Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Előző | 1 2. 3 4 | Következő
Legyél kreatív, vagy lökd a rizsát és Nyerj!
2010.11.15.
A Noé Állatotthon Alapítvány "Kreatív", valamint „Szlogen” címmel pályázatot hirdet értékes nyereményekkel.

ISZAPKATASZTRÓFA – MI LESZ AZ ÁLLATOKKAL?
2010.10.11.
Egész héten több állatvédelmi szervezet mozdult meg a katasztrófa állatáldozataiért. A legtöbb állatnak sajnos esélye sem volt túl élni az iszaplavinát. A túlélők mentése több napig eltartott, melyben a NOÉ Állatotthon Alapítvány Katasztrófacsoportja is részt vett. Sok súlyosan sérült kutyát, macskát, baromfit, pulykát, díszgalambot és egyéb állatot sikerült kimenteni.

Iszapkatasztrófa ÁLLATÁLDOZATAI
2010.10.07.
Döbbenet, fájdalom és kilátástalanság – ezzel szembesültek a NOÉ Állatotthon Alapítvány munkatársai, amikor szerdán reggel megérkeztek a katasztrófa sújtotta településekre. Az iszapáradat elsodort mindent, emberéleteket követelve és nem kímélte az állatokat sem. A katasztrófa első hírei után azonnal megkezdte az Alapítvány az állatok mentésének szerezését. Több állatvédő szervezet háttértámogatásával szerdán megkezdődhetett a háziállatok, gazdasági állatok és vadállatok mentése is. Sajnos, ahogy megjósolható volt, nagy részük nem éle túl a katasztrófát, de még így is rengeteg sérült, elárvult, magára hagyott állaton kell segíteni.

FELVONULÁS az Állatok Világnapján
2010.09.29.
Az Állatok Világnapját, Assisi Szent Ferenc születésének napját két évtizede ünneplik meg hazánkban békés felvonulással az állatbarátok október első hétvégéjén a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség szervezésében. A felvonulásra idén a helyhatósági választások miatt szombaton, 2010. október 2-án 10 órától kerül sor.

SEGÉLYKONCERT az állatokért 2010
2010.09.15.
2010. szeptember 18-án, szombaton második alkalommal kerül megrendezésre a NOÉ Állatotthon Alapítvány szervezésében a SEGÉLYKONCERT az állatokért egész napos családi rendezvény.
A rendezvény helyszíne: NOÉ Állatotthon – Budapest, XVII. kerület, Csordakút utca.

Illegális kutyaszaporító – 4. felvonás
2010.09.14.
Ismét iszonyú körülmények közül mentett majdnem 30 szerencsétlen sorsú kutyát a NOÉ Állatotthon Alapítvány.
2010. szeptember 12-én egy folytatásos történet 4. felvonása keretében 27 kistestű, elhanyagolt, beteg és teljesen elvadult, szocializálatlan kutya kimentésére került sor egy évek óta tevékenykedő kutyaszaporító kezéből.

A NYÍLT UTCÁN SZÚRKÁLTA HALÁLRA A LOVAT
2010.07.21.
2010. 07. 20-án a délutáni órákban egy érdi istállótulajdonos a nyílt utcán leszúrt egy lovat, annak 16 éves kislány tulajdonosa és édesanyja szeme láttára. Az oka mindössze annyi volt, hogy az ott bértartásban élő ló tulajdonosai nem voltak megelégedve a ló tartási körülményeivel. A férfi tulajdonában lévő istállóból még további három súlyosan elhanyagolt állapotú lovat foglalt le a rendőrség. Az ügyben a rendőrségi eljárás nyomán büntető eljárás folyik, az életben maradt lovak gyógykezeléséről, ellátásáról a jövőben a NOÉ Állatotthon Alapítvány gondoskodik.

KUTYASZAPORÍTÓ TELEPET REJT AZ ERDŐ
2010.07.20.
A NOÉ Állatotthon Alapítvány és a német RTL televízió közös nyomozása eredményeképpen újabb illegális kutyaszaporító telepet sikerült lebuktatni és részben felszámolni. A most felfedezett szaporító telep korábban már ismert volt az érintett hatóságok előtt, onnan néhány éve már foglaltak le kutyákat, de akkor az érvényes oltási könyvek utólagos bemutatásával az ügy lezárult, a kutyákat a telep üzemeltetői visszakapták.

Közterületen bántalmazott pincsi
2010.06.23.
2010. június 15-én az esti órákban egy férfi súlyosan bántalmazott egy pincsit a Moszkva tér kellős közepén a járókelők szeme láttára. Az életveszélyes sérüléseket szenvedett kiskutya a gyors segítségnek és állatorvosi ellátásnak köszönhetően már jobban van, róla a rendőrségi ügy lezárásáig a NOÉ Állatotthon Alapítvány MiniMenhely részlege gondoskodik.

MACSKAJAJ
2010.06.04.
Ismét hatósági felkérésre segített iszonyú körülmények között élő, bajbajutott, elhanyagolt állatokon a NOÉ Állatotthon Alapítvány. A 17. kerületi Önkormányzat segítség kérése alapján az Alapítvány gondozásába került 9 életveszélyes állapotban lévő macska, akiket gazdájuk súlyosan elhanyagolt, és akiknek a sorsáról a korábbi hatósági felszólítás ellenére sem volt hajlandó gondoskodni.

Kutyafelvásárlás, avagy élő kutyahúst magas áron átvesznek?!
2010.05.11.
A NOÉ Állatotthon Alapítvány hivatalos feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Rendőrségen.

Nincs kizárva, hogy a honlap és a körlevél egy amerikai mintára készített provokáció, ennek ellenére a probléma közismert: a NOÉ Állatotthon Alapítvány is több esetben kapott már bejelentést arról, hogy kínai éttermekben kutyahúst kínálnak fogyasztásra Magyarországon.

Illegális kutyaszaporító – 3. felvonás
2010.05.05.
2010. márciusában bejelentés érkezett a NOÉ Állatotthon Alapítványhoz egy X. kerületi, feltehetően illegális kutyateleppel kapcsolatban, ahol nagyszámú, 30-40 db kistestű, hosszú szőrű kutyát tart és szaporít egy idős nő rémes körülmények között. A bejelentés ellenőrzése céljából a NOÉ Állatotthon képviselői ellátogattak a helyszínre, ahol meglepődve tapasztalták, hogy az idős nő ugyanaz, akitől már korábban is, több alkalommal mentett kutyákat az Alapítvány a XVI. kerületben.

III. BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Buli
2010.05.05.
Május 9-én, vasárnap 10-től 16 óráig Boxer Majálisra és Boldog Bulldog Bulira várják az érdeklődőket Budapest legnagyobb állatotthonába a 17. kerületi Csordakút utcába. A NOÉ Állatotthon Alapítvány Boxer Fajtamentő Csoportja 2006 óta végzi a bajba jutott boxerek mentését hazánkban. Azóta mintegy 400 boxer került a csoport gondozásába és találta meg eredeti gazdáját vagy új örökbefogadóját. A Noé Állatotthon Alapítvány Bulldog Fajtamentő Csoportja 2009 óta végzi a napjainkban igen divatos, francia és angol bulldogok mentését. Már eddigi működésük is bebizonyította, hogy ezeknek az igen népszerű fajtáknak még inkább szükségük van segítségre, több mint 100 bulldog fordult meg eddig náluk.

II. NOÉ Kutyás Találkozó és Örökbefogadó Nap
2010.04.14.
Április 18-án vasárnap 10 és 15 óra között nagyszabású kutyás találkozóra és örökbefogadó napra várják az állatbarátokat a NOÉ Állatotthon Alapítvány rákoscsabai menhelyére (Budapest, XVII. kerület Csordakút utca vége – NOÉ Állatotthon).

Terry Black a NOÉ Állatotthon Alapítvány ellen
2010.03.29.
A NOÉ Állatotthon Alapítvány értetlenül áll Terry Black fenyegetése előtt, mely szerint feljelentést kíván tenni az Alapítvány ellen, a dabasi illegális kutyatelep felszámolása kapcsán elkobzott kutyák ügyében.

Illegális kutyatelep Dabason
2010.03.26.
2010. március 26-án megkeresés érkezett a NOÉ Állatotthon Alapítványhoz a Dabasi Hatósági Főállatorvostól, mely szerint egy dabasi tanyán 30 - 40 kutyát tartanak étlen-szomjan, iszonyú körülmények között. A kutyák a rendőrségi eljárás alkalmával azonnali kobzásra kerültek, elhelyezésükről, állatorvosi ellátásukról az ügy lezárásáig a NOÉ Állatotthon Alapítvány gondoskodik. A tanya tulajdonosa – aki már korábban is több alkalommal megsértette az állattartásra vonatkozó előírásokat –, ismeretlen helyen tartózkodik, ellene állatkínzás miatt indul eljárás, valamint azonnali hatállyal eltiltották Dabas Város területén minden nemű állattartástól.

BULLDOG-HORROR
2010.03.04.
Egy angol bulldog szaporító-telepen súlyos állatkínzást lepleztek le a NOÉ Állatotthon munkatársai. Az állatok elképzelhetetlen bűzben, a saját vizeletükben és ürülékükben éltek, legtöbbjük teljes elszeparáltságban 1 négyzetméternyi, fűtetlen lyukakban. Az akció során 9 angol bulldogot sikerült az Alapítványnak kimenteni. A súlyos, életveszélyes állapotban lévő kutyák közül egynek sajnos nem sikerült megmenteni az életét.

Tiltott állatviadal a XVII. kerületben
2010.03.02.
2010. március 1-én megkeresés érkezett a Noé Állatotthon Alapítványhoz a XVII. Kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya részéről, melyben 3 kobzott harci eb elhelyezésében kértek segítséget.

Újabb súlyosan sérült, cserbenhagyott állatok
2010.02.18.
A Noé Állatotthon Alapítványhoz az elmúlt héten kettő olyan súlyos eset is érkezett, ami különös kegyetlenségről vagy hanyagságról árulkodik.
Amikor az ember megkínzott, sérülten magára hagyott állatot talál, nehéz megállapítani, hogy egyszerű hanyagság vagy szándékos állatkínzás áldozata-e az azonnali segítségre szoruló négylábú.

Maya - Felfüggesztette a bíróság az állatkínzó büntetését!
2010.02.08.
Felfüggesztette a bíróság az állatkínzó büntetését!
A másodfokú bíróság két évre felfüggesztette a 15 éves ír szetter megkínzójának büntetését




Előző | 1 2. 3 4 | Következő
 
     

⇐ Válasszon a cikkek közül