Noé Állatotthon Logo


1122


Magyar Magyar Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Dogs for adoption
Cats for adoption
Other animals for adoption
Found dogs
Permanent residents
Alreadz adopted
In Memoriam
Advertisements
Tips for donation
Info for volunteers
Noah's Ark Supporters' Club
Subscribe to our Newsletter:

I have read the Privacy Policy

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Home About us Contact How you can help Adpotion and sheltering Our sponsors

 
 

Egyik legfontosabb célkitűzésünk az oktatási szférában való részvétel és a társadalom szemléletváltozásának elősegítése, a felelős állattartásra nevelés. Ennek keretein belül 2004 tavaszától elindult Állatvédelmi Oktató Programunk, melynek részeként általános és középiskolás csoportok "kihelyezett" biológia óráikat állatotthonunkban tartják, illetve iskolanapokra, osztályfőnöki órákra látogatunk el. Fontosnak tartjuk, hogy már egész kis korban megkezdődjön a gyermekek állat- és természetszeretetre való nevelése, és hogy minden fiatal megismerkedhessen a felelős állattartás alapjaival, a kedvencként tartott állatok szükségleteivel, igényeivel.

Előadásokat főként középiskolákban, általános iskolákban tartunk, melynek során bemutatjuk a Noé Állatotthon Alapítványt és az állatvédelem általános helyzetét Magyarországon, filmet vetítünk, illetve konkrét esetekkel szemléltetve mutatjuk be munkánkat. Az előadások során igyekszünk párbeszédet kezdeményezni a gyerekekkel, fiatalokkal. A személyes találkozás - az előadás - a legtöbb esetben arra ösztönzi a gyerekeket, hogy védenceinket megismerve felkeressék állatotthonunkat.

Az óvodai csoportoknak inkább azt javasoljuk, hogy látogassanak ki az állatotthonba, hiszen a kisebb gyerekek azt élvezik a legjobban, ha megsimogathatnak egy szarvast, emut, vagy disznót. Velük játékos formában igyekszünk megértetni, miért fontos az állatvédelem és miért fontos, hogy megértően, együttérzően, segítségre nyitottan forduljunk az állatok felé, akik ránk vannak utalva.

Oktatási programunkat folyamatosan fejlesztjük a visszajelzések alapján, és folyamatban van egy komoly oktatási melléklet kidolgozása.
1. 2 | Next
Lecture in the Óbuda High School
2010.04.14.
As the next event of our educational program targeting the propagation of responsible animal keeping, a lecture was organized in the Óbuda High School.
1. 2 | Next