Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

A demodexes bulldog esete
2010.08.04.

Bulldog fajtamentő csoportunkkal esett meg az alábbi eset, amit akár viccesnek is nevezhetnénk, ha nem lenne nagyon szomorú dolog az, hogy egyes gazdák mennyire nem vállalják fel saját, önként vállalt kötelezettségüket:

A fajtamentéshez gazdái leadtak egy igen súlyosan demodexes és gombás francia bulldogot. Elmondásuk szerint régóta küzdöttek a problémával, a kutya egyszer már jobban lett, de aztán újra rosszabbodott az állapota. Az állatorvosuk azt irta elő nekik, hogy a kutyát egy speciális oldattal kétnaponta meg kell fürdetni. A család viszont ezt vállalhatatlannak tartotta, nekik ennyi idejük nem volt a kutyára, hogy munka után 10-15 percet rááldozzanak a fürdetésre, ezért úgy döntöttek, hogy megválnak tőle.

A kutya átadásánál azonban újabb nagyszerű gondolatuk támadt: a kutyát átadják, de teljes gyógyulása után újra örökbefogadnák. Magyarról magyarra fordítva: a fajtamentés pénzt, időt, fáradságot és odafigyelést nem sajnálva gyógyítsa meg a kutyát, ápolja, gondozza, aztán boldog elégedettséggel adják vissza egy olyan tulajdonosnak (mert gazdának nem hívjuk az ilyet), aki kétnaponta plusz 10-15 perc foglalkozást sajnál a kutyájától.

Mert hiszen az állatvédők ezért vannak. És különben is, ők a kutya szerető gazdái. Természetesen, amikor ezt a fajtamentő csoport önkéntesei kerek perec elutasították, még nekik állt feljebb.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában