Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Szaporítótelepről kutyaparadicsomba
2010.08.20.

Balássy Betty és Varga Feri augusztus elején állatotthonunkban járt, és magukhoz vették ideiglenes befogadóként MiniMenhely részlegünk Britta nevű, szaporítótelepről mentett foxterrier kutyáját. Britta ideiglenes státusza nem tartott sokáig. Bettyék rövid időn belül arra a döntésre jutottak, hogy szeretnék őt végleges családtagként örökbefogadni.

Sok boldogságot kívánunk Brittának, aki új nevet is kapott új családjában: ezentúl Diónak hívják.


Betty tollából:

"2010.augusztus 7-én látogattunk el a Noé Állatotthonba Ferivel, és ugyan picit félve mentünk ki mert egy menhely sosem nyújthat pozitív látványt egy jóérzésű ember számára, de bármilyen hihetetlen mi mosolyogva jöttünk el.

Meglepően tapasztaltuk hogy nemcsak kutyák és cicák otthona ez a telep, hanem számtalan bajbajutott haszonállatnak, mint pl. lovak, disznók ,kecskék csirkék, kacsák…..stb.. nem beszélve a szarvasokról, az ormányos maciról vagy éppen a borzokról.

Nagyon jól éreztük magunkat ebben a vadas parkhoz hasonlító menhelyen, ahová bárki nyugodt szívvel kilátogathat, anélkül hogy elhasználna egy százas papírzsepit.

A kinti körútunkon elkísértek minket az egymással teljesen összhangban lévő kutya falkák, akiknek minden tagjáról egy újabb szerencsétlen és szívbemarkoló történetet tudtunk meg, de valahogy nem látszott meg rajtuk a hányattatott sors, hiszen ők nagyon jól érzik magukat ebben a környezetben és egymás között, nem beszélve a gondozók természetes és családias kedvességében.

Látogatásunk alatt az egyik kennel soron Feri kiszúrt egy kis foxterrier lányt, aki nagyon megtetszett neki és persze nekem is, és gyorsan rábeszéltük egymást, hogy Gyömbi és Szotyi mellé a kertben még igazán elférne ideiglenesen ez a kis tünemény.

Azonnal kihoztuk magunkkal a további sétánkra, és ő mintha mindig is velünk élt volna emelt fejjel kisétált velünk a kutyákkal teli rétre.

Summa - summarum elhoztuk, a kocsiban az ölembe könyörögte magát, és ahogy hazaértünk alázatosan besétált a csajokhoz.

Gyömbike(mopsz) azonnal befogadta, de Szotyinak(tacsi-csivava keverék) kellett pár nap, amíg megemésztette, hogy azért maradhat Ő az Úr.
Brittának, akit most már Diónak neveztünk át nem volt kifogása ez ellen. Van egy 16 éves Lina nevű cicánk is, és őt sem bántotta, sőt ők ketten őrzik a házat éjszaka és már közös idegen macskakiűzési akciót szerveztek.

Szotyival is helyreállt a rend, akivel már egymás száját harapdálják. Feri kisfiával együtt fociznak, és már magától száll be és ugrik ki a kocsiból, ami végre nem az ellenség szimbóluma.


Egy aranyos sztori így a végére. Járunk egy bányatóra velük, ahol nagyokat lehet játszani és úszni, de azt vettük észre, hogy Dió mindig visszarohan a kocsihoz és leül az ajtó mellé.
Valószínűleg valami rossz élménye lehetett, mert mindig azt hiszi, hogy otthagyjuk őt.

Ez mára már megváltozott, persze eltelt pár nap mire megszokta, hogy leülhet mellénk, úszhat, labdázhat a többiekkel, és mialatt mi pecázunk, játszat a parton a halakkal.

Tegnap kaptuk a hírt, hogy esetleg lenne egy befogadó Britta részére , de mivel Ő már a mi Diónk ezért nem adjuk már oda senkinek!!! "

Sok boldogságot kívánunk Britta/Diónak új családjában :)))

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában