Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Előző | 1 2. 3 4 5 6 | Következő
Gazsi hírek- egy picivel jobban vagyunk, de még messze a cél!
2015.02.20.
Gazsi 1 hete érkezett vissza hozzánk, azonnal állatorvosi ellátásban részesült, melytől ha lassan is, de kezd jobban lenni. Hosszú még az út, de mi bizakodóak vagyunk, mindent megteszünk, hogy jobban lehessen.
Gazsi nagy bajban van, a segítségetekre van szükség!
2015.02.13.
Gazsit 2009–ben koboztuk rossz tartási körülmények közül. 2011 novemberében pedig ő volt az első lovunk, aki ideiglenes befogadóhoz költözött. Nem volt kétségünk afelől, hogy belecsücsült a tutiba. Tavaly szeptemberben azonban aggasztó hírek kezdtek el érkezni róla. Gazsi nagyon beteg lett…
Kölyök elköltözött!
2015.02.12.
Kölyök lovunkat pár hónapja hirdettük meg ideiglenes befogadásra, hiszen előző befogadójától visszakerült hozzánk még novemberben. Új, remélhetőleg most már végleges otthont kerestünk neki. Közel 50 bemutatkozó levél érkezett rá, melyekből hossza szűrés után a nagyatádi Csillagtanyára esett a választás. Eljöttek személyesen is megismerni Kölyköt, és mi is lelátogattunk hozzájuk Nagyatádra ellenőrizni a körülményeket. Látogatásunk után nem volt kétség bennünk, megtaláltuk Kölyök számára az ideális helyet.
Rövid szervezkedés után eljött a búcsú és a szállítás napja.
„Segítség! Kopasz lettem!”
2015.02.12.
Sziasztok! Tündér Palkó vagyok, de haveroknak csak Palika. Szeretném elmesélni, hogy a minap milyen csúful átvertek engem ezek a Lómentős lányok…
... szegény Palikánkat kopaszra kellett nyírni. Sajnos a dús sörénye és vastag téli bundája alatt minden télen elszaporodnak a szőrtetvek, és ezektől általában véresre vakarja a nyakát ... hogy mit gondol minderről, erről szól a cikk
Lovazás számokban
2015.02.11.
2014 a számok éve volt Lómentésünk életében, méghozzá nem a pozitív értelemben. Több lovunk is visszakerült gondozásunkba ideiglenes befogadóiktól és 2 védencünktől is fájó búcsút kellett vennünk. Ugyanakkor 2014 a fejlesztések éve is volt, több apró, de igen fontos építkezés is történt lovaink területein.
TESCO befogadót keres!
2015.01.22.
Tesco 2007-es születésű herélt póni, valószínűleg shetland-keverék, színe pejtarka. 2008-óta él a menhelyen. Igazi kis fenegyerek, mindig mindenbe beleüti az orrá, igazi póni. Huncutsága ellenére azonban nagyon könnyen kezelhető ló, vezethető, lábait feladja, gyerekszerető.
Új cipőben a NOÉ szívtiprói!
2015.01.16.
„Földobban két nagy ló
- Kop-kop-kop - nyolc patkó.
Nyolc patkó - kop-kop-kop -
Csönd-zsákból hangot lop.”…

Amálka, a lóöszvér kanca befogadót keres!
2015.01.15.
Amálka egy 1998-as születésű lóöszvér kanca. Nagyon kedves, bújós öszvérlány. Az elmúlt 5 évet menhelyen töltötte, ahol szinte semmit feladata nem volt, ménesben élte életét. Teljesen egészséges, aktív és játékos öszvér, akire ráfér némi nevelés.
Debi nőgyógyászati vizsgálata
2015.01.07.
Debi lovunknál tegnap nőgyógyász járt, pontosabban lódoktorunk dr. Kerekes Zoltán megultrahangozta a méhét. Debink sajnos egy vissza-visszatérő méhgyulladással küzd. Ezért van szükség időről időre ultrahangos ellenőrzésre és a vizsgálat eredményétől függően kezelésre.
Sajnos most is szükség van kezelésre, melyet a jövő héten kezdünk. Szükség lesz helyi antibiotikumos kezelésre, méh átmosásra és gyógyszeres antibiotikum kúrára is.
Ajtony - túl a fogreszelésen, de továbbra sem túl jól
2014.12.19.
Angyalok! SOS lovaknak való széna pelletre lenne szükségünk Ajtony számára!
Sajnos a korábbi fogreszelés nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ugyan sokkal jobb rágófelületet sikerült kialakítani Ajtony szájában, mint korában volt, de a teljesen elkopott fogakat ez az eljárás nem tudta pótolni. Csodát sajnos ezzel a fogsorral már nem lehetett tenni.
Ajtony és a fogorvos
2014.11.18.
Az érdi nyugger lovak közül Ajtony sürgős fogászati beavatkozáson esett át a minap. Eredetileg is tervbe volt véve nála egy fogreszelés, de Ajtony az elmúlt pár napban gyakorlatilag egy szál szénát sem tudott már megenni, ezért nagyon sürgőssé vált a beavatkozás. A változás nagyon hirtelen jött, de akkora fájdalmat okozott neki a rágás, hogy csak pépes tápot volt képes megenni, de elég valószínű, hogy az egyik éles foga felsértette a száját, vagy valamire rosszul haraphatott rá.
A NOÉ ménes karácsonyi kívánság listája Kölyök tollából
2014.11.16.
Én Kölyök lennék, a Noé ménesének egyedüli „nemrokkantnemnyomi” tagja. A többiek engem kértek meg, hogy tolmácsoljam kívánságaikat, mert a fülünkbe jutott, hogy lesz ez az Állatok Karácsonya vagymi, és akkor szoktak jönni kedves kétlábúak, akik megajándékoznak minket, ha jók voltunk.
Kölyök befogadót keres!
2014.11.11.
Kölyök egy 2005-ös születésű, nagy termetű Nóniusz félvér herélt. Csikókorában nagyon rossz körülmények közül mentettük az anyjával együtt. A Noé Állatotthonban nőtt fel.
Mivel korábbi befogadójától nemrég visszakerült az Állatotthonba, így új otthont keresünk számára.
Váratlan elnyargalt :(
2014.10.24.
Nincs jó hírünk, Váratlan, vagy ahogy mi becéztük Bundás Vili elment. Tegnap a szemünk láttára esett össze. Nem tudtuk lábra állítani. Láttuk, sejtettük, hogy nagy a baj öreg, beteg lovunkkal. Betakargattuk, alulról, felülről melegítettük. Azonnal érkezett az orvos, kapott gyógyszereket is, de semmi nem segített. :(
A választások első állatáldozatai
2014.10.23.
Ma a NOÉ Állatotthon két lova hazatért Olaszliszkáról. Azonnal kellett távozniuk. Az egyetlen bűnük az volt, hogy a korábbi, a választásokon most vesztes polgármester fogadta be őket, az olaszliszkai gyerekeknek oktatási, tanulási céllal…
Láttad? Lovagoltam!
2014.09.26.
Az Állatotthonban lakó többi állattal való találkozás, (malacok, birkák, szarvasmarhák, lovak) csak hozadéka lett a látogatásaimnak. A lovakat mindig csak távolról csodáltam, mint valami misztikus lényeket, ráadásul féltem is tőlük. Az éjszakai szállásuk a gazdasági udvar és a Minimenhely között vezető úton terül el. Ha úgy kellett volna áthaladnom rajta, hogy még ott voltak, inkább körbe kerültem, mert nem mertem közöttük elmenni.
Láttad? Lovagoltam!
Keserédes évforduló, avagy egy éve nálunk Szamóca és Muki
2014.09.19.
2013. májusában két szamár, Szamóca és Muki, sajnos igen csak kétes hírnevet szerzett magának, amikor állítólag - de eddig még mindig teljesen tisztázatlan körülmények között - megtámadtak és feltehetően halálát okozták egy férfinak. A nagy port kavart ügy a NOÉ Állatotthont is megrázta és lesújtotta. A média már a kezdetétől, amikor még a részletekről semmit sem lehetett tudni, elkönyvelte a két állatot „Gyilkos szamarak”-nak és azóta is csak így emlegetik őket. Mi tudjuk, ők igazi kedves szamarak, akiket csak szeretni lehet! Ma 1 éve élnek velünk, itt a NOÉ Állatotthonban.
Palika szorult helyzetben, avagy megvan a hét lúzere
2014.08.29.
Tündér Palkónk elnyerte a hét lúzere címet, miután rejtélyes módon beszorult az egyik kapu és a merevítőoszlop közé. Se előre, se hátra ... fejvakarás, homlokráncolás ... rogyasztás, szabadulás ... öröm és boldogság ... lúzer ide, lúzer oda, mi így szeretjük a szépszeműt!
Hazajöttek az Érdi nyugger lovak
2014.08.27.
Ajtony, Váratlan, Topáz és a Noé közös története még 2010 júliusában kezdődött, ők voltak azok a lovak, akik az „érdi lógyilkosság” kapcsán kerültek állatotthonunkba. A három ló 2011. novemberében nagy lehetőséget kapott, paradicsomi körülmények közé költözhettek: 24 órás odafigyelés, hatalmas legelők, tágas istálló. A lovakat sajnos utolérte az öregkor és állandó orvosi felügyeletre szorulnak, így fájószívvel bár, de muszáj volt hazaköltöztetni őket.
Lovaink körmölésére gyűjtünk!
2014.08.22.
A NOÉ Állatotthon jónéhány patásnak (ló, szamár és öszvér) ad otthont. Nekik rendszeres időközönként pataszabályozáson (ún. körmölésen) kell átesniük. A 6 hetente esedékes beavatkozás alkalmanként közel 100.000 Ft-ba kerül, erre gyűjtünk! No persze nem kérjük ingyen a támogatást. Szerencsepatkó és próbalovaglás jár az adományozóknak, arról nem beszélve, hogy patásainkkal milyen jól tesztek a támogatással!Előző | 1 2. 3 4 5 6 | Következő
 
     
 
Név: Dollár
Született: 2001.03.07.

Virtuális örökbefogadás: Jelenleg nincs virtuális támogatója
Támogatni szeretném!
Virtuális örökbefogadások megjelenítése

Nick Mettől Meddig
Zoé 2024.01.17. 2024.01.22.
Tovább az állat oldalára ⇒Név: Muki
Született: 2000.01.01.

Virtuális örökbefogadás: Jelenleg nincs virtuális támogatója
Támogatni szeretném!
Virtuális örökbefogadások megjelenítése

Nick Mettől Meddig
Nem volt még támogatója
Tovább az állat oldalára ⇒Név: Szamóca
Született: 2009.01.01.

Virtuális örökbefogadás: Jelenleg nincs virtuális támogatója
Támogatni szeretném!
Virtuális örökbefogadások megjelenítése

Nick Mettől Meddig
Levente 2020.10.22. 2020.10.27.
Tovább az állat oldalára ⇒Név: Menthol - JELENLEG IDEIGLENES BEFOGADÓNÁL ÉL!
Született: 2005.08.01.

Virtuális örökbefogadás: Jelenleg nincs virtuális támogatója
Támogatni szeretném!
Virtuális örökbefogadások megjelenítése

Nick Mettől Meddig
Nem volt még támogatója
Tovább az állat oldalára ⇒Név: Amálka
Született: 1998.01.01.

Virtuális örökbefogadás: Jelenleg nincs virtuális támogatója
Támogatni szeretném!
Virtuális örökbefogadások megjelenítése

Nick Mettől Meddig
Miléna 2020.12.09. 2020.12.19.
Tovább az állat oldalára ⇒Név: Carmen
Született: 2006.01.01.

Virtuális örökbefogadás: Jelenleg nincs virtuális támogatója
Támogatni szeretném!
Virtuális örökbefogadások megjelenítése

Nick Mettől Meddig
Réka 2021.03.23. 2021.04.20.
Tovább az állat oldalára ⇒Név: Kalinka - JELENLEG IDEIGLENES BEFOGADÓNÁL ÉL!
Született: 2008.04.01.

Virtuális örökbefogadás: Jelenleg nincs virtuális támogatója
Támogatni szeretném!
Virtuális örökbefogadások megjelenítése

Nick Mettől Meddig
Nem volt még támogatója
Tovább az állat oldalára ⇒Név: TóthOttó
Született: 2009.11.01.

Virtuális örökbefogadás: Jelenleg nincs virtuális támogatója
Támogatni szeretném!
Virtuális örökbefogadások megjelenítése

Nick Mettől Meddig
Sáry Márta 2019.03.22. 2019.05.25.
Tovább az állat oldalára ⇒Név: Basa - JELENLEG IDEIGLENES BEFOGADÓNÁL ÉL!
Született: 1998.01.01.

Virtuális örökbefogadás: Jelenleg nincs virtuális támogatója
Támogatni szeretném!
Virtuális örökbefogadások megjelenítése

Nick Mettől Meddig
Nem volt még támogatója
Tovább az állat oldalára ⇒Név: Tesco
Született: 2007.01.01.

Virtuális örökbefogadás: Jelenleg nincs virtuális támogatója
Támogatni szeretném!
Virtuális örökbefogadások megjelenítése

Nick Mettől Meddig
Timár Lili 2023.01.03. 2023.01.13.
Tovább az állat oldalára ⇒