Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Előadás az Óbudai gimnáziumban.
2010.04.14.

A Noé Állatotthon bemutatásáról és a felelős állattartás „népszerűsítőről” szóló előadássorozatunk sokadik állomásaként április 14-én az Óbudai Gimnáziumban jártunk

Olyan érzésünk volt, mintha egy már réges-régen megfogalmazott célunk teljesülhetne, ugyanis előadásunk szerepelhetett egy középiskola oktatási tanrendjében. Az iskola részéről a szervezés és az előkészítés igen kiterjedt volt. Az előadást már hetekkel ezelőtt elkezdték hirdetni az iskolai hirdetőtáblákon és nem csak egy osztály vehetett rajta részt, hanem az iskolai tanulók közül bárki. Mivel maga az előadás is rendes tanítási időben lett meghirdetve, így a részvételt a tanulóknak külön kellett kérniük az osztályfőnökeiktől, akik láthatólag nem gördítettek akadályt az állatvédelem iránt érdeklődő diákok elé: az előadás végére legalább 60-70-en hallgathatták történeteinket.Maga az előadás többi része a már megszokott forgatókönyv szerint zajlott. Kezdetben levetítettünk egy a menhelyről készült dokumentumfilmet, majd utána beszélgetés következett, amiben kitértünk védenceinkre, fontosabb célkitűzéseinkre, programjainkra, és emellett próbáltunk kicsit a magyar állatvédelem jelenlegi helyzetéről is rövid áttekintést nyújtani.

Az előadás elején -új elemeként- rövid közvélemény-kutatást végeztünk. Megkérdeztük kinek van otthon kutyája vagy macskája, majd az a kérdés következett, hogy a jelentkezettek közül hányójuk ivartalaníttatták kedvenceiket. Ez a rövid kis kvíz kellő témát nyújtott az előadás folytatásához, de –sajnos- jól tükrözte a magyar helyzetet is egyben. Ugyanis a hallgatóság több mint fele rendelkezett háziállattal, de közülük is csak minden harmadiknak volt ivartalanítva védencük.

Az előadásunk témáját nagymértékben alátámasztotta, pontosabban színesítette a szabadon föl-le rohangáló, de néha azért egy-egy tanuló lábánál megpihenő ex-Noés Kis Dani.Ő volt ugyanis az aznapi előadásra felkért vendégszereplőnk. Dani örömmel fogadta el a felkérést, és kellő hitelességgel (régi videók és képi dokumentumok kíséretében) szemléltette milyen hatalmas változásokon is esett át az elmúlt másfél év során (elütött, élet-halál közt lebegő, depressziós szőrpamacsból magabiztosan rohangáló, egy kis kényeztetésre mindig kész, életerős kutyává válva). Dani fellépése osztatlan közönségsikert aratott, az előadás után egy kisebb -csak lányokból álló- rajongói had vette őt körül. :)Az előadásunk végeztével a szervező tanárok még egy kisebb ajándékcsomagot (telis-tele kutyáknak szánt finom falatokkal) is átnyújtottak nekünk.
Összességében elmondhatjuk, hogy mind a minket vendégül látó iskola tanárai, mind mi sikeresnek ítéltük meg előadásunkat. Reméljük számos új és hasznos gondolatot tudtunk elültetni a fejekben, valamint további látogatókat, esetleg későbbi gazdi jelölteket szerezhettünk menhelyünk számára.Megosztom a Facebookon