Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Előző | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28. 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 | Következő
Bigó és a megakadt csont esete
2015.02.11.
Bigó kutyusunk egyike a kedvenceknek. Most nagy bajba került, a nyelőcsövében megakadt egy csont. Megműtötték és azóta kezelést kap, reméljük hamar túl lesz a nehezén.

Advent gazdit keres
2015.02.04.
Rég jelentkeztünk Adventről hírekkel, de ez csupán csak azért volt, mert a kicsilány testileg és lelkileg is roham léptekben gyógyul :)
Ugyan még félénk, még óvatos, de nyoma sincs már annak a rettegő szempárnak aki december végén hozzánk került.

Gézu, Micike és Lizi, avagy új lakók a NOÉ gazdasági udvarán
2015.01.30.
Gézu és két nősténye Micike és Lizi egy családtól került a gondozásunkba. Bár ők is "örökölték" őket, értsd a megvásárolt ház tartozékai voltak, családi kedvencenként tartották őket. Sajnos az életkörülményeik megváltoztak, a házat el kellett adniuk és a lakásba nem vihették magukkal a három szakállast.

Szeretnél egy ajándékot? :)
2015.01.30.
Gift, a beagle kisfiú a karácsonyi forgatag idején került a gondozásunkba sérült lábbal. A sérülés súlyosnak tűnt, de szerencsére sikerült elkerülni a műtétet. Napi szintű kezelésnek köszönhetően a közelmúltban gyógyultnak nyilvánította állatorvosunk, így Gift szeretne mielőbb gazdihoz költözni :)

Elment a két öreg :(
2015.01.26.
Megint egy szomorú vasárnap, két idős védencünktől búcsúztunk. Tigris végleges lakónk volt, pici kora óta az állatotthonunk védence. Sokan ismertétek és szerettétek őt, hiszen egy kedves, bújós, imádni való hölgyemény volt. Gammal még 2013-ban lett a védencünk, halott társa mellől hoztuk el egy elhagyott tanyáról. Már akkor is idős volt, de még aktív, mozgékony.

Keressük Bullyt!
2015.01.23.
2015. január 15-én rejtélyes körülmények között nyoma veszett Bullynak. Budapest, Rákoscsabáról veszett el. 10 év körüli bullterrier keverék ivartalanított szuka kutya. Világos zsemle / koszos fehér színű, krémszínű folttal az arca egyik felén és fülén. A fején és a testén régi sérülések nyomai láthatóak, mind két hátsó lábán jól látható farkasköröm van.

Legyél TE Bónusz történetének következő főszereplője, avagy ÁLOMGAZDI kerestetik ÁLOMKUTYÁNAK!
2015.01.21.
2014. év vége: eredetileg a püspökladányi menhelyre érkezett kis csapatunk, éppen a menhelyvezető autóját követtük a városban, amikor néhány centiméter híján, egy valaha fehér, akkor inkább sárszínű szőrvalami az autónk alá vetette magát. Ő Bónusz, nézd meg kit rejtett a szőrpáncél. Az igazi CSODÁJÁHOZ már csak egy szuper gazda hiányzik!

Advent és a dolgos hétköznapok ... :)
2015.01.20.
Advent kutyusunknak rengeteg a teendője, nagyon gyorsan meg kell gyógyulnia. És ezért szinte egy perce sincs egész nap, a táncrendje zsúfolásig tele. Egyszer szemészszakorvossal van találkozója, vagy a magánorvosával, fodrászhoz rohan, vagy kozmetikai kezelésre ... :)

Berni – avagy egy újévi fogadalom
2015.01.19.
Ez a cikk már régen esedékes, egyrészt mert én is szeretném, ha valaki végre felfigyelne Bernire, másrészt pedig mert megkaptam feladatnak. Mégsem olyan könnyű megfogalmazni azt, hogy rátaláltam egy kutyára a NOÉ leghátsó kenneljeiben, aki akkor még rettegve nézett rám, aki menekült, ha meg akartuk fogni, aki maga alá pisilt az első alkalmakkor, és aki ma már önbizalommal teli (néha túltelített is egy picit), és vidám, és csupa mosoly, és aki az egyik legcsodálatosabb kutyává vált. Szóval Ő lenne Berni.

Kiderült, PanPincsi teljesen vak
2015.01.13.
Ezt hívják váratlan fordulatnak! feltűnt nekünk, hogy PanPincsi mintha kicsit "fura" lenne. Nem tudtuk pontosan megfogalmazni, de van egy két helyzet amikor nem teljesen úgy reagál, ahogy egy kutyától megszoktunk. Ici-pici dolgokról van csak szó, pl. nem azonnal lép ki a kinyitott ajtón, a lépcsőkre egy hajszálnyival messzebbről lép fel. Szöget ütött a fejünkbe, hogy lehet, hogy nem lát?

Az őz, akin nem tudtunk segíteni :(
2015.01.12.
Ezt a csodálatos fiatal őzbakot tegnap este gázolták el a Lőrinci úton. A gázoló után érkező autós azonnal cselekedett és a segítségünket kérte. Mentünk ahogy tudtunk. Azonnal rohantunk vele ortopéd specialistánkhoz, ahol röntgen támasztotta alá félelmeinket. Sajnos az ortopéd műtéti beavatkozásra már nem kerülhetett sor, a sokk legyőzte szegényt, összeomlott és meghalt ...

Gift karácsonyi ajándék hírek!
2015.01.08.
A kb 4 hónapos majdnem beagle kispasink karácsony előestéjén érkezett nagyon súlyos mellső láb sérüléssel. Akkor azt hittük, hogy a picinek nyílt törése van. Szerencsére az orvosi vizsgálat kiderítette, hogy nincs eltörve a lába, "csak" egy hatalmas, elfertőződött, sok napos nyúzott sérülése van.

Buborék Jana 5! év után gazdis :)
2015.01.06.
A mai napnak van egy csodálatos jó híre! Buborék Jana GAZDIS! Minden örökbefogadásnak nagyon örülünk, de Jana különleges a különlegesek között is.
2010. !!!! év elején került a NOÉ Állatotthon gondozásába, az akkor alig 1 hónapos kölyök a testvéreivel és a mamájával került a gondozásunkba. Ma pedig eljött a nagy nap, 5 év menhelyi év után a kicsit már őszülő Jana saját családba, saját szerető és gondoskodó gazdához költözött. Reméljük minden rendben lesz, nagyon drukkolunk kislány!

Hírek édes Adventről, aki szőrösödik és persze nagyon imádjuk!
2015.01.05.
Advent, karácsony előtt érkezett borzasztó állapotban. Mostanra csupa-csupa jó hírünk van a kislányról. Bár még nem Ő legnagyobb hős oroszlán a földön, de már sokat oldódott. Csóvál, osztja a puszikat és nagyon édes minden porcikája. Csak imádni lehet. Az egészsége is javul, szépen kezd szőrösödni, megszűnt a hasmenés is.

Advent túl az első állatorvosi vizsgálaton
2014.12.23.
Szegény kicsi Advent túl van az első állatorvosi vizsgálaton, még a sokat látott orvosainkat is megrendítette a fiatal kutyus állapota. A szőre a szeme és az egész állapota elkeserítő. Azonnal megkezdődött a kezelése, pontosabb diagnózisok a vizsgálat eredmények után lesznek.

Gift a karácsonyi ajándék
2014.12.23.
Ő itt Gift, egy szinte még kölyök kisfiú, akivel jelenleg Salgótarjánból robognak felénk. Nyílt törése van az egyik mellső lábán, hogy pontosan milyen súlyos és mi okozta ezt nem lehet tudni, ahogy azt sem, hogy ezen kívül van e még bármilyen baja. Annyit tudunk, hogy több mint 1 napja egy szegény család szedte össze az út széléről, de nekik még annyi pénzük sem volt, hogy a minimális fájdalomcsillapításra, sokktalanításra orvoshoz vigyék, de nem hagyták ott az út szélén!

Ő itt Advent, az aranyvasárnap ajándéka ...
2014.12.21.
Ároktőn találták ilyen borzalmas állapotban. Szegényről nem lehet megállapítani, hogy eredetileg fehér vagy zsemleszínű, olyan súlyos bőrbeteg. Szinte nincs is rajta szőr, csak gyulladt bőr és sebek. Az egyik szeme súlyosan sérült, nem is lát rá, félő, hogy ez már így is marad. Durva hasmenése van és többször hányt. Természetesen azonnal megkezdjük orvosi kivizsgálását, reméljük még időben érkezett ...
Halálosan meg van rémülve, gyakorlatilag nem eszik, nem iszik, csak lefagyva mered maga elé, vagy mély álomba menekül a valóság elől. :(

Puszta tragédiája
2014.12.18.
Puszta egy nagyon fiatal, 7-8 hónapos puli jellegű szuka kutyus. Fiatal kora ellenére már megtapasztalta a pokol legmélyebb bugyrát. A szeme láttára gázolták halálra és hagyták cserben kis társát. Hűséges lelke nem engedte, hogy elhagyja az élettelen kispajtást, így az esőben, zord időben ott feküdt mellette az Isaszegre vezető úton.

Jószándékból menhelyre, avagy örökbefogadható 4 hullámos papagáj
2014.12.18.
... Négy gengszter, négy gengszter, négy gengszter,
Csak négy kell, pont így jó. ...
Valószínűleg ezt a dalt dúdolta Sanyi, Főnök, Menta és Citrom gazdái is, amikor nem kicsit meggondolatlanul felduzzasztották a hullámos papagáj létszámukat négyre. Mi lett az eredménye, hogy a kis színes, cserfes cukipofák most itt csücsülnek nálunk megszeppenve, bebörtönözve.
UPDATE: Sanyi már gazdára talált, de a másik három kiskópé még várja örökbefogadóját!

StanJuhász és PanPincsi az új irodai dolgozók :)
2014.12.17.
Emlékeztek StanJuhászra és PanPincsire? Ők az a furcsa pár, akiket együtt találtak, se chip, se gazdi, semmi azóta sem. Stannek borzasztó elfertőződött sebek voltak a hátsó felén. Hihetetlen módon ragaszkodnak egymáshoz, gyakorlatilag számukra nincs élet a másik nélkül. Úgy gondoljuk, amíg nem találnak szerető gazdira, addig a legjobb helyük a NOÉ irodában és környékén lesz, így elkezdődött a kiszoktatásuk.
Előző | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28. 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 | Következő
 
     

⇐ Válasszon a cikkek közül

(W)ebnapló