Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Egyik legfontosabb célkitűzésünk az oktatási szférában való részvétel és a társadalom szemléletváltozásának elősegítése, a felelős állattartásra nevelés. Ennek keretein belül 2004 tavaszától elindult Állatvédelmi Oktató Programunk, melynek részeként általános és középiskolás csoportok "kihelyezett" biológia óráikat állatotthonunkban tartják, illetve iskolanapokra, osztályfőnöki órákra látogatunk el. Fontosnak tartjuk, hogy már egész kis korban megkezdődjön a gyermekek állat- és természetszeretetre való nevelése, és hogy minden fiatal megismerkedhessen a felelős állattartás alapjaival, a kedvencként tartott állatok szükségleteivel, igényeivel.

Előadásokat főként középiskolákban, általános iskolákban tartunk, melynek során bemutatjuk a Noé Állatotthon Alapítványt és az állatvédelem általános helyzetét Magyarországon, filmet vetítünk, illetve konkrét esetekkel szemléltetve mutatjuk be munkánkat. Az előadások során igyekszünk párbeszédet kezdeményezni a gyerekekkel, fiatalokkal. A személyes találkozás - az előadás - a legtöbb esetben arra ösztönzi a gyerekeket, hogy védenceinket megismerve felkeressék állatotthonunkat.

Az óvodai csoportoknak inkább azt javasoljuk, hogy látogassanak ki az állatotthonba, hiszen a kisebb gyerekek azt élvezik a legjobban, ha megsimogathatnak egy szarvast, emut, vagy disznót. Velük játékos formában igyekszünk megértetni, miért fontos az állatvédelem és miért fontos, hogy megértően, együttérzően, segítségre nyitottan forduljunk az állatok felé, akik ránk vannak utalva.

Oktatási programunkat folyamatosan fejlesztjük a visszajelzések alapján, és folyamatban van egy komoly oktatási melléklet kidolgozása.
Előző | 1 2.
Budapesti Evangélikus Gimnázium
2004.05.06.
2004. április 28.-án munkatársaink: Pál Anna, Talcsand Éva és Piller Zoltán valamint Brumi és Bundi állatotthonunk két lakója a Budapesti Evangélikus Gimnázium 55 diákja részére állatvédelmi előadást tartottak.

Oktatás
2004.05.06.
2004. tavaszától elindult Állatvédelmi Oktató Programunk, melynek részeként általános és középiskolás csoportok "kihelyezett" biológia óráikat állatotthonunkban tartják.
Előző | 1 2.