Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Isten katonái nevében
2010.05.28.

Megtörtént eset, amelyet a Noé Állatotthon munkatársa mesélt el nekem:
”Minden második hónapban érkezik hívás az állatotthonba egy kedves, disztingvált idős hölgytől.
- Noé Állatotthon?
- Igen, üdvözlöm, miben segíthetünk?
- A pokol tüzén fognak égni, aranyoskám, a pokol tüzén!
- Miről tetszik beszélni?
- Ez bűn, amit maguk csinálnak, Isten ellen való bűn.
- ??? Az állatotthonról tetszik beszélni?
- Igen, aranyoskám, arról, hogy maguk megakadályozzák, hogy az állatok utódokat hozzanak a világra. Az ivartalanítás miatt a pokol tüzén fognak elégni mindannyian. A Biblia megmondja feketén-fehéren: szaporodjatok és sokasodjatok!”

Vajon az ember vagy a kutya intelligensebb? Talán a válasz nem is olyan egyértelmű, kedves olvasók. Egyes emberek állattartási ismeretei ugyanis – tisztelet a kivételnek!- finoman szólva hiányosak ma, a 21. század elején.

Itt élünk Európában, elterjedt az Internet, sokan tudnak olvasni, kaphatóak újságok és ismeretterjesztő könyvek. Mégis, egyes embertársainknak fogalma sincs arról, miért fontos annyira az ivartalanítás és arról sem, hány ezer kidobott állat él az országban, akikre jobb híján altatás vár. Pedig, ezek az állatok sem szerettek volna többet, csak egy gondoskodó, szerető CSALÁDOT. Mindössze egy gazdát. De nem kapták meg.

„Az állatmenhelyek nincsenek a legjobb helyzetben, mivel elsősorban az 1%-os felajánlásból és önkéntesek segítségéből, adományaiból tartják fenn magukat” – mondta el a kutyahírek.hu interjújában Dr. Temesváry Kriszta, a Felelős Állatbarátok Egyesületének (FABE) elnöke.

Az állatmenhelyekkel szinkronban, önkormányzati intézményként működnek az ún. gyepmesteri telepek, melyek működését szigorú jogszabályok és egyéb irányítási eszközök határozzák meg. Magyarországon 99 gyepmesteri telep található, feltétel nélküli átvételi kötelezettséggel, mely gyakran túlzsúfoltságot és magas számú altatást eredményez.

2010 áprilisi adatok: ma Magyarországon valószínűleg több tízezer (!) kóbor kutya él, az Illatos útra évente 3000 kutya kerül be – miközben a férőhelyek száma 92. Itt, a Noéban jelenleg több, mint 600 állatról gondoskodnak.

A saját kutyám, Döme is a Noé Állatotthonból került hozzánk: egy dobozban találták őt és nyolc testvérét az erdő közepén, kétnapos korukban. Valószínűleg ha a segítség csak pár órával később érkezik, Dömi és a többiek nem élik túl. Én nem szeretném, ha még több ártatlan kutyának kelljen átélnie egy ilyen szörnyűséget.

Mivel a Földet jelenleg mi, emberek „irányítjuk”, MI vagyunk, ha úgy tetszik, megbízva azzal a nemes feladattal, hogy segítsünk a Föld bolygón velünk élő állatoknak. Az egyik legemberségesebb és legésszerűbb módja annak, hogy csökkenjen vagy legalábbis ne nőjön a kidobott állatok, kutyák száma, az ivartalanítás. Még ha ezt nem mindenki hiszi is el nekem, a felelősség a MIÉNK.

Gödöllei AnnaMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában