Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

(W)ebnapló 2016.04.01-04.30
2016.05.18.

Május, tavasz, madárcsicsergés, megújulás ... kölyök macskák és kutyák ... rengeteg ... túl sok. Mindenhol bajbajutott babaállatok, mama nélkül, vagy megzavarodott mamával, rossz, veszélyes helyen. Minden tele picikkel, a menhely és az ideiglenes befogadók is. Macskamentő csoportunk 23 kézzel nevelős bébiről gondoskodik egyszerre, a kutyákhoz pedig 3 teljes kutyacsalád 14 kutyája érkezett egy hétvége alatt. Még el sem kezdődött az életük és máris extra segítségre van szükségük. A helyzet, ha lehet, még rosszabb, mint tavaly volt. Mi lehet erre a megoldás? Felelős állattartás és IVARTALANÍTÁS! Nem győzzük mondani, kérni, hangsúlyozni. Csak remélni tudjuk, hogy eljön az idő, amikor ezek a szavak célba is érnek!

Néhányan az e havi bekerülők közül:

Mahjong
2012-es születésű szuka kutya, aki a volt gazdájának megváltozott körülményei miatt került a gondozásunkba. Azt hiszem, ha van olyan, hogy szinte tökéletes kutya, na Ő biztos olyasmi. Gyönyörű, egészséges, minden kutyával jól kijön, imádja az embereket.
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!Füzes család apróságai
4 lányka akik valószínűleg kis méretűek lesznek A felmenőikről semmit nem tudunk, de mindegyik nagyon kedves, játékos, jól szocializált. A család babái kb 2016. márciusi születésűek.

Frederika ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!
Flávia ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!
Fiorella ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!
Freja ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!Abony család babái
2016. februári születésűek lehetnek, össze-vissza félék, valószínűleg közepes testűek lesznek. Öten érkeztek, három kicsivel minden rendben, az egyik mára már gazdára is talált.
Gazdira vár még:
Alba ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!


és Arlett ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!Két kistesóval azonban van egy kis probléma. A babákban érkezésükkor borzasztóan sok féreg volt. Sajnos egyik kistestvérük már meg sem érhette, hogy a NOÉ gondozásába kerüljön, a férgek által kibocsátott méreganyagok megölték őt. Két kicsi Zselé és Hab is megbetegedett, úgynevezett féregtoxikózis miatt súlyos idegrendszeri panaszokkal érkeztek. Azonnal orvoshoz rohantunk velük, ahol 1 hét küzdelem árán sikerült stabilizálni az állapotukat. A mérgezés miatt ugyan már jól vannak, de még maradt vissza némi tünet. Spontán erős remegés és mozgáskoordinációs problémák. Az orvosok szerint minden esélyük megvan, hogy ezt teljesen kinövik majd, de most még különleges bánásmódot igényelnek. Természetesen fejlesztjük őket és idegregeneráló étrend-kiegészítőt is kapnak. Nagyon reméljük, hogy az emberi felelőtlenség miatt még normális módon megkezdődhet az életük.


Az áprilisi boldog gazdisodókból egy csokor:

Kedvenc rovatunk, hírek a gazdiktól:

Branka útja Szerbiából Németországba :)
Egész pici korától egy szerbiai menhelyen élt Branka a gazdihoz kerülés minimális esélyével. Az óbecsei menhelyen tett látogatásunkkor megláttuk benne a csodát, és adtunk neki egy esélyt. De nem csak mi, hanem új családja is, akik Németországból jelentkeztek érte. Ime egy rövid beszámoló Branka (immár Amy) új életéről :)A teljes cikk elolvasható ITT!

Manyi CSODA
Manyi rajongók és CSODA szeretők, nézzétek csak, hogy miből lesz a cserebogár, akarom mondani az egészséges gazdás kutya?
Manyi 2016. januárjában került a NOÉ Állatotthon gondozásába. Egy elképzelhetetlenül óriás sérv lógott a lábai között. Volt gazdája ugyan elvitte orvoshoz, de az azt mondta, hogy nem érdemes megműteni, úgysem élné túl, meg drága is - jó ez így neki!Nem, nem volt jó neki, de szerencséjére a véletlen egyik önkéntesünk elé, pontosabban az autója elé sodorta ... nekünk a Ti támogatásotokkal megérte megoperáltatni.Függöny Filó az első Születésnapja már családban!

2015. július 1-jén fogadtuk örökbe Önöktől Függöny Filót, aki a kis egészségügyi könyvecskéje és a becslések szerint 2015. április 20-a körül láthatta meg a napvilágot.
Filó, a család szeme fénye a héten lett 1 éves.
Mellékelten küldök pár képet melyen a szülinapi ajándékaival, „apával” és „anyával” és természetesen a kedvenc alvó takarójával látható.Buborék Margit gazdis hirei

Kedves NOÉ,
előzetesben küldök pár képet a tőletek örökbe fogadott kutyusunkról, Buborék Margitról, aki nálunk az Elza nevet kapta.
Elzácska nagyon szépen illeszkedik be az új falkájába, az eddig bő 5 évét kb. 5 hét alatt dolgozta le. Persze van még hova fejlődni, de szerintem múlt hét szombaton volt az a pillanat, amikor „megértette”, hogy „tervezünk” vele.A teljes cikk elolvasható ITT!

Sajnos van néhány betegeskedőnk is. De mi mindig pozitívan nézünk a jövőbe és mindent megteszünk kisi védenceinkért.


Gyönyörűséges golden retriever urunk, Keno növesztett a combjára valami nagyon nem odaillőt. És, ha már így tett, akkor nem aprózta el, azonnal fél tenyérnyi nagyságúra sikerült. Ahogy felfedeztük azonnal mentünk vele az orvoshoz, akik a tűmintavételezés után minél gyorsabb eltávolítást javasoltak, az ismeretlen eredet miatt. Ugyan mi hiszünk benne, hogy ez csak egy kis zsírcsomó, de jobb nem kockáztatni. Ennek szellemében a fiatal úr túl is esett a beavatkozásonBeni februárban került a NOÉ Állatotthon gondozásba az óbecsei menhelyről. Az utcán talált, alig néhány hetes apróságon már akkor is látszódott, hogy valami nagyon nincs rendben a kis virgácsaival.
De ahogy nőtt, úgy romlott a helyzet egyre kétségbeejtően. Az egyik mellső lába medvetalp szerűen deformálódott, a másik bokájába pedig "növesztett" egy igazi durva S betűt. Természetesen folyamatos ortopédiai kontroll alatt van. Orvosi utasításra kizárólag csak extra fehérje és energia szegény tápot ehet, hogy próbáljuk a túl gyors növekedését lelassítani és ezzel a torzulási folyamatot megállítani.
Tény, hogy borzasztóan néz ki, de a 2 hetente esedékes orvosi kontroll vizsgálatok szerint Beni (barátainak Bendzsó) csontjai, ízületei nem torzultak, így minden esélye megvan a gyógyulásra.
Larissza túl van az első óriási műtéten! Ő az, akit valaki öregen, betegem az utcára dobott, mint egy szemeteszsákot, de nekünk Ő nem szemét, nekünk Ő egy igazi antik ékszer!
Larissza az illatos út Állategészségügyi Szolgálattól került a NOÉ Állatotthon gondozásába. Ahogy a képen is láthatjátok szinte felsorolni is nehéz, hogy az idős kutyának mennyi baja van. Átesett egy alapos orvosi kivizsgáláson, labor vizsgálatokon, röntgenen és az orvosaival együtt úgy döntöttünk, hogy belevágunk. Nem engedjük, hogy a különböző daganatok, gócok tovább terheljék az amúgy is öreg szervezetét.
Tiához hasonló metódust választottak, első körben a külső daganatok eltávolítását vették célba, a hasüreget nem nyitották meg, a belső szerveket még nem bolygatták.
(előzmény: ITT!)Tipegő kb 2015. születésű szuka kutya aki a törökszentmiklósi Befogad-lak menhelyről érkezett 2016.04.19-én. Valószínű egy korábbi autóbaleset következtében sérült meg a lába és sajnos kezelés hiányában deformáltan spontán elkezdett összeforrni. Az ortopédiai vizsgálat megerősítette, hogy a lába sajnos menthetetlen. Mivel folyamatos irritációnak van kitéve, illetve valószínűleg valamiféle idegi fájdalom miatt állandóan nyalja, ezért a leghumánusabb megoldás a lábacskájának amputációja.És néhányan az igazán szomorú sorsúak közül

Tosca egy 2010. születésű Ónémetjuhász szuka kutya, aki 2016.04.26-án vemhesen került a gondozásunkba. Tosca sajnos már nagyon sok rosszat átélt, mert korábbi gazdája többször súlyosan bántalmazta. Miért? Mindenért! Ha a gazda felelőtlenségéből nyitva hagyott kapun kilépett, verést kapott! Ha a tyúkok felé csak nézett, verést kapott! Ha az embernek rossz napja volt, kapott!
Szerencsétlen kutya így élt a lánc és a verés között ... Vemhes lett, nem, nem szerelemből, ez is a gazdája felelőtlensége miatt történt :(
És mégis azt mondhatjuk, neki szerencséje volt. Mert Ő nem lett a közöny áldozata. A szomszédok nem tudták nézni szerencsétlen szenvedéseit és amikor azt látták, hogy a vemhes kutyát éppen lapáttal verik az aktuális "bűntette" miatt, akkor összefogtak, léptek és elhozták tőle Tosca-t.
Nem féltek, nem kerestek kibúvókat, nem vártak másra. Cselekedtek, kulturáltan, de határozottan. És miután a kutya biztonságban volt, akkor kerestek számára megoldást. Így került a NOÉ Állatotthon gondozásába. Bekerülése utáni azonnali orvosi vizsgálat igazolta a vemhességét, így haladéktalanul átesett az ivartalanítási műtéten.
Úgy tűnik szerencsére a veréseknek sem a kis testén, sem a lelkén nincs maradandó nyoma. Tosca egy bájos, jól szocializált kutya - úgy tűnik, a pokol előtt lehetett valamikor egy igazi családja. Emberekkel nagyon kedves és első nekifutásra a kutyákkal is rendben van. ÉS kétségtelenül extra gyönyörű. Az átlag német juhász méretnél egy kicsit kisebb, de gyönyörű kiállás, egészséges kutya!
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!2016. március 31-én az Állatvédőrség hatósági segítséggel Soltvadkerten egy kutyaszaporító telep felszámolásakor 34 kutyából, 15 rossz állapotú kis csöppség a NOÉ Állatotthon gondozásába került.
A mentett kutyák egyik tagja Soltvadkerti Sindy nevet kapta, aki egy kb. 2014. születésű spitz fajtájú szuka kutya. Állatorvosi vizsgálatokat követően megállapíthatjuk, hogy sérves és a jobb első lába fejlődési rendellenesség következtében kissé kacska. Az aktív mozgásban nem gátolja.

Sindy kedves, barátságos, jól szocializált kutya. Keresi az ember társaságát, ezért kizárólag kerti tartásra nem adjuk, olyan otthonba vágyik, ahol teljes jogú családtagként élhet, legyen szó sportról, játékról, vagy az esti tévénézésről.A fajtára jellemző szőrzet folyamatos gondozást igényel.
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!Kutyáinkról érdeklődni lehet a 06 30 221 12 99 telefonszámunkon, vagy a NOÉ Állatotthonban (1171 Budapest, Csordakút utca vége) hétfőtől szombatig 10 és 15 óra között.

Sokszor kérdezitek, hogy mire van leginkább szükségünk. Nos mostanában 3 fő dolog van, ami nagyon kellene:
- Milgamma drazsé, kapszula - bármilyen kiszerelés
- NAGY MÉRETŰ egyzser használatos gumikesztyű (L, XL - 10-es méret felett!)
- Nagy (200l feletti) és erős kukazsák


Kérjük, aki teheti lepje meg minket ezekkel! Hálásan köszönjük!
Az adományokat leadhatjátok (vagy elküldhetitek) itt a NOÉ Állatotthonban (1171 Budapest, Csordakút utca hrsz. 138634/1) vagy az adománygyűjtő pontunkon, a Garmin üzletben (1133 Budapest Visegrádi utca 80/a /Tutaj és Visegrádi utca sarok/)
Hétköznaponként: 9:00 - 17:00 között.

Amikor meghalljátok a kérésünket :)
Vannak dolgok amiből sosem elég. Ilyen például a papír kéztörlő. Óriási mennyiség fogy az állatotthonban. Kunyeráljuk is rendszeresen smile hangulatjel
Most egy időre fellégezhetünk ebből a szempontból, mert hála Juhász István támogatónknak egy egész autónyi érkezett! Nagyon szépen köszönjük! Istvánnak nem ez az első jó cselekedete velünk kapcsolatban!Az Igazságügyi Minisztériumban jártunk

Reményekkel teli napon vagyunk túl!
Több mint húsz állatvédelmi szervezettel kezdődtek meg az állatvédelmi konzultációsorozat egyeztetései az Igazságügyi Minisztériumban – jelentette be Völner Pál, a tárca parlamenti államtitkára 2016. április 15-i sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Elmondta: három munkacsoport létrehozásáról határoztak a felek. Az első munkacsoport a hatóságokkal való operatív együttműködéssel, annak fejlesztésével, kereteivel foglalkozik, a második a szabályozási környezetben felmerülő javaslatokat összesíti, a harmadik pedig a neveléssel, a felvilágosítással kapcsolatos felvetéseket tekinti át.
Közölte azt is, hogy a tervek szerint a munkacsoportok két hónap múlva összegzést készítenek, az ősszel pedig újabb összesített egyeztetést tartanak és fél éven belül fogalmazzák meg a jogalkalmazást érintő, illetve a szabályozással kapcsolatos javaslataikat.

Az eredeti hír!Rólunk írták!

"Ahol egy állatnak a legkevésbé kell félnie erőszaktól és gyiloktól, mert a békés élethez való jogát egyenlőnek tekintik az emberekével – az a Noé Állatotthon. A legszilárdabb elvi alapokon álló állatotthon az egyik legnagyobb a hazában. Évente majd ezer család kap innen új családtagot."

A teljes cikk, képekkel elolvasható ITT!Örömmel jelentjük Nektek, hogy új támogató érkezett a NOÉ csapatába! A CEVA (http://www.enkedvencem.hu/) szuper termékeivel és hasznos szakmai tanácsaival segít a felelős örökbefogadás ügyét népszerűsíteni és megvalósítani! Támogatja a NOÉ Állatotthonban élő kutyákat és cicákat, valamint az újdonsült örökbefogadóinkat is!
Köszönjük a támogatást!Segíts a NOÉ Állatotthon Lakóin Inecto Naturals termékekkel!
Vásárolj tudatosan és ezzel a NOÉ Állatotthon védenceit támogatod!
Segíts a NOÉ Állatotthon Lakóin Inecto Naturals termékekkel!
Ha 2016. május 1. és augusztus 31 között bármilyen Inecto Naturals terméket vásárolsz, termékenként 7 Ft-tal támogatod a NOÉ Állatotthon lakóit!
Neked csak annyi a dolgod, hogy élvezd az Inecto Naturals 100% Organikus Argán vagy Kókuszolajjal dúsított termékek kényeztető hatását, közben pedig az édes nyusziknak és kutyusoknak, cicáknak és egyéb állatoknak is segítesz!
Az Inecto Naturals termékek mindegyike VEGÁN és előállításuk során NEM VÉGEZNEK ÁLLATKÍSÉRLETEKET!
A termékeket megvásárolhatod a DM, a Rossmann, az Auchan és a TESCO üzleteknben. Valamint a linken található webshopban is!http://inecto.hu/inecto_landing/Adományozz pénz nélkül!
Ha te is a MagNet Magyar Közösségi Bank ügyfele vagy, támogathatsz bennünket (Rákosmenti NOÉ Bárkája Állatotthon Alapítvány) a rád eső nyereségrész 10%-ával május 16. és június 12. között. A Közösségi Adományozási Program (KAP) keretében az ügyfelek rekord összegű 63 millió forintot osztanak szét a Bank felületein keresztül, az általuk kiválasztott civil szervezetekre leadott szavazataikkal. Így kínálnak lehetőséget arra, hogy ügyfeleik számukra fontos célokat támogathassanak a bank nyereségéből, s létrejöjjenek olyan projektek, melyek hozzájárulnak közvetlen környezetünk fejlődéséhez.Mi is benne vagyunk abban a 77 civil szervezetben (Rákosmenti NOÉ Bárkája Állatotthon Alapítvány), akik támogatáshoz jutnak az ügyfelek döntése által.

Miért rendelkezz? 
Mert szükség van menhelysegítő programunkra!
Budapestről nézve szinte hihetetlen, hogy az ország távolabb eső pontjain szerte az országban mennyi elhivatott, állatszerető ember folytatja szélmalom harcát az állatokért, az állatvédelemért. Hihetetlen, hogy sok vidéki menhelyen a legalapvetőbb előírások és szükségletek is reménytelen és elérhetetlen dolognak tűnnek. Hogy a kutyák chipezése, oltása megoldhatatlan feladat. Állatotthonunk 2015. óta segít lehetőségeihez képest...
Hogyan rendelkezz? 
NetBank felületeden, telefonon - (06-40) 20-40- 60 - és személyesen bármelyik bankfiókban, valamint a holnapján keresztül is megteheted egyéni kódszó megadásával.
Támogatnál még?
Ha használsz bankkártyát, válassz minket a Segítő Bankkártya Programban, hogy vásárlásaid összegének 1-3 ezrelékével is támogassa ügyünket a Bank.
Köszönjük!

Shally-Ann, akit egész Budapest keres!
Kérésre osztjuk! A kutyust már egész Budapesten keresik. Retteg, eddig senki nem tudta megfogni.
Bővebb információ a képen szereplő elérhetőségeken kapható!
Köszönjük, ha tovább osztod!Figyelem! Munkaerő kizsákmányolás a NOÉn!!!
Munkaerő kihasználás, mit kihasználás, ez már szinte kizsákmányolás NOÉ módra. Thyrnát a mi kicsi póninkat, a gyerekek kedvencét, új munkakörbe helyeztük. Ő lett a biofűnyíró a cicakifutóban.
Ahogy látszik itt mindenki nagyon szorgosan dolgozik és teszi a dolgát: Thyrna megfeszített energiákkal legel és Mica cica tiszta erőből szemmel tartja (Mica amúgy majdnem vak cica, de ez nem jelenthet problémát a ragyogó napsütésben, a finom puha fűben való szemmeltartásban heart hangulatjel ). Nehéz és kemény dolog NOÉs védencnek lenni! :)
Havi édes - Boda Blanka NOÉs CSODÁja!
Már megint egy igazi NOÉs CSODÁt hozunk Nektek!
Felületes szemlélőnek talán ezen a videón talán nincs is semmi extra látnivaló. Két kutyus kergetőzik, fogócskázik önfeledten. Igen ám, de az egyik, a fekete a mi tökéletes Boda Blankánk, aki születése óta vak! Igen, jól olvastad, teljesen, 100%-ig vak, nem lát. gasp hangulatjel
Nagy szerencsére Ő nem olvasta magához a használati utasítást, miszerint egy vak kutya nekimegy a dolgoknak, nem tud játszani, lépést tartani a fajtársaival ... :) Balnkus tényleg egy igazi CSODA, ahogy a gazdája is Eszter! Köszönjük, hogy Ti is közén tartoztok, büszkék vagyunk Rátok!Ne félj az otthonodba fogadni egy sérült, beteg, fogyatékos, idős állatot. Hiszen mellettük még több CSODA, ÖRÖM és BOLDOGSÁG költözik majd az otthonodba!
A NOÉ Állatotthonban is van több valamiféle fogyatékkal élő állat, akik nem vágynak másra csak egy igazi saját családra! Látogass ki hozzánk és ismerkedj meg velük!
Tipegő, akinek már csak 3 lába van: ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!

Nándi, aki 1000 meg 1 éves: ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!

Soltvadkerti Sindy, aki csak 3 lábát tudja használni: ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!

Madrina, az öreg, süket matróna: ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!

Ada, a legvagányabb kerekeskocsis béna kutya kutya: ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!

Csacska mama, a kacska lábú: ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!!!

És még nagyon sokan mások ...
Legyél Te is valaki CSODÁjának része! Nem fogod megbánni!

Találkozunk 1 hónap múlva! :DMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában