Noé Állatotthon Logo


1122


Magyar Magyar Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Dogs for adoption
Cats for adoption
Other animals for adoption
Found dogs
Permanent residents
Alreadz adopted
In Memoriam
Advertisements
Tips for donation
Info for volunteers
Noah's Ark Supporters' Club
Subscribe to our Newsletter:

I have read the Privacy Policy

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Home About us Contact How you can help Adpotion and sheltering Our sponsors

 
 
Give

1. 2 3 4 5 6 | Next
Tavaszi "ló-karbantartás" 2023
2023.03.16.
Tavaszi "ló-karbantartós" napot tartottunk Dr. Farkas Ágival, a Noé Állatotthon Alapítvány loféléinek állatorvosával.
Néhány napja túlesetek a körmölésen, patkoláson. Most oltás, fogászat volt soron
Fuss szépségünk! Birs elment :(
2021.06.18.
Fuss szépségünk, fuss ahogy évek óta nem tudtál a lábad és a tüdőd miatt. A legszebb és a legkedvesebb paripa voltál.
Köszönjük, hogy ennyi éven át vezetted a Noé Állatotthon Alapítvány ménesét 💔 soha nem fogunk elfelejteni‼️
Vipera meghalt. Felfoghatatlan :(
2020.05.11.
Vannak olyan történések, melyeket hiába élünk át, látjuk a saját szemünkkel, az agyunk képtelen felfogni, hogy megtörtént... :( A mai borzasztó nap délelőttje pont ilyen. :(
Vipera meghalt. Vipera az egészség, a duzzadó izmok, a genyaság, az agyafúrtság élő szobra, meghalt. :( Felfoghatatlan...
Fuss Barbie, fuss gyönyörűségünk :(
2020.01.24.
Ma elvágtatott a NOÉ égi ménesébe Barbienk, az eszünkkel tudtuk, a szemünkkel láttuk, hogy rohamosan közeledik ez a nap. De a szívünk képtelen felfogni, elfogadni :(
Új fiú a NOÉ ménesben, Dollár!
2019.08.29.
Bemutatjuk neketek a Noé Állatotthon Alapítvány trottyer ménesének legújabb tagját, DOLLÁRt ❤️
18 éves, lipicai félvér herélt, aki sántasága miatt már leginkább csak legelészésre és simogatásra “használható”. Nem csak lenyűgözően szép, de végtelenül kedves, jószándékú, kíváncsi és a gyerekekert kifejezett odavan.
Vipera lovunk extra bolond szériában van
2016.11.30.
Az ügyeletes "állandóanbajbakerülök" lovunk most éppen Vipera. Az utóbbi időben viszont tényleg valami extra bolond szériában van. Volt, hogy a teljesen biztonságos éjszakai helyükön sikerült a mellkasát hosszan és mélyen felszakítania, olyan is volt, hogy az állát úgy megszúrta valamivel, hogy kis híján a kezünk között vérzett el. Ám Vipera szerint három a magyar igazság ... a baj csak az, hogy ezúttal hatalmas bajt okozott magának. Teljes rejtély, hogy miként tette, de nagyon csúnyán betört fejjel jött be a legelőről.
Cérna elment, nem tudunk mit mondani :(
2016.10.20.
Nem sikerült, nem sikerült, nem sikerült ... :( nincsenek szavak, csak a szívszakadás és a csalódottság. Elfáradt, feladta, már nem volt ereje újrakezdeni. Cérna elment ... :(
Szamóca and Muki through sickness and in health
2016.10.15.

Szamóca and Muki the donkeys came to our shelter 3 years under sad circumstances. Our visitors can’t meet them because they are declared to be dangerous animals. Them mare has a severe eye and skin infection and she has to wear an eye patch.
Worrying about Gazsi and Cérna
2016.09.29.

We had to worry about two of our „weakest links” Gazsi and Cérna. They scared us pretty badly but thank god it was not as bad as we first thought.
Cérna and her new shoes!
2016.09.27.

Two weeks ago, we received an urgent public help request of a dying horse. We'll never forget that when we saw the first pictures of her, we were almost certain that this horse is dead or would die within minutes.
Luckily we were wrong, and with a little help even she got back up on her feet at the sight and started grazing happily. This is due to the many people who joined forces together and helped her!
Cérnának talán sikerül!
2016.09.06.

Kétségbeesett segítségkérés érkezett Gyálra egy a tűző napon talált, elfekvő lóhoz, aki borzasztó állapotban van és képtelen felállni. De élt és mi nem sokat gondolkodtunk, autóba pattantunk és robogtunk Gyálra.
Aggódunk, ismét Gazsiért, de most nagyon
2016.01.05.
a mi kicsi aranyparipánk nagyon nincs jól :( Hetek óta küzd egy taknyos kórsággal. Sajnos napok óta nem is nagyon akar enni. Röntgen és laborvizsgálatok - küzdünk!
Ajtony és a NOÉ ménes karácsonyi levele :)
2015.12.09.
Szép jó estét kedves Hölgyek és Urak! Én Ajtony volnék, a Noé ménesének rangidős lova. Mivel közeleg a karácsony, és ilyenkor a kedves emberek mindig meglepnek minket valamilyen szuperjó ajándékkal, ezért most engem kértek fel, hogy beszéljek a patások nevében, és persze mondjam el, hogy kinek mi a szíve vágya karácsonyra.
Topáz elvágtázott az imádott felhői közé :(
2015.07.21.
Topáz az érdi lógyilkosság kapcsán került a NOÉ Állatotthon gondozásába Ajtonnyal és Váratlannal együtt még 2011-ben.
Mindig is különc volt, szerette a felhőket nézegetni, és minden különösebb indok nélkül halálra rémülni a semmitől is. Mi azonban ilyen kis különcnek szerettük, és rengeteg vicces jelenetnek lehettünk tanúi Topáz jóvoltából.
Topáz ma reggelre nagyon rosszul lett, nem evett, felpuffadt és hatalmas fájdalmai voltak. Az állatorvos nagyon hamar kiérkezett, a diagnózis egyértelmű volt: kólika. :(
Lovaink TEA-támogatót keresnek!
2015.07.11.
Mint sokan tudjátok, a Noé ménes tagjai szinte egytől egyig mind valamilyen betegséggel küzdenek. Jelenleg 4 kehes lovunk szorul rendszeres orvosi kezelésre, gyógyszerekre kehessége miatt. Ők Gazsi, Tündér Palkó, Koksz és Birs.
Sajnos ezek a kezelések azonban önmagukban nem elegendőek, így alternatív, gyógynövényes, akupunktúrás illetve aromaterápiás kezelésekkel egészítjük ki őket. Ennyi ló speciális gyógynövény keveréke azonban meglehetősen drága, havi szinten több 10 ezer forintos költséget jelent, melyet nagyon nehezen tudunk kigazdálkodni.
Gazsi életveszélyben ... túl vagyunk rajta ...
2015.05.24.
Borzasztó napokon vagyunk túl a mi csodálatos aranypóninkkal Gazsival. A mi kicsi pónink csütörtök reggel asztmás fulladó rohamot kapott. Szerencsétlen kis állat csak állt kiguvadó szemekkel, a légzésszáma az egekben volt, a szíve majd kiugrott a helyéről, az orrlyukai labdaméretűre tágultak és még tovább, ahogy próbált levegőhöz jutni, a szája az erőlködéstől kényszervicsorban.
Debi elvágtatott :(
2015.05.20.
Lassan két hete próbálom megfogalmazni a gondolataimat. Lassan két hete kerülöm az istállót, a vaklókarámot. Lassan két hete vág a szívembe az időnként meg-megszólaló csikócsengő hangja. Tudtuk, hogy Debivel baj van, láttuk hogy az Ő ideje lassan lejár. De más dolog tudni és megint más elfogadni, feldolgozni. Debi elfáradt, már nem volt ereje a gyógyuláshoz, az újra kezdéshez.
Patarák? – segíthetünk!
2015.03.27.
Gipsy King, aki februárban került a Noé Állatotthon gondozásába sok megpróbáltatáson ment már keresztül. Vakon éli a mindennapjait, valamint kóros soványsága sokáig fejtörést okozott. Azonban mindezek után egy újabb, nehezen kezelhető betegséget diagnosztizáltak nála, ez pedig a patarák.
Mi a patarák? A patarák egy olyan krónikus, degeneratív betegség, amely diffúz szövetburjánzást okoz és a pata, mint kemény szaruképződmény felpuhul és szivacsos állományú lesz. Sajnos, ahogyan a nevében is benne van, ez egy olyan betegség, amelyet nem tudunk meggyógyítani. Azonban ha céltudatosan, következetesen kezeljük, komoly javulást érhetünk el és ezzel segíthetünk egy olyan állapotot elérni a ló számára, amelyben a lét nem okoz fájdalmat.
Gazsi akupunktúrával gyógyul!
2015.03.19.
Különös látogatókat fogadott Gazsi a minap. Mondjuk, annyira nem volt elragadtatva, amikor kiderült, hogy nem csak megnézni, de tűkkel szurkálni is szeretnék őt… De elmagyaráztuk neki, hogy a gyógyulás érdekében ezt bizony ki kell bírnia.
Már megint Debi .. de most úgy tűnik tényleg nagy a baj :(
2015.03.10.
Már megszoktuk, sőt már Ti is megszokhattátok, hogy Debivel mindig történik valami. Így volt ez már akkor is amikor még látott, mióta megvakult azóta sokkal jobban vigyázunk rá, óvjuk mindentől amitől csak lehet, Ő mégis mindig megtalálja a módját, hogy valami bénasággal, ügyetlenséggel a figyelem központjában legyen. Általában az első riadalmon túl jókat derülünk ezeken, most azonban más a helyzet. Nem bénaság, nem lükeség, hanem betegség, elég komoly baj árnyékolja be kedvenc vakkancánk jövőjét ...1. 2 3 4 5 6 | Next
 
     
 
Name: Dollár
Born: 2001.03.07.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Zoé 2024.01.17. 2024.01.22.
More about the animal ⇒Name: Muki
Born: 2000.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
S/he did not have a virtual master yet
More about the animal ⇒Name: Szamóca
Born: 2009.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Levente 2020.10.22. 2020.10.27.
More about the animal ⇒Name: Menthol - JELENLEG IDEIGLENES BEFOGADÓNÁL ÉL!
Born: 2005.08.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
S/he did not have a virtual master yet
More about the animal ⇒Name: Amálka
Born: 1998.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Miléna 2020.12.09. 2020.12.19.
More about the animal ⇒Name: Carmen
Born: 2006.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Réka 2021.03.23. 2021.04.20.
More about the animal ⇒Name: Kalinka - JELENLEG IDEIGLENES BEFOGADÓNÁL ÉL!
Born: 2008.04.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
S/he did not have a virtual master yet
More about the animal ⇒Name: TóthOttó
Born: 2009.11.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Sáry Márta 2019.03.22. 2019.05.25.
More about the animal ⇒Name: Basa - JELENLEG IDEIGLENES BEFOGADÓNÁL ÉL!
Born: 1998.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
S/he did not have a virtual master yet
More about the animal ⇒Name: Tesco
Born: 2007.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Timár Lili 2023.01.03. 2023.01.13.
More about the animal ⇒