Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Félix és Helga élete
2010.03.03.

Kedves Noésok!

Pont a mai napon szerettünk volna meglátogatni Titeket két rosszcsont kutyánkkal Helgával és Félixxel. Az eső miatt ez sajnos elmaradt, ami azt is jelenti, hogy még egy pár hétig biztosan nem tudjuk megmutatni Nektek milyen, szinte már tökéletes kutyává változtak a Lurkók az elmúlt fél év alatt.

Meséltük, hogy járnak alapfokú tanfolyamra (engedelmesség 1. szint), amit sikeresen (dicsekedni nem akarok, de ezt muszáj leírnom: csoport elsőként) végeztek el. Félix a világ legszófogadóbb és legtündéribb kutyája, szóval nála ez az eredmény nem volt kétséges!:) Helga, a vagány, kissé akaratos csajszi viszont rettentő nagy meglepetést okozott vizsgaeredményével és, azzal, hogy kezd hallgatni ránk és talán lassan már teljesen megbízik bennük. Nagyon jó érzés! Bár az igazat megvallva Helga félelmetesen okos, a feladatokat (alagúton átbújás, piti, karikán átugrás stb.) pillanatok alatt tanulja meg és utána már csak mondani kell neki és már csinálja is. Ez persze csak a játékra igaz, az engedelmesség kemény dió :), de lassan abba is bele tanul. Félix a kedvességéből és bújosságából adódóan pedig állandóan figyel, hogy mit mondunk, mit szeretnénk és persze bármit megcsinál egy kis simogatás kedvéért.

Összefoglalva két fantasztikus kutyát kaptunk ajándékba Tőletek, amit ismét köszönünk. És persze a Kutyaiskolának is rengeteget köszönhetünk.
Említettem, hogy egy ideig most ismét nem tudunk meglátogatni Titeket, ami abból adódik, hogy ez volt az egyetlen szabad hétvégénk, mert a következő héten már kezdődik a középfokú tanfolyam, ami előreláthatólag jóval nehezebb lesz, mint az előző, így sokat kell gyakorolnunk.

Mellékelem az okleveleket, hogy egy kicsit büszkélkedhessünk! És csatolok egy képet is, ami a kutyasuli utáni itthon töltött órkat mutatja. Annyira tele van mind a két kutya energiával, hogy nagyon nehéz lefárasztani Őket, rendszerint mi mindig előbb elfáradunk mint Ők :) De a suliban a sok gyakorlás, odafigyelés és rohangálás eredményeképpen végre Ők is elfáradnak! :)

Ígérem, ha vége a tanfolyamnak most már tényleg meglátogatunk Titeket.

Üdvözlettel:

Enikő és GáborMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában