Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

A petárdák áldozatai!
2011.01.05.

Úgy tűnik hiába minden figyelmeztetés, minden tájékoztatás, sajnos idén is rengeteg állat került bajba a szilveszter környéki napokban. Tudjuk és mondjuk is, hogy az őrület elindul már karácsony után és sajnos nem ér véget 31-én éjszaka, hiszen nem egyszer előfordul, hogy a „maradék” muníciót még 1-én délután vagy este eldurrogtatják, az igényes szórakozásra vágyók.

A Noé Állatotthon Alapítvány idén is, mint több éve már külön bejelentő számot üzemeltetett az érintett időszakban és folyamatosan fogadta és fogadja az állatukat elvesztők és a becsületes megtalálók bejelentéseit, hogy segítsen visszajuttatni otthonaikba a világgá szaladt kedvenceket. A vonal túlsó végén Jaczkovszky Zsuzsa kolléganőnk, aki több mint 10 éve segítő angyala az elveszett és megtalált kutyáknak. Most is 4 napig éjjel-nappal koordinálta a bejelentéseket, regisztrálta a bajbajutottakat és teszi ezt azóta is minden nap, ahogy 12 éve az év 365 napján! Zsuzsa nagyon köszönjük, azért amit teszel!

Az elveszett-talált kutyák folyamatosan frissülő, aktuális nyilvántartása megtalálható: ITT!

A NOÉ Állatotthon, a többi állatvédő szervezethez hasonlóan fogadta a bajbajutott állatokat, melyek többsége szerencsére már otthon van.
De vannak olyanok is, akikre eddig nem talált rá a gazdájuk:

Csókos 1-2 éves rajzos német juhász keverék szuka kutyus. Őt a Maglódi Auchan áruháznál találták. Kedves, bújós, puszi osztós kutya, aki szereti és keresi az emberek társaságát, de más kutyákkal is probléma nélkül elvan.


További képek ITT!

Ottó egy kb. 2-3 éves fajtatiszta német juhász kan kutya. A XVII. kerületben a Péceli út környékén találták, nyakában sötét barna, vagy fekete bőr nyakörv van. Hatalmas, gyönyörű, jól szocializált, kedves, emberközpontú kutya. Minden vágya, hogy emberi társaságban legyen. Emberekkel feltétlenül kedves, kiegyensúlyozott, szukákkal is jól kijön.További képek ITT!

Morgó talán 1-2 éves fekete-cser pincsi keverék, de annál egy kicsit nagyobb méretű kan kutya. Ő megtalálásakor a XVII. kerületben az Óvónő utcai lakótelepen szaladgált riadtan. Bizalmatlan, kicsit morgolódó, de alapvetően érdeklődő kutyus. Valószínűleg egygazdás kutyus lehet, mert itt nálunk még fél embertől, állattól egyaránt.


További képek ITT!

Kobold egy idős, kb. 9-10 éves pincsi keverék szuka kutyus. Soroksáron az 510-es úton találták. Nagyon kedves, jó természetű kutya, aki "angyali" mosolyával mindenkit levesz a lábáról! Jobb szeme kezelésre szorul.


További képek ITT!

Oszi egy kb. 1 éves, fiatal ordas színű kan német juhász keverék kutya. Őt a XVII. kerületben a rákoscsabai vasútállomáson találták. Gyönyörű, életerős, fiatal kutya, aki nagyon szeret az emberek közelében lenni, más kutyákkal is jól kijön, viszont nagyon nem bírja a bezártságot, melynek hangos vonyítással és ugatással hangot is ad. Szépségét még különlegesebbé teszi, hogy az egyik füle kajla, valószínűleg kis korában eltörhetett.További képek ITT!

Annak ellenére, hogy nekik még nincs meg a gazdájuk, sajnos mondhatjuk, hogy ők a szerencsések, hiszen élnek és gondoskodunk róluk. De voltak olyan szerencsétlenek, akik autók kerekei alatt végezték, vagy egy kerítésre felakadva fagytak halálra.

Egy mikrochip beültetése nem nagy fáradtság és nem is kerül sok pénzbe. Egy nyakörv, egy azonosító bilétával könnyen beszerezhető és nem drága. Néhány órára biztonságba helyezni állatunkat, nem nagy fáradtság. Lemondani egy pezsgőgőzös éjszakáról, hogy a rettegő társunkkal lehessünk, nem nagy lemondás. Tegyük meg!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában