Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Előadás a Hunyadi Mátyás Gimnáziumban
2010.01.09.

November közepén kerestek meg minket az iskolából, hogy ételadományt szeretnének adni állatotthonunk számára. Miután felvettük velük a kapcsolatot, kiderült, hogy az iskola nemrég vált öko-iskolává, és szeretnének minket a későbbiekben is támogatni, sőt, volna lehetőségünk olyan együttműködést is kialakítani, ahol a Noé önkéntesei, dolgozói előadásokat tartanának az iskola diákjai számára –mintegy kiegészítve ezzel a hivatalos tanrendet -, valamint gyűjtéseket, kilátogatásokat szerveznénk, és akár ideiglenes befogadóvá is válhat a gimnázium.

Ennek az ígéretes együttműködési program első lépéseként 2009. december 8-án előadást tartottunk a budapesti Hunyadi Mátyás Gimnázium mintegy 50 diákja és 2-3 tanára számára. A hallgatóság az iskola öko-programjának osztályonkénti diák-felelősei voltak, akik leginkább érintettek lehetnek a környezettudatos programokban, így az állatvédelmi kérdésekben is.

Előadásunk témája a Noé Állatotthon bemutatása volt. A mintegy másfél órás előadás alatt levetítettünk egy a menhelyről készült dokumentumfilmet, majd utána beszélgetés következett, amiben kitértünk védenceinkre, fontosabb célkitűzéseinkre, programjainkra, és emellett próbáltunk kicsit a magyar állatvédelem jelenlegi helyzetéről is rövid áttekintést nyújtani. A hallgatóság soraiból is tettek fel kérdéseket.
Az előadás megtartásában több önkéntesünk is segédkezett, de egy igazi „sztárvendéggel” is készültünk, aki nem volt más, mint Cirok kutya –mintegy szemléltetve az ideiglenes befogadás szépségeit –. Cirok, jól nevelt kutya lévén, egész végig nyugodtan hallgatta az előadást, és a végén barátságosan fogadta a sok-sok diák igazán lelkes érdeklődését…


Az előadás óta a gimnázium már szervezett egy kisebb gyűjtést is, amiben főleg száraz kenyeret és pokrócokat juttattak el számunkra. A későbbi tervek között pedig szerepel további előadások, tanórák, iskolai gyűjtések szervezése és természetesen szeretnénk menhelylátogatásokat is megvalósítani a közeljövőben.

Reméljük ez a téma a gimnázium több száz hallgatójához el fog majd jutni, és segíthetünk kibővíteni a tananyagot olyan gyakorlati jellegű témákkal is, mint a felelős állattartás mibenléte, az önkéntesség lehetőségei, a menhelyek felépítése és működése – amik sajnálatos módon mind hiányoznak a hivatalos magyar tanrendből.Megosztom a Facebookon