Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Új ideiglenes befogadóink: Balássy Betty és Varga Feri
2010.08.10.

Hétvégén látogatást tett Állatotthonunkban Balássy Betty és Varga Feri. A sajtóból már tudtuk, hogy mindketten nagy állatbarátok. Egy mopsz és egy tacskó keverék lányka gondos, szerető gazdái ők.Nagy sétát tettenk az állatotthonban, megismerkedtek állatainkkal, és őket is, mint oly sok látogatónkat, elvarázsolta a hely szelleme.

Látva a sok önkéntest, aki állatotthonunkban tevékenykedik, ők is felajánlották segítségüket. Mivel idejük kevés, programjuk pedig sok, az ideiglenes befogadást választották, így a látogatás végén nem távoztak üres kézzel: MiniMenhely részlegünk védencét, Brittát, egy vasadi szaporítótelepről mentett foxterrier szukát vittek magukkal.Britta továbbra is gazdit keres, de a gazdihoz kerülésig családi környezetben, kvázi 'luxuskörülmények' között tölti az idejét, nem az állatotthonban egy kennelben.
Britta gond nélkül beilleszkedett Bettyék kutyafalkájába, és a hétvégét már strandon töltötte, ahol boldogan lubickolt.


Az ideiglenes befogadás lelkileg nagyon megterhelő lehet, hiszen az ember befogad egy kis állatot, akit esetenként gyógyít, rehabilitál, és mire eljön a család, aki szeretné örökbefogadni, erős kötődés alakul ki közöttük. Sok esetben előfordul, hogy a család 'elbukja' az ideiglenesen befogadott kutyát, ami annyit jelent, hogy végleges státuszt nyer az ideiglenes családban. Ilyenkor az egyik szemünk nevet, hiszen jó helyen, szerető családban tudjuk kis védencünket, ugyanakkor a másik szemünk sír, hiszen elvesztettünk egy ideiglenes befogadót, aki más rászoruló kutyáknak tudna esélyt adni.

Vajon Betty és Feri melyik csoportot erősíti majd? :)
Idő kérdése, és kiderül...Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában