
Állati sztárok
Rólunk írták
Oktatás
Sokkoló
Menhelysegítő Program
Képtár
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

KeverékKutya Webshop

Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

A MiniMenhely-projekt
2009.01.01.

2004 tavaszán indítottuk be legnagyobb programunkat, a MiniMenhely-projektet. A program egyedülálló kezdeményezés hazánkban, melynek célja a sintértelepekre került, altatásra ítélt, megkínzott állatok szervezett mentése, rehabilitációja és új gazdához juttatása.

A program keretében egy 10 kenneles "mini menhely" részleg épült fel 100%-ban önkéntes munkával állatotthonunk területén, a többi kenneltől teljesen elszeparáltan, ami azóta is folyamatosan fogadja a rászoruló kutyákat.


A MiniMenhely-program alapítványunk eddigi legnagyobb költségvetéssel működő projektje, hiszen a sintértelepekről az esetek nagy százalékában betegen kerülnek ki az állatok és gyakran hónapokig tartó kezelést igényelnek, mielőtt beköltözhetnek a menhelyre, ahol önkéntesek és szakemberek végzik további - gyakran rengeteg időt és türelmet igénylő - testi-lelki rehabilitációjukat.

És hogy nem is olyan mini a "Mini", azt az is jól mutatja, hogy alig egy évvel azután, hogy az önkéntesek belekezdtek az építkezésbe, a MiniMenhely-részleg 2005 tavaszán örökbeadta 100. kutyáját!

Bár eredetileg a budapesti gyepmesteri telep (Illatos út) kutyáinak mentésére jött létre, a MiniMenhely-projekt az évek során kibővítette tevékenységét. Mivel az Illatos úti telep a médiának köszönhetően kiemelt nyilvánosságot kapott és több másik állatvédő szervezet is csatlakozott a bent lévő kutyák mentéséhez, ezért megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot olyan vidéki gyepmesteri telepekkel, ahol sokkal rosszabb körülmények között élnek az állatok és elhelyezkedésük miatt jóval kevesebb gazdijelölt jut el hozzájuk, mint a fővárosi telepre.
Szerencsére sok telep hajlandó volt együttműködni velünk; többen még arra is készek voltak, hogy maguk jelezzék felénk, ha sérült, sebesült, vemhes, vagy azonnali orvosi ellátásra szoruló állat érkezik hozzájuk.
A MiniMenhely-program így jelenleg 25 hazai gyepmesteri telepről menti rendszeresen altatás elől a kutyákat.

A programba bevett állatok először külső karanténba, állatkórházba vagy önkénteseinkhez kerülnek, majd ha már megbizonyosodtunk arról, hogy nincsen fertőző betegségük, átesetek a szükséges kezeléseken és megkapták oltásaikat, akkor költöznek fel az állatotthonba a MiniMenhely-részleg tágas kenneleibe, ahol az önkéntesek megkezdik továbi rehabilitációjukat.

MiniMenhely-részlegünktől minden kutya oltva, ivartalanítva és mikrochippel ellátva kerül gazdához, miután meggyőződtünk róla, hogy a leendő gazdi megfelelő helyet tud biztosítani az állatnak. Tekintettel arra, hogy a programba sok hányattatáson átesett, gyakran nem csak fizikailag, de lelkileg is összetört kutyák kerülnek, nagyon alaposan ellenőrizzük a kutyusok leendő gazdáját és lakhelyét, nehogy újabb traumának tegyük ki a állatot.
MiniMenhely-részlegünk speciális, igen szigorú örökbeadási feltételekkel dolgozik, hiszen nem az a célunk, hogy megszabaduljunk minél gyorsabban az állatoktól, hanem az, hogy hátralévő életüket biztonságban és boldogságban tölthessék el a megfelelő gazdi oldalán, aki nem hagyja cserben őket akkor sem, ha idősek, betegek lesznek. Nem azért mentjük ki ezeket a sokat szenvedett kutyákat a halál torkából, hogy újra sintértelepre vagy az utcára kerüljenek egy-egy felelőtlen gazda miatt. Kérjük a leendő gazdijelölteket, hogy legyenek megértőek önkénteseinkkel, akik az örökbeadás során talán meglepően sokat kérdeznek vagy épp le szeretnék ellenőrizni a leendő gazdi kerítését; azért teszik ezt, hogy minden állatunkat biztonságban tudjuk! MiniMenhely-részéegünk örökbefogadási feltételeiről a projekt honlapján olvashatnak bővebben.

A MiniMenhely-program önkénteseihez bárki csatlakozhat, hiszen folyamatosan szükségünk van megbízható, "bevethető" önkéntesekre, akik vállalnak álltszállítást, ideiglenes befogadást, rendezványeken való segédkezést vagy egyéb munkákat.

A projektről minden tudnivalót a www.minimenhely.hu oldalon olvashatnak el és itt is tekinthetik meg a programba bekerült, gazdára váró kutyákat.

MiniMenhely-részlegünk elkülönített bankszámlaszámmal rendelkezik; az ide érkező adományokat kizárólag a programba kerülő kutyusok ellátására, gyógykezelésére fordítjuk.
Bankszámlaszám: 11710002-20084606

A MiniMenhely-részlegnek nincsen külön adószáma, hiszen nem különálló civil szervezet, hanem a Noé Állatotthon Alapítvány egyik projektje. Ezért aki adója 1%-ával szeretné támogatni a MiniMenhely-programot, az az alapítvány adószámára töltse ki rendelkező nyilatkozatát adóbevalláskor. A rendelkező nyilatkozaton a
"Noé Állatotthon Alapítvány" nevet és az 18169696-1-42 adószámot kell megadni.
(Figyelem! Ha a MiniMenhely-program nevét írják rá a rendelkező nyilatkozatra, az érvénytelen lesz és 1%-uk az államra száll!)Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek: