Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Hugo – avagy a herceg fehér lovon : TÁLALVA
2013.04.08.

Meggyőződésem, hogy nincsen olyan, hogy tökéletes kutya. Mindannyian különböző személyiségek, különböző múlttal és emlékekkel, neveltetéssel vagy éppen annak hiányával. Minden kutyának vannak hibái….van aki rág, rombol, nem jön vissza hívásra, szökik, nem szereti társait, túl pörgős vagy éppen túl lusta….egyikük sem tökéletes, ahogyan mi sem vagyunk azok. Ezért hát, biztos vagyok benne, hogy Hugonak is van valami hibája, csak még nem fedte fel, mi is lenne az….
Hugo egy közepes testű, kajla kis növendék, aki hazakísérte édesanyámat egyszer egy állomásról. Történetesen a születésnapomon. Még viccelődtünk is azon, hogy lehet, hogy egy titkos hódolóm küldte, és hogy legközelebb egy doboz csoki is megteszi. Tehát Hugo lesátorozott előttünk, én értesültem róla, és behoztam. Olvastunk chippet, nem volt, így NOÉsítottuk.Tekintve hogy már 5 kutya él a lakásban, Hugo nálam csak kennel lakó. Nem volt vele igazán komoly kapcsolatom, mindössze napi 2x20 perc, amikor a saját kutyámmal rohangált és játszott, plusz az etetés. Feltűnt, hogy nagyon jó kutya, de csak átlagosnak soroltam be magamban. Majd egyszer csak kivittem magammal a NOÉra. Azt már tudtam róla, hogy első szóra visszajön és hogy mindenféle állattal, emberrel csodálatosan viselkedik . De aznap…. Egy egész napot együtt töltöttünk. Kiderült, hogy tökéletesen jön láb mellett pórázon, meg sem próbál húzni, hogy tökéletesen közlekedik mindenféle tömegközlekedési eszközön és autóban egyaránt. Valójában nem akar semmi, csak hogy vele legyek. Ha a vonaton hozzám érhet, ha a trolin a fejét a lábamra teheti, ha az autóban nekem dőlhet az ülésen, az neki épp elég. Semmi másra nem vágyik, csak hogy valakit szerethessen.Most pénteken átesett az ivartalanításon, melynek következményeképp 1,5 napot lakásban töltött a nagyszüleimnél. Azt hiszem, mondanom sem kell, itt is mindenben helyt állt. Nem hisztizett, nem rombolt, nem akart semmit, csak hogy ha valaki a közelben van, észrevegye és kapjon egy két kósza fejsimogatást.
És ami feltette számomra az i re a pontot, az a mai nap. Épp hazafelé tartottam, mikor megpillantottam a kerítésünk tövében egy pici fekete foltot….egy kis keverék szukát. Elénk rendszeresen dobnak ki kutyákat, így nem újdonság. Itthon már minden négyzetcentiméteren kutya van, így először fogalmam sem volt, mi legyen a kicsivel, az biztos volt, hogy nem hagyom kint. Utolsó esély, ha beteszem Hugo mellé a kennelbe, ami nem túl nagy, de az új jövevény tényleg kicsi, Hugo háza pedig nagyon nagy. A kérdés az volt, az úrfi elfogadja – e ezt a kis ágról szakadtat….Először ráugrált, örömködött, mintha csak azért lenne itt az a kis szegény, hogy neki legyen játszópajtása. Majd két „nyugi” és „hagyd abba” elteltével, Hugo lehiggadt, megszaglászta és összebarátkoztak. (Na jó, a kicsi lelépett a kezemből és az udvaron fogócskáztunk, de 10 perc múlva tényleg lehiggadt mindenki. )Betettem őket a helyükre, figyeltem mi történik, 10 perc múlva, mikor egyértelművé vált, hogy nem érdeklik egymást, magukra hagytam őket. Három óra múlva, mikor etetni mentem, együtt vánszorogtak ki a házból. Hugo igazi gentleman, aki még a hálóját is megosztja egy rászorulóval, minden különösebb zsörtölődés nélkül. Kihoztam őket evés előtt egy mai utolsó rohangálásra, az új jövevényt pórázon, őt szabadon. A kicsi kissé fel is oldódott….azt hiszem, ez a Hugo hatás.

Hugo tehát….tényleg igazi tökély. Csak hát….fekete….keverék….kan… és ezzel az esélye egy csodás gazdi megtalálására máris harmadolódott… Pedig ő tényleg mindent megtesz, kérés nélkül is. Egyszerűen a lelke gyönyörű. Megérdemelné, hogy a gazdinak támaszkodva bóbiskolhasson el az esti Híradó közben, hogy finom falatok várják minden nap a saját kis tálkájában, hogy kanapén alhasson, nagyokat kiránduljon, vagy csak a kertben rohangálhasson néha . Ha igény van rá, a labdát is visszahozza de tényleg, csak legyen rá lehetősége.
Mert ő megérdemli, hogy legyőzhesse az előítéletek ronda sárkányát és megmentse tőle leendő gazdáját, bebizonyítva, hogy egy fekete keverék fiúcska is lehet szőke herceg….csak kicsit másképp!

Hugo adatlapja ITT! nézhető meg

ui.: Ha tényleg titkos hódoló küldte, hálás vagyok neki, hogy ismerhetem ezt a Remek Kutyát! Köszönöm!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában