Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Na, ki a legyek ura?
2010.07.16.

A nőstény légy általában 100 petét rak le, egy hónapos élete során 6-800-at. A légy petéit főleg sertés-, ló- vagy borjútrágyába helyezi, emiatt állatotthonunk ideális terepet nyújt fejlődésükhöz. A legyek viszont az állatotthon összes lakójának életét megkeserítik: a kutyák fülét kicsípik, a sebeket beköphetik, stb.A légy fejlődése átlagosan 1-2 hét, de nagy melegben akár 24 óra alatt kifejlődhet a rovar a petéből. Aktívan terjed. A légy mindenevő, folyadékigénye igen nagy. A meleget és a napsütést kedveli. Bélcsatornáján a kórokozók változatlanul áthaladnak. Ürülékét naponta kb. 20 alkalommal üríti, ami szintén fertőzésveszélyt hordoz magában.A nyári melegben 2-4 hétig él, de ősszel, szobahőmérsékleten 3 hónapig is elélhet.

Állatotthonunk kórházi és fertőző részlegében is veszélyt jelentenek a kezelés alatt álló állatokra, ezért segítséget szeretnénk kérni elektronikus és egyéb rovarcsapdák beszerzéséhez.

Többre is szükségünk lenne: kórházi és fertőző részlegünkbe valamint bulldog menedékünkbe:
A nyílt terepen (pl. konyharészleg, a lovak pihenőhelye, istálló) való légyírtás egyéb jól működő módjairól és technikáiról örömmel várjuk a javaslatokat és ötleteket, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján hasonló megoldások váltak be:Köszönettel:
a NOÉ Állatotthon csapata
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában