Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Előző | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34. 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 | Következő
Két ataxiás kölyök, Zselé és Hab ideiglenes befogadót keres!
2016.06.24.
Abony Zselé és Hab az emberi felelőtlenség áldozatai!
A bélférgek által kibocsátott mérgező anyagok miatt károsodott a kicsik központi idegrendszere. Emiatt
jelenleg akaratlanul remeg a fejecskéjük és az egész testük, valamint nehézkesebb a mozgásuk. Ideiglenes befogadókat keresünk a kölyköknek, hogy szerető gondoskodás mellett fejlődhessenek. Ezzel esélyt kaphatnának egy boldog, teljes életre!

Hacsek és Sajó, a két gyógyszerkutatási menekült!
2016.06.16.

Hacsek és Sajó, a két gyógyszerkutatási menekült!
Hacsek kis testvérével Sajóval került a NOÉ Állatotthon gondozásába. Az ici-pici kismalacok egy humán gyógyszer kísérlet alanyai voltak. A szokásos protokoll szerint ezeket az állatokat a kísérlet végeztével túlaltatják, vagyis kioltják az életüket ... a semmiért.

Hírek BlueBerry-ről
2016.06.14.

Hírek BlueBerry-ről, a fejsérült, lábtörött fekete szépségünkről.
BlueBerry-t Pétervásárán gázolta el egy autó, a feje sérült meg nagyon csúnyán és a jobb mellső lába eltörött.
A mi CsodaBoda dokink összelegózta az eltört csontokat, sínes kötésbe tette a beteg lábát. A műtét jól sikerült, természetesen ketrecnyugalom és fájdalomcsillapítók melletti teljes pihenés van számára előírva néhány hétig.

Akita lányok gazdit keresnek!
2016.06.14.

Akita lányok gazdit keresnek!
Ajkónak és Afintának, a két valószínűleg fajtatiszta AKITA szuka kutyusok (külön-külön) keresik szerető, sportos gazdáikat! A két vagány és csodaszép csajszi a füzesabonyi állatvédőktől került a gondozásunkba. Fiatal, 2-3 éves, egészséges, energikus, ám rettentően neveletlen hölgyről van szó.

Egy régi baráttól búcsúzunk, elment Serteperte Tepere
2016.06.12.

Egy régi baráttól búcsúzunk, váratlanul és fájdalmasan. Elment Serteperte Tepere, a NOÉ Állatotthon első vaddisznó védence. 10 éve élt a gondozásunkba, amikor érkezett még egy ici-pici csíkos hátú kismalac volt, aki a NOÉ gazdasági udvarán együtt játszott, aludt, élt a kutyákkal és egyéb állatokkal. Az évek során hatalmas, egészséges, ám szelíd vaddisznóvá cseperedett

Pulyka a vak sármőr öregúr
2016.06.10.

Pulyka a kopasz, vak sármőr öregúr
Pulyka kb 2004. születésű, de mindenképpen bőven 10 pluszos puli jellegű öregúr, akit az Animal Life Szergényi menhely a pápai gyepmesteri telepről mentett. Információink szerint mielőtt bekerült a gyepmesteri telepre az egész életét egy láncon sínylődve töltötte, amit semmiképp nem nevezhetünk életnek. A szőre borzasztó állapotban volt, amikor rendbe tették kiderült, hogy a teste nagy részén teljesen kopasz. Csak a szőrtelen pergamen szerű bőre csillog összesatnyult kis testén, alatta rajzolódik az összes csigolyája és bordája.
Van ennél nagyobb baj is.

BlueBerry tragédiája
2016.06.07.

Újabb sérült, műtétre szoruló kutya a gondozásunkban.
BlueBerry a Füzesabonyi állatvédőktől került a gondozásunkba. Szerencsétlen kiskutya Pétervásárán kóborolt hetekig, akkor még nem volt semmi baja. A füzesabonyiak könyörögtek, hogy valaki fogadja be, akár csak ideiglenesen, mert az utcán megjósolható volt a tragédia ... Sajnos megtörtént, BlueBerryt valószínűleg egy autó gázolta el. A fején súlyos sérülés, a jobb mellső lábán nagyon csúnya törés.

Elektra az elhanyagolás áldozata!
2016.06.07.

Elektra az elhanyagolás áldozata!
Elektra valószínűleg fajtatiszta West Highland White Terrier, vagy közkedveltebb, mondhatjuk divatosabb nevén egy Westie.
Neki most így tavasz végén egy frissen nyírt, kurtalábú, minden szívet megdobogtató, édes, vicces, határozott és talpraesett fehér intézkedő hölgynek kellene lennie. Ezzel szemben Elektrán alig van szőr. Kopott, hiányos kis bundája alatt a bőre lángvörös a gyulladástól. Lábai beduzzadtak, a körmei begennyesedtek és össze-vissza nőnek, hogy menni is alig tud. De azért van ami bizonyítja egészen biztosan, hogy a beteg, meggyötört apró testben ott a hamisítatlan Westie, csillogó, barátságos gomb szemei és a kis lelke, mely egy pillanatra sem szűnt meg emberimádó lenni. Egy pillanatra sem okol minket embereket azért, hogy Ő ilyen állapotba került.

Porcelán Lili küzdelme a betegségekkel
2016.06.03.

Icipici, egytenyérnyi kutya nagyon nagy bajban.
Porcelán Lili nem véletlenül kapta ezt a törékeny nevet. Ez az apró kis csibaba (értsd csivava) kislány nagyon beteg. Sajnos több, egyenként is súlyos egészségügyi problémája van, az utolsó vizsgálatok, biztosat mondó eredményeire most várunk. A további kezelések, majd ettől illetve a specialista orvos véleményétől függnek.
Minden azzal kezdődött, hogy már a megérkezése pillanatában "túl" törékeny volt, azonnal kiszáradásra gyanakodtunk. A szájszaga pedig messze túl volt a tolerálható szinten. Az orvosi vizsgálat kiderítette, hogy a szájüregében van egy hatalmas gennyes tályog, valószínűleg egy rossz fogától. Altatásban kellene kitisztítani, de jelenleg az általános rossz állapota miatt ezt valószínűleg nem élné túl.

Sárospataki
2016.06.03.

SÁROSPATAK - borzasztó, de ennek a csodálatos településnek a neve az elmúlt napokban összeforrt a Magyar állatvédelem egyik legnagyobb horderejű problémájával. A sárospataki kutyamenhelyen 500 körüli kutya tengeti betegen, a verekedések miatt állandó stresszben és életveszélyben nyomorúságos életét. Az összes szuka vemhes, így a nagyjából 500-as létszám néhány héten belül akár meg is duplázódhatna. A felelőtlen kutyagyűjtögetés, "állatmentés" horror tanyává változtatta a sárospataki menhelyet. Hála a Hangya Közösség önkénteseinek, fény derült erre a borzasztó helyzetre. A szervezésükben elindult a kutyák kimentése, a vemhesek ivartalanítása, a felelősök felderítése, a helyzet normalizálása a hatóságokkal és minden érintett féllel.
A NOÉ Állatotthon is természetesen azonnal az ügy, a segítség mellé állt. Menhelysegítő programunk keretében megkezdődött a lent lévő kutyák egyedi beazonosítása, microchippel történő ellátása. Illetve a héten fogadtunk 4 utolsó idős vemhes szukát.

Ivánunktól búcsúzunk
2016.06.02.

Valahogy vannak olyan kutyák akik egyszerűen hozzátartoznak az életünkhöz. Nem követelik Ők ezt ki, nem erőszakoskodnak, csak szépségükkel, kedvességükkel, a szemükből áradó szeretettel és bölcsességgel bekuckóznak a szívünkbe, a lelkünkbe. Iván pont ilyen volt. Kis megszakítással 6 éve élt a NOÉ Állatotthonban.

Ivánunktól búcsúzunk
2016.06.02.

Valahogy vannak olyan kutyák akik egyszerűen hozzátartoznak az életünkhöz. Nem követelik Ők ezt ki, nem erőszakoskodnak, csak szépségükkel, kedvességükkel, a szemükből áradó szeretettel és bölcsességgel bekuckóznak a szívünkbe, a lelkünkbe. Iván pont ilyen. Kis megszakítással 6 éve él a NOÉ Állatotthonban.

Totó tacskó úrfi és ripityára tört csontjai
2016.06.01.

Ez a gyönyörű tacskó úrfi Totó. Egy nagyon forgalmas út mellé dobták ki őt, a tragédia sajnos nem váratott magára sokáig. Szerencsétlen elhagyott kutyuson néhány nap céltalan várakozás, téblábolás és kórborlás után átment egy autó. Valamilyen, szó szerint csoda folytán túlélte ... Persze a kidobott kutyával senki nem rohant azonnal az állatorvoshoz. Magányosan, ellátatlanul vészelte át a baleset utáni sokkos állapotot, a fájdalmakat, a rémültséget - szó szerint minden csontja eltört a hátsó felében.
Mindezek ellenére mégis azt mondhatjuk, hogy hatalmas szerencséje volt, mert volt valaki, valaki aki amint tudomást szerzett róla azonnal rohant érte. Így Totó, ugyan már nem teljesen friss sérülésekkel, de a NOÉ Állatotthon gondozásában, kórházban van.

Káposzta vendégszerepel
2016.05.30.

Ezt a bemutatkozó anyagot a macskamentés csapatától vettük át Akik büszkén mutatják be régi-új kedvencüket, Káposztát, aki szentül meg van győződve saját macska mivoltáról, mi pedig ezen hitében megingatni semmiképp sem szeretnénk.
„Azt mondták bármi lehetek, így cica lettem.”

NOÉs Ezmiez?
2016.05.27.

Akkor a mai nap NOÉs találós kérdése!
Mit / kit látunk a képen?
a) szamár
b) nyúl
c) kutya
*

Ő bizony személyesen Ezmiez, egy alig néhány napos nyuszibaba (egyesek szerint szamár csikó, mások szerint pedig kiskutya ... :O )

Terence Hill varjú fióka láb műtétje
2016.05.24.

Eltört Terence Hill mindkét lába, azonnal műteni kell! Terence a dolmányos varjú fióka egy rosszul sikerült fészekhagyási manőverben eltörte mind a két lábát. Állatbarátok találtak rá, így került a NOÉ Állatotthon gondozásába. A fiatal, még kézzel etetős madárnak azonnal műtétre volt szüksége, mely ezekben a pillanatokba zajlik. Igazi, komoly, mind a két lábát érintő csontműtét, beépített implantátumokkal.

Tia hírek!!!
2016.05.20.

Tia hírek! IDEIGLENES vagy VÉGLEGES BEFOGADÓT KERESÜNK SZÁMÁRA!
Tia, ez a csodálatos fajtatiszta rottweiler szuka 2016. februárjában került a gondozásunkba, miután lakossági bejelentés kapcsán az Állatmentő Sereg, rendőrségi eljárás keretében kimentette korábbi tulajdonosától. Szerencsétlen kutyát ház nélkül, a saját ürülékében, sárban fekve tartották, alig 2 méteres láncon, melyen nem volt karabiner, erővágóval kellett levágni róla. A teste tele volt óriási, gyerekfejnél nagyobb daganatokkal, annyira vékony volt, hogy átfújt rajta a szél. Szinte hihetetlen, de ennek ellenére a lelke ép maradt, édes, kedves és szerencsére küzdő típus!

Tipegő három lábon tipeg tovább
2016.05.18.

Kicsi, pörgő, forgó, sohamegnemálló Tipegőnk túl van a lábamputáción. Tipi a Törökszentmiklósi Befogad-Lak Állatvédő Alapítványtól került a gondozásunkba. Egy régebbi, valószínűleg gázolás miatti, ellátatlan sérülésben annyira tönkrement a kicsi lába, hogy menthetetlen volt. Ráadásul nem csak a csontjai sérültek, hanem olyan idegsérülése is lett és ezzel állandó nagy fájdalmai, mely miatt kényszeresen, csontig nyalta állandóan a sebet.

A civakodó Gekkok.
2016.05.18.

Legújabb mentvényeink, védenceink nem azok a mindennapi menhelyre leadós állatok.
Két leopárdgekkonak kértek segítséget, miután a gazdájuk külföldre költözött, a család pedig nem tudott róluk tovább gondoskodni. Ráadásul az állatok között állandó volt a konfliktus, ezért az egyik testén több sebhely van és megsérült a szeme is, sőt éppen nincs meg a farka sem - bár ez még visszanő, ha nem túl sokszor dobta már el.

Ada és a srácok két keréken
2016.05.17.

Na, csapassunk srácok, avagy Ada két keréken.
Ada az óbecsei menhelyről került gondozásunkba. Fiatal 2014-ben született, fekete színű tacskó keverék szuka kutyus. Elgázolta egy autó, ezért a hátsó lábai bénák. Ilyen állapotban élt az óbecsei menhelyen nagyjából 1 évig, ahol lelkiismeretesen gondoskodtak róla, kapott kerekes kocsit is, melyet nagyon ügyesen használ.




Előző | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34. 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 | Következő
 
     

⇐ Válasszon a cikkek közül

(W)ebnapló