Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Előző | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19. 20 21 22 23 24 25 | Következő
Állatok védelméről szóló jogszabályváltozás
2012.12.11.
2013. január 1. napjától minden 4 hónapnál idősebb kutya chipezése kötelező. Az alábbi cikk a XVII. kerületi Önkormányzat Hírhozó c. lapjában jelent meg 2012. december 7. napján.

Ivartalanítási akció
2012.12.10.
A NOÉ Állatotthon Alapítvány a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás program támogatásával kutya és macska ivartalanítási akciót hirdet.

Az ivartalanítás ideje: 2012. december 20-tól, a támogatás pénzügyi keretének kimerüléséig, de legkésőbb 2013. február 28. napjáig tart.

A vadmacskák védelmében!
2012.12.10.
A Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás program támogatásával megnyert ivartalanítási program egyik kiemelt célja a vadmacska genetikailag megbízható vadmacska állomány védelme... és ez miért fontos?

Dia TÜNDÉRMESÉJE
2012.12.07.
Ez nem mese, ez DIA kutyánk története, aki a legrégebbi lakó volt itt a NOÉ Állatotthonban, Fiatal, néhány éves kutyaként került be. Annak ellenére, hogy szép volt , fiatal és nagyon jó természetű az örökbefogadók elkerülték. Itt öregedett meg nálunk, háromszor legyőzte a rákot és egy döcögős öreg nyanyóka lett. És most 9 év menhelyi élet után, tizensok évesen Dia GAZDIS kutya lett Németországban. De igen, ez mégiscsak egy igazi TÜNDÉRMESE!

Kötelező mikrochip, átok vagy segítség?
2012.12.06.
Arról már talán mindenki hallott, hogy az állatvédelmi törvény és a kapcsolódó jogszabályok rendelkezése értelmében 2013. január 1 után minden 4 hónapos kort betöltött kutyát kötelező egyedi azonosító mikrochippel ellátni és azt regisztrálni az erre a célra fenntartott adatbázisban.
Sokat beszéltünk már erről és természetesen ezzel kapcsolatban is megoszlanak a vélemények, rengeteg a felvetődő kérdés, félelem mind a gazdákban, mind az állatvédőkben és az állatorvosokban is.

Élő állat karácsonyra? Ne tedd!
2012.11.30.
Karácsony közeledtével sokakban felmerül a gondolat, hogy kutyát, cicát vagy más kisállatot ajándékozzanak szeretteiknek. A Noé Állatotthon Alapítvány arra kéri az örökbefogadókat, hogy alaposan gondolják át döntésüket, hiszen egy állat befogadása nem néhány hétre, hanem jó esetben 15-20 évre szól.

A dabasi ÜGY
2012.10.26.
2 év, amely nem tűnt el nyomtalanul a Dabason foglalt kutyákban, bennünk, illetve azokban, akik részt vállaltak a kutyák rehabilitációjában! Köszönjük!

Etyeki kutyagyár: Kordonon innen...kalandon túl....a pénz még mindig nagy úr :/
2012.10.18.
Etyeken nem csak filmgyár, de kutyagyár is üzemel. Több állatvédő szervezettel összefogásban mentünk a helyszínre. A bejelentés szerint a szaporító telepen nagyságrendileg 100 kutya "él" apró ketrecekben, kizsákmányolva.A hatósági szemle ugyan alátámasztotta, hogy nincs minden rendben, de érdemben semmi nem történt.

TELJES KUTYA STOP A NOÉ ÁLLATOTTHONBAN!
2012.10.10.
Az egyik legnehezebb és legfájóbb döntést kellett meghoznunk a mai napon. Mivel mind a normál helyeink, mind a kórházi helyeink, de még az állatorvosunknál lévő helyek is teljesen beteltek, ezért mostantól TELJES KUTYA STOPot kényszerültünk bevezetni.

ÁLLATOK VILÁGNAPJA – október 4.
2012.10.04.
1931 óta ünnepeljük az Állatok Világnapját, de vajon tudjuk, hogy pontosan kit, mit és miért?
Az olasz kezdeményezés célja 1931-ben, hogy felhívja a figyelmet a vadonélő állatokra leselkedő veszélyekre az ember térhódításával. A már akkor is kihalás szélén álló fajokra, a pusztulásuk megállítására. Azóta tágabb értelmet kapott és az összes velünk és körülöttünk élő állatért érzett felelősségünk, szeretetünk és gondoskodásunk jelképes dátumává vált.

Tűzijáték-veszély - Óvjuk állatainkat!
2012.08.20.
Nemzeti ünnepünkön az állami ünnepség mellett sok helyi önkormányzat is megörvendezteti lakóit színes, égi csodákkal: tűzijátékkal. Sajnos ez nem mindenkinek ünnep és öröm: kutyák és macskák százai szaladnak világgá ilyenkor a tűzijátékkal járó durrogástól való félelmükben, az ez által okozott stressz miatt. Vigyázzunk állatainkra!

Ember, Te tetted ezt! is …
2012.08.02.
Mélységesen elszomorított minket Stone körül kialakult mocskolódás, számonkérés, rágalmazás, ezért úgy döntöttünk, megírjuk Stone igaz történetét. 20 éves múltra visszatekintő állatotthon vagyunk kemény munkával értük el azt, ahol tartunk és mindig hűek maradtuk alapelvünkhöz...

A NOÉ Fantomönkéntese
2012.07.20.
Mely másik Alapítvány mondhatja még azt el magáról, hogy saját Fantommal büszkélkedhet? Egyik sem, így van. Nekünk még ilyenünk is van. De ki lehet Ő? Mit csinál? Miért írunk róla? Mi a tervünk vele?

Élünk és Halunk! - Lehet így is...
2012.07.16.
Élünk és Halunk cikkünk senki számára sem maradt közömbös, mindenkiben egyfajta érzelmet váltott ki: csalódás, harag és még sorolhatnánk... Erre a cikkünkre reagálva érkezett hozzánk egy levél, melyet úgy éreztük meg kell osztanunk veletek is.

A kulisszák mögött
2012.07.05.
Ez a kis gondolatmenet azért íródik, hogy egy hajszálnyit belelássatok a mi hétköznapjainkba. A célja nem a hatásvadászat, vagy hogy most kapjunk egy kis vállveregetést. A célja, hogy valóban átérezzétek, amit mi érzünk, hogy egy kicsit a mi szemünkkel lássatok. Nagy hangsúlyt fektetünk az oktatásra, íme hát egy rendhagyó „óra”. Miközben olvassátok, gondoljátok végig, ti mit tennétek? Mit éreznétek? Hogyan reagálnátok?

VIGYÁZAT - HŐSÉGRIADÓ
2012.06.18.
A szélsőséges időjárás, a rekkenő hőség nem csak az embereket, de az állatokat is veszélyezteti. Kedvenceink hozzánk hasonlóan hőgutát kaphatnak, kiszáradhatnak és akár el is pusztulhatnak, ha nem vigyázunk rájuk!

Büntető Törvénykönyvi módosítás javaslatok az állatkínzás büntető tényállásának szigorításáról
2012.06.14.
A napokban zajlik a Büntető Törvénykönyvvel kapcsolatos módosításokat tartalmazó törvényjavaslat parlamenti vitája. Ezen törvényjavaslathoz kapcsolódóan nyújtott be Dr. Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő két módosító javaslatot:
1. állatkínzásbüntetési tételének szigorítása - a maximum kiszabható 3 év helyett 5 év!
2. állattartástól eltiltás intézményének a Btk-ba történő beemelésére!
Kérjük, amennyiben egyetértesz, oszd meg ezt minél több helyen, jusson el minden állatszerető és állatvédelemmel foglalkozó emberhez,hogy minél nagyobb társadalmi támogatottságot kaphassanak a javaslatok.

Mik vagytok Ti Állatvédők??
2012.05.31.
A minap épp hulla fáradtan, egész napos meló és önkénteskedés után vánszorgunk kifelé a kapun, mikor is észleljük azt az igencsak sebesen közeledő autót a földúton. Mi már zárjuk a kapukat, ő megáll, én pedig a háttérből már csak a kollegina hangját hallom, amint közli a kedves úrral, hogy nem, nem tudjuk bevenni a kutyust, nincs hely, oltatlan kölyöknek pedig főleg nincs, hiszen már karantén helyünk sincsen. Mire ez az igazán szimpatikus egyed, felháborodva, cseppet sem kedves stílussal spékelve közli, hogy akkor ő most kidobja ide a kutyát. Nos…fel vagyunk készülve a hasonló esetekre, sajnos nem az első és gyanítom nem is az utolsó ilyen történet, úgyhogy mondtuk neki: rendben, semmi akadálya, mi pedig feljelentjük.

Természetbarát tojásfestés
2012.04.03.
A boltokban kapható tojásfestékekben mesterséges színezőanyagok találhatók. Ezek egy része már bizonyítottan rákkeltő. Ha a tojásokat természetes festőnövényekkel fested, akkor is bátran fogyaszthatod majd őket, ha héjuk festés közben berepedt és a tojás fehérjéje színt kapott. Olvasd el tojásfestési tippjeinket!
Előző | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19. 20 21 22 23 24 25 | Következő
 
     

⇐ Válasszon a cikkek közül