Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

(W)ebnapló 2015.12.01-12.31
2016.01.07.

Tényleg nagyon sok minden történt az év utolsó hónapjában, de mielőtt belevágunk, nézzük csak milyen volt az mozgolódás a központi részleg kutyái háza táján.

Öröm és boldogság 17 felnőtt kutyus és 10 kölyök került új családba, valamint 2 kutyust sikerült hazajuttatni az eredeti családjába.

Lássunk néhány boldog arcot :)Hely nem marad üresen, így a gazdisodó kutyáink szinte még meleg helyét azonnal elfoglalták az újonnan érkezők, sőt ... Decemberben 35 új kutya érkezett.

Ismerkedjetek meg néhányukkal:

Elf a csodálatos minijegesmedve kölyök. Nem is értjük hogyan, de Ő még mindig gazdikereső!

ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!Lizett család 3 babája. A mamájuk fajtatiszta boxer, aki a NOÉ Boxer Fajtamentésének védence. A kicsikkel együtt került a gondozásunkba néhány hete. Mára a babák is örökbefogadhatóak már. Szépek, okosak, édesek. :)

Liliana ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!

Lendület ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!

Leona ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!Ápor és Árész a két csodaszép és nagyon kedves fekete kölyök.

Ápor ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!Árész ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!Astor a gyönyörűséges, csoki német vizsla fiú
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!
Léni, a labrador hölgy
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!Bambinó, aki a battonyai síntértelepről szabadult korábban, most NOÉs védencként reméljük gyorsan gazdira talál.
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!És még sokan mások ... mindegyik gazdikereső kutyusunkkal megismerkedhettek a GAZDIRA VÁRÓ KUTYÁK menüpontban ITT!!!!!!

Sajnos búcsúznunk is kellett, jaj miért kell mindig ilyen hírnek is lenni. :( És ebben a hónapban két nagyon fájdalmas búcsún vagyunk túl.

Lujzi, aki több mint 10 év után vakon és süketen került vissza a gondozásunkba, miután örökbefogadói elköltöztek és Lujzit ilyen állapotban ott hagyták az üres háznál.

Az utolsó 1 hónapja biztonságban és hatalmas szeretetben telt. Reméljük egy hajszálnyit tudtunk törleszteni abból a hatalmas cserbenhagyásból amit ez az idős, süket és vak, beteg kutya kapott korábbi tulajdonosaitól ...
Dorka és Attila az első pillanattól imádták és úgy gondoskodtak róla,mintha mindig is az Ő kutyájuk lett volna. Köszönjük!
Ezek az Ő búcsúszavaik:

"Ma elengedtük Lujzit. Napra pontosan egy hónapot töltött velünk. Mindössze ennyi időt kaptunk arra, hogy elfeledtessünk vele minden rosszat. Az első pillanattól kezdve sajátunkkènt szerettük és most sajátunkènt gyászoljuk. Az utolsò közös fotóinkat megtartjuk magunknak, mert azon már nem Lujzi látható, csak elgyötört kis kutyatest és a mi fájdalmunk. Szeretnénk Rá úgy emlékezni, amilyen valójában volt, virsliimádó, kertben szöszmötölő, malacs öreglány, aki elvitt egy darabot a szívünkből. Isten Veled Tatuka odaát találkozunk..."És Dagi, a fekete herceg. Az idős szetterkeverék kutyus gazdája nagyon súlyos betegsége miatt került hozzánk. Korábban tényleg hercegként élt, egyke kutya volt és a gazdija szeme fénye. Szegénynek nehéz volt beilleszkednie a menhelyi létbe. De igyekezett, mi pedig imádtuk. Velünk élt az iroda környékén, olyan jó érzés volt beletúrni csillogó selymes bundájába. Szerettük volna boldoggá tenni ... sajnos nem vagyok abban biztos, hogy sikerült :(
Hiányzik nagyon, de reméljük odaát a Szivárványhídon túl megtalálta elveszett boldogságát ...Bele kell törődnünk, hogy az élet természetes körforgásának része az elmúlás, de ugyanígy része a születés is. Megint babázunk, Szenteste született kis családunk a Karácsonyi babák és anyukájuk Regi.

Kétségbeesett segítség kérés érkezett a Tetovált Állatmentőktől, hogy egy szerencsétlen mama kutya, Szenteste éjszaka a sárban, a hidegben szülte meg babáit. A környezet koszos, szörnyű, elvileg van gazdája, de a mama oltatlan, nincs chipje és szerencsétlen csak egy romos, sáros aljú, omladozó fészerfélébe tudott az egy napos babákkal behúzódni. A szomszédok fedezték fel őket, akik attól rettegve, hogy az egész kis család, vizesen, sárosan megfagynak ma éjszaka segítséget kértek számukra. Osztottunk, szoroztunk, átszerveztünk és végül összelogisztikáztunk nekik egy biztonságos, száraz helyet.
A Tetovált Állatmentőkkel igazi csapatmunkaként így a Karácsony család, szépséges anyuka és 6 prücsök babája megérkezett a NOÉ Állatotthon gondozásába.
Most indul a drukk, hogy a rossz indulás után minden rendben legyen.Advent, az elfelejtett adventi ajándék?! :(
Advent kutyusunkat 1 évvel ezelőtt találták Ároktőn, iszonyú állapotban testileg, lelkileg romokban volt. Apró testén nem volt szőr, az egész teste, a szeme és mindene fájdalmas gyulladásban volt. Azóta eltelt egy teljes esztendő... Advent már teljesen egészséges :) A tavalyi élet-halál küzdelmét idén egy hideg kennelre cserélte :(

De mi bízunk benne, hogy az adventi csillagok elhozzák számra a legnagyobb CSODÁt, egy igazi, saját családot. Hogy nem azért küzdött, harcolt és dacolt minden körülménnyel, hogy egy menhelyi kennelben töltse a fiatal korát. Talán pont Te vagy az, akire vár, aki beteljesíthető az Ő CSODÁJÁT!Advent, fiatal, egészséges, játékos, oltott, chipezett, ivartalanított szuka kutyus - GAZDIKERESŐ!
Bővebb információ róla az adatlapján
ITT ! ! !

Ada, akit elgázolt egy autó és ezért lebénult, a Ti segítségetekkel új, terepjáró kocsit kapott. A kis tacskólány önfeledten száguldozik kerekes járgányával tűzön-vízen-lábakon át. :) Köszönjük, hogy hozzájárultatok, hogy Ada újra szabadon szaladgálhat.Folyamatosan érdeklődtök McFly, a csont soványan gondozásunkba került törpe pinscher állapotáról. Azt nem mondhatnánk, hogy stabilan 100%-ig minden rendben van, de mostanra azért már kezd stabilizálódni a helyzet. Sőt lassan - lassan már gazdit keresünk neki. Ideiglenes befogadó vigyáz rá és segíti a gyógyulását. Nézzétek meg ezt a videót, szerintünk boldog a kis vacak.

McFly - kösz, jól vagyok! 2015.12.08.

McFly mozgó hírek! :DMint tudjátok az apró törpe pinscher kutyus borzasztó állapotban került a gondozásunkba. A végbele előesve, a szeme fekélyes volt és mindehhez súlyosan alultáplált. A nagy rizikó ellenére megműtötték, a végbelét visszahelyezték. A helyzet néhány napig nagyon kritikus volt. De ez a zsebpiszoknyi kiskutya hatalmas küzdő!<3Előzmények: https://www.facebook.com/noeallatotthon/photos/a.370481229438.193125.154601814438/10153775538599439/?type=3&theaterMikor már azt hittük, hogy minden rendben, akkor néhány vizsgálat és beavatkozás miatt újra altatni kellett. A műtét közben McFly görcsrohamot kapott és újra kezdődött a küzdelem az életéért. De a kis prücsök ebből is kijött! Mondom, nagy küzdő! <3Mostanra jól van, nézzétek hogy játszik :) Már láthatóan hízott is egy kicsit. A végbele rendben, a széklete rendeződni látszik. :D A szemét több cseppel is kezeljük, de ez hosszabb folyamat lesz. Ortopédiai kivizsgáláson is átesett, mert finoma szólva is "furán/mókásan/bénán/sete-sután" mozog. A vizsgálat szerint ortopédiailag minden rendben, a térd, csípő és medence csontok, ízületek, szalagok rendben vannak. A fura mozgást valószínűleg a popsiján látható hatalmas sebhely okozza. A sebhely eredetéről semmi információnk nincs, legvalószínűbb, hogy harapás, de lehet, vágás, akár égés is. Szóval, a hatalmas heg miatt valószínűleg idegek, izmok húzódnak, máshogy futnak. Sebészetileg nincs mit tenni vele, azonnal elkezdett fizioterapeuta foglalkozni vele - reméljük ettől a mozgása is javulni fog. :DSzinte hihetetlen, de máris aktuális azt mondanunk, hogy McFly GAZDIT KERES! Azonban van néhány dolog, amivel a leendő gazdinak tisztában kell lenni. Gyorsan csak néhány dolog: az altatása nagyon rizikós, ezért erre mindig nagyon oda kell figyelni, kizárólag csak a legmodernebb technikával, géppel - gázzal lehet altatni. Kicsit fura, instabil mozgása miatt nagyon oda kell mindig figyelni rá, hogy nehogy bajba kerüljön. Nagyon kicsi gyerek mellé nem ajánljuk, mert félhet tőlük, a kicsik nyúzását nem viseli jól. Jelenleg, bár apró törekvéseket látunk, de nem szobatiszta és előfordulhat, hogy nem is lesz a későbbiekben sem (bár azt gondolom, hogy a fajtaismerők ezen nem lepődnek meg annyira). Tehát McFly nem egyszerű és nem olcsó kutya. Kérjük, csak olyanok jelentkezzenek érte, akik mindezt átgondolták és felelős döntést hoztak!McFly oltva, chipezve, ivartalanítva keresi új gazdáját, érdeklődni róla kizárólag az info@noeallatotthon.hu címünkön lehet!Ezúton szeretnénk megköszönni Katának és Ferkónka, hogy gondját viselik, szeretik, erősítik és felkészítik egy új, boldog életre! Reméljük, hamarosan videót is megtanulnak készíteni! <3 :P <3

Közzétette: Noé Állatotthon Alapítvány – 2015. december 8.


A Kukorica Kásával és babáival, akik Füzesabonyból kerültek a gondozásunkba múlt hónapban már megismerkedhettetek. Mostanra a mama és a babák nagy része már gazdira talált. De valamilyen fura oknál fogva 2 kölyök beragadt. Nem értjük, hogy miért, hiszen ők is szépek, vagányak és megfelelően rosszak. Tehát azonnal gazdit kérünk

Kukorica Darának ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!és Kukorica Kórónak ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!Ivica kutyusunk gazdija meghalt és Ivica két kis társával magára maradt az üres házban. A szomszédok ugyan etették a kuytusokat, de sokáig nem maradhatott így a helyzet.Ezért kerültek a gondozásunkba. Egyikőjük már gazdis. Ivicát nagyon megviselte ez a sok változás, teljesen bezárkózott és nem állt szóba senkivel. Rutinos, türelmes és elszánt ideiglenes befogadó családhoz, Orsiékhoz került, akik elhatározták újra kutyát csinálnak belőle. Napról napra követhettük nyomon, hogyan kutyulódik újra. Mindössze 1 hét kellett, szeretetben, biztonságban. Nézzétek! :)

Ivica megkutyásodásának naplója! - 7. nap

Ivica megkutyásodásának naplója! - 7. napÉéééés megkezdődött a játék!!! :D Annyira szórakoztató ez a pici prücsök, egy komplett egész estés varieté műsor simán benne van <3Orsi(azt hiszem kész vagyunk :D , 7 nap kellett hozzá, hogy Orsiék elérjék: Ivica megkutyásodott, pontosabban újrakutyásodott <3 <3 <3 Orsiék nem pihennek, továbbra is erősítik lelkileg Ivicát, reméljük továbbra is olvashatjuk a naplóbejegyzéseket, de mi már megnyugodtunk, Ivica felkészült, hogy egy új, végleges családban teljes kutyaéletet éljen! Köszönjük Nekik! :D :D :D - a szerk.)Előzmények:Ivica megkutyásodásának naplója! - 6. napSzegény Laci megszenvedte, hogy Pepper még a nőknél is jobban rettegett a férfiaktól. Enyhén Ivicánál is megfigyelhető ez, de itt azért hamar óriási és kölcsönös szerelem van kibontakozóban Orsihttps://www.facebook.com/noeallatotthon/photos/a.370481229438.193125.154601814438/10153785735084439/?type=3&theaterIvica GAZDIT KERES! Adatlapja itt tekinthető meg: http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=1&aid=3085

Közzétette: Noé Állatotthon Alapítvány – 2015. december 1.


Kedvenc rovatunk, a hírek a gazdiktól következik!

Joe Cocker az idős spánielfiú :)
Már a karácsony előtti készülődés is örömteli volt számunkra, hiszen egy esélytelen, öregedő, többszörös visszatérőnk kapott szerető családot és meleg otthont a Télapótól :) Ő Joe Cocker, a sármos spániel fiúcska, aki több évig volt a védencünk, de már NEM :DA részletekért és a rengeteg fotóért érdemes elolvasni az egész cikket ITT!!!!!!

Berda beköltözött :)
Hosszú út és idő vezetett Berdának az óbecsei menhelyről az álomotthonba, de sikerült: a karácsonyt már szerető családban, meleg otthonban töltötte :)
Új családja már türelmetlenül és nagy szeretettel várta. Berda azonnal elindult felfedezni új otthonát. Az már rögtön látszott, hogy a konyhában és étkezőben ezentúl katonás rend lesz, erre ő a garancia, aki mindent ellenőriz :)
Hamar megtalálta a neki készített sarkot is, és kényelmesen, nyugodtan letelepedett, mintha mindig ott élt volna.

Berda története és a beköltözés képei, melyek között bizony van néhány igen vicces is megtalálható a cikkben ITT!!!!!!És az abszolút bónusz, az egyik legnagyobb karácsonyi ajándék egy váratlan látogató volt - Füstös!

Hogy kicsoda Füstös?


Ha régi NOÉs vagy, akkor nem kell neked elmesélnem. Ha mostanában keveredtél hozzánk és az oldalunkra, akkor összefoglalom röviden: Füstös az egyik CSODÁNK, aki gerincsérülés miatt lebénult, de hihetetlen akaraterejének köszönhetően ismét lábra állt, és korábban fókaként maga után húzott hátsó lábaival már nem csak menni, de ugrálni és szaladni is képes :)

Aztán 2012-ben beteljesült a CSODA, avagy http://noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=1302

Németországban talált rá az Álomgazdi, aki azóta is rendszeresen ad hirt Füstös mindennapjairól.

December 24-én a NOÉ Állatotthon zárva volt, de ahogy ilyenkor lenni szokott az élet nem áll meg, hiszen az állatokat el kell látni, gondoskodni kell róluk, tehát ott voltunk, mikor is megállt egy kocsi a menhely zárt kapuja előtt, és kiszállt belőle egy hölgy...és FÜSTÖS :D

Azonnal megismertük, és hangosan kiáltottuk a nevét, hiszen ekkora meglepetésre nem számitottunk, de ez a Karácsony bőséges volt meglepetésekben és örömteli eseményekben :)Füstös jött-ment az állatotthonban, láthatóan helyismerete azonnal előkerült. Arra azonban vigyázott, hogy sohase távolodjon el sem a gazditól, sem a kocsitól nagyon :)

Gazdimami rengeteg hasznos adománnyal lepte meg védenceinket, amit hálásan köszönünk :)
Egy közös kép a gazdival :)


Igéretet kaptunk egy ismételt látogatásra, reméljük mielőtt :)

Sokat emlegettük már a karácsonyt. Idén is feldíszítettük az állatok karácsonyfáját és meginvitáltuk támogatóinkat, önkénteseinket, örökbefogadóinkat, szimpatizánsainkat, hogy töltsenek velünk néhány vidám, meghitt órát az Állatok Karácsonyán. Nagyon sokan érkeztetek, olyan jó érzés volt beszélgetni, simogatni, nosztalgiázni, tervezgetni Veletek! És persze senki nem jött üres kézzel, hatalmas halmokban gyúlt a sok szép, hasznos és kedves ajándék. Még a Mikulás is meglátogatott minket.Nagyon sokan küldtetek, hoztatok kedvenceteknek személyre szóló ajándékot. Élmény volt átadni és látni a megajándékozottak csillogó szemeit.

És így tovább, és így tovább ... :)

Hatalmas büszkeségünk, hogy 2015-ben sikerült több nagyobb fejlesztést is tető alá hozni. Teljesen megújul, átalakult a NOÉ központi gyengélkedő, kórház részlege. Átalakítottuk a majomkifutót vénséges Pepénk igényei szerint. ÉS elkészült egy teljesen új, kifejezetten kis testű kutyák számára kialakított részleg. Valamint megújult a legrégebbi kennelsor kerítése is.
Nagy beruházások, melyek önerőből nem mentek volna. Egy kis ünnepségre invitáltuk támogatóinkat, mely keretében megtörtén az új fejlesztések hivatalos átadása. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ezekhez a sikerekhez!Míg a Szilveszter az emberek túlnyomó többségének buli,móka és kacagás, addig nekünk állatvédőknek ezek a napok a legrettegettebbek az évben. Évek óta szajkózzuk, hogy a gazdik, a felelős állattartók miként tudnak felkészülni az állatok számára oly rémisztő hang, fény és légnyomás hatásra. Nagyon óvatosan mondom, hogy idén mintha kevesebb lett volna a bajbajutott állat. Idén mintha sokkal több chipes kutyát találtunk volna. Felcsillant a remény, hogy nem hiába mondjuk, nem hiába kérjük. Sajnos volt bajba került állat, de mi akkor is pozitív eredményként könyveljük el ezt az elmozdulást. Így igazán szívből és boldogan kívánunk mindenkinek nagyon boldog Újévet! Kérjük, 2016-ban is maradjatok velünk, legyetek az Angyalaink! :)És a szokásos édesség hír a havi beszámoló végére, ezúttal Boda Blanka, a vak egykori védencünk, valamint a labda és a hullámok esete.
Ismét egy NOÉs CSODA, igaz a csoda nem friss, a videó igen - de mint tudjuk a csodák nem évülnek el :)

Tehát a videón látható német juhász keverék kutyus Boda Blanka, aki egy fejlődési rendellenesség miatt teljesen vakon született. Testvérével került kis kölyökként a NOÉ Állatotthon gondozásába. Örökbe fogadták, majd visszadobták ... de utólag biztosan állíthatjuk, hogy ez számára pont így és pont jól lett megírva a sorstól, hiszen így lett Eszter kutyusa. Eszter egy igazi Angyal, akkor ismertük meg Őt, amikor Dior nevű gerincsérült kutyánkat vette magához, imádta, ápolta és ember feletti módon küzdött érte. Diornak sajnos mindezek ellenére nem sikerült, mi mégis gazdagabbak lettünk Eszterrel.
Tulajdonképpen meg sem lepődtem amikor bejelentkezett Blankára. Ennek már néhány éve, Eszter, Blanka és a család többi állata azóta teljes boldogságban, szimbiózisban és harmóniában él együtt.
Pontosabban Blankának van egy kis gondja, hogy úgy nem tudja elkapni az imádott, kergetni való hullámokat, hogy a szájban van a labdája, de a labdáját nem lehet letenni, az ki van zárva!... nehéz az élet na ...

Blanka, a labda és a hullámok

Ismét egy NOÉs CSODA, igaz a csoda nem friss, a videó igen - de mint tudjuk a csodák nem évülnek el :) <3Tehát a videón láthat német juhász keverék kutyus Boda Blanka, aki egy fejlődési rendellenesség miatt teljesen vakon született. Testvérével került kis kölyökként a NOÉ Állatotthon gondozásába. Örökbe fogadták, majd visszadobták ... de utólag biztosan állíthatjuk, hogy ez számára pont így és pont jól lett megírva a sorstól, hiszen így lett Eszter kutyusa. Eszter egy igazi Angyal, akkor ismertük meg Őt, amikor Dior nevű gerincsérült kutyánkat vette magához, imádta, ápolta és ember feletti módon küzdött érte. Diornak sajnos mindezek ellenére nem sikerült, mi mégis gazdagabbak lettünk Eszterrel. Tulajdonképpen meg sem lepődtem amikor bejelentkezett Blankára. Ennek már néhány éve, Eszter, Blanka és a család többi állata azóta teljes boldogságban, szimbiózisban és harmóniában él együtt <3Pontosabban Blankának van egy kis gondja, hogy úgy nem tudja elkapni az imádott, kergetni való hullámokat, hogy a szájban van a labdája, de a labdáját nem lehet letenni, az ki van zárva!... nehéz az élet na ... <3 <3 <3

Közzétette: Noé Állatotthon Alapítvány – 2015. december 27.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában