Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

A MiniMenhely-projekt
2009.01.01.

2004 tavaszán indítottuk be legnagyobb programunkat, a MiniMenhely-projektet. A program egyedülálló kezdeményezés hazánkban, melynek célja a sintértelepekre került, altatásra ítélt, megkínzott állatok szervezett mentése, rehabilitációja és új gazdához juttatása.

A program keretében egy 10 kenneles "mini menhely" részleg épült fel 100%-ban önkéntes munkával állatotthonunk területén, a többi kenneltől teljesen elszeparáltan, ami azóta is folyamatosan fogadja a rászoruló kutyákat.


A MiniMenhely-program alapítványunk eddigi legnagyobb költségvetéssel működő projektje, hiszen a sintértelepekről az esetek nagy százalékában betegen kerülnek ki az állatok és gyakran hónapokig tartó kezelést igényelnek, mielőtt beköltözhetnek a menhelyre, ahol önkéntesek és szakemberek végzik további - gyakran rengeteg időt és türelmet igénylő - testi-lelki rehabilitációjukat.

És hogy nem is olyan mini a "Mini", azt az is jól mutatja, hogy alig egy évvel azután, hogy az önkéntesek belekezdtek az építkezésbe, a MiniMenhely-részleg 2005 tavaszán örökbeadta 100. kutyáját!

Bár eredetileg a budapesti gyepmesteri telep (Illatos út) kutyáinak mentésére jött létre, a MiniMenhely-projekt az évek során kibővítette tevékenységét. Mivel az Illatos úti telep a médiának köszönhetően kiemelt nyilvánosságot kapott és több másik állatvédő szervezet is csatlakozott a bent lévő kutyák mentéséhez, ezért megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot olyan vidéki gyepmesteri telepekkel, ahol sokkal rosszabb körülmények között élnek az állatok és elhelyezkedésük miatt jóval kevesebb gazdijelölt jut el hozzájuk, mint a fővárosi telepre.
Szerencsére sok telep hajlandó volt együttműködni velünk; többen még arra is készek voltak, hogy maguk jelezzék felénk, ha sérült, sebesült, vemhes, vagy azonnali orvosi ellátásra szoruló állat érkezik hozzájuk.
A MiniMenhely-program így jelenleg 25 hazai gyepmesteri telepről menti rendszeresen altatás elől a kutyákat.

A programba bevett állatok először külső karanténba, állatkórházba vagy önkénteseinkhez kerülnek, majd ha már megbizonyosodtunk arról, hogy nincsen fertőző betegségük, átesetek a szükséges kezeléseken és megkapták oltásaikat, akkor költöznek fel az állatotthonba a MiniMenhely-részleg tágas kenneleibe, ahol az önkéntesek megkezdik továbi rehabilitációjukat.

MiniMenhely-részlegünktől minden kutya oltva, ivartalanítva és mikrochippel ellátva kerül gazdához, miután meggyőződtünk róla, hogy a leendő gazdi megfelelő helyet tud biztosítani az állatnak. Tekintettel arra, hogy a programba sok hányattatáson átesett, gyakran nem csak fizikailag, de lelkileg is összetört kutyák kerülnek, nagyon alaposan ellenőrizzük a kutyusok leendő gazdáját és lakhelyét, nehogy újabb traumának tegyük ki a állatot.
MiniMenhely-részlegünk speciális, igen szigorú örökbeadási feltételekkel dolgozik, hiszen nem az a célunk, hogy megszabaduljunk minél gyorsabban az állatoktól, hanem az, hogy hátralévő életüket biztonságban és boldogságban tölthessék el a megfelelő gazdi oldalán, aki nem hagyja cserben őket akkor sem, ha idősek, betegek lesznek. Nem azért mentjük ki ezeket a sokat szenvedett kutyákat a halál torkából, hogy újra sintértelepre vagy az utcára kerüljenek egy-egy felelőtlen gazda miatt. Kérjük a leendő gazdijelölteket, hogy legyenek megértőek önkénteseinkkel, akik az örökbeadás során talán meglepően sokat kérdeznek vagy épp le szeretnék ellenőrizni a leendő gazdi kerítését; azért teszik ezt, hogy minden állatunkat biztonságban tudjuk! MiniMenhely-részéegünk örökbefogadási feltételeiről a projekt honlapján olvashatnak bővebben.

A MiniMenhely-program önkénteseihez bárki csatlakozhat, hiszen folyamatosan szükségünk van megbízható, "bevethető" önkéntesekre, akik vállalnak álltszállítást, ideiglenes befogadást, rendezványeken való segédkezést vagy egyéb munkákat.

A projektről minden tudnivalót a www.minimenhely.hu oldalon olvashatnak el és itt is tekinthetik meg a programba bekerült, gazdára váró kutyákat.

MiniMenhely-részlegünk elkülönített bankszámlaszámmal rendelkezik; az ide érkező adományokat kizárólag a programba kerülő kutyusok ellátására, gyógykezelésére fordítjuk.
Bankszámlaszám: 11710002-20084606

A MiniMenhely-részlegnek nincsen külön adószáma, hiszen nem különálló civil szervezet, hanem a Noé Állatotthon Alapítvány egyik projektje. Ezért aki adója 1%-ával szeretné támogatni a MiniMenhely-programot, az az alapítvány adószámára töltse ki rendelkező nyilatkozatát adóbevalláskor. A rendelkező nyilatkozaton a
"Noé Állatotthon Alapítvány" nevet és az 18169696-1-42 adószámot kell megadni.
(Figyelem! Ha a MiniMenhely-program nevét írják rá a rendelkező nyilatkozatra, az érvénytelen lesz és 1%-uk az államra száll!)Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában