Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Örökbefogadva - kutyás antológia
2011.01.27.

Megjelent egy könyv örökbefogadott kutyák történeteivel.
Nem híres írók művei, hanem olyan gazdáké, akik fontosnak tartották, hogy tollat ragadjanak, s leírják kedvencünk történetét, hogy bemutassák: így is lehet.

Egy mentett kutya éppen úgy képes és alkalmas szeretetet adni, mint pedigrés társai, nem lesz egyikük sem jobb vagy rosszabb, de a gazdijelölteknek fel kell ismerni a saját igényeiket és tisztában kell lenniük korlátaikkal.

Egy vásárolt fajtatiszta kutyára sem a vételár az egyetlen
kiadás, hiszen jó esetben csak az oltási programját, etetését, tanítását kell biztosítanunk, rossz esetben, ha nem megbízható helyről vesszük magunkhoz leendő társunkat, könnyen többszámjegyű állatorvosi számlát hozhatunk össze egy-egy fertőzés, betegség gyógyításával, kezelésével összefüggésben. Az örökbefogadás a vásárláshoz képest "olcsó", de a "portéka" ugyanúgy rajongással fog minket hazavárni, élvezi majd a sétákat, és mosolyt csal az arcunkra, ahogy igyekszik megfelelni elvárásainknak egy kis szeretetért.

Ezt az üzenetet kívánják átadni a kötet szerzői saját tapasztalatukon, saját történetükön keresztül. Hiszen az örökbefogadás fontos, egy-egy szerető otthonra találó kutya helyére szinte azonnal érkezhet egy másik, akinek ez az életét jelenti.

Kis hazánk lassan a kóbor kutyák országává válik, napi szinten több tucat állatot altatnak el különböző gyepmesteri telepeken. Gondoljunk erre, ne felejtsük el, hiszen ezekért az állatokért is az ember a felelős.
Mi vagyunk a felelősek!

A kötet persze nem ennyire drámai. Vannak szomorú és vidám történetek, hosszúak és rövidkék, de egyben közösek: íróik rajongással szeretik kutyáikat.

A könyvet jegyző 2XX Kiadó a társadalmi felelősségvállalási programja keretében minden értékesített "Örökbefogadva - kutyás antológia" példány után 200 Ft-ot juttat a Noé Állatotthon Minimenhely Programja számára.

A könyv 2010. decemberében jelent meg és már abban a hónapban 34.800 Ft adománnyal segítette MiniMenhely programunkat.

A könyvvel kapcsolatban az info.2xxkft@t-online.hu e-mail címen lehet érdeklődni, de hamarosan elérhető lesz a Noé Állatotthon Alapítvány irodájában és a KeverékKutya webshopjában 1.800 Ft -os áron.
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában