Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Kutyát késeltek a hajléktalanok
2009.08.27.

Brutális módon megkéselt két hajléktalan férfi egy kutyát a III. kerületben. Bár az állat torkát hat helyen kilukasztották, a közvetlen életveszélyen már túl van. A kutyáról jelenleg alapítványunk gondoskodik.

Az eset augusztus 25-én este történt az Ürömfű utcában. Az iszonyú vonyításra a szomszédos utcában lakó házaspár sietett a helyszínre, ahol azt látták, hogy két részeg férfi próbál kivégezni egy kutyát. Egyikük a földre nyomta, míg társa többször egymás után nyakonszúrta a vergődő ebet. A szemtanúk azonnal közbeléptek, lerángatták az elkövetőket, és ezzel megmentették az állat életét. Egyúttal a rendőrséget is értesítették, akik kiszálltak a helyszínre és az elkövetők nyomába eredtek.

Az eset egy, a hajléktalanok által önkényesen elfoglalt telken történt, ahol jó ideje többen is élnek már. A szemtanúk elmondása szerint mindkét férfi erősen alkoholos állapotban volt már, amikor a kutyára támadt. A hajléktalanok egy másik ebet is tartottak kikötve, aki azóta már elszökött az állatkínzóktól.

A magatehetetlen, összeszúrkált kutyát, aki majdnem elvérzett, egy ürömi állatorvosi rendelőbe vitték a szemtanúk, ahol az állatot sokktalanították, infúzióra kötötték és mély, szúrt sebeit ellátták. Csodával határos módon az ebnek sem a tüdeje, sem a légcsöve nem lukadt ki, így jó remény van felépülésére.
Az egy év körüli keverék kan kutyust Akácnak neveztük el és jelenleg a Noé Állatotthon Alapítvány kórházában lábadozik.
Természetesen a tettesek ellen feljelentést teszünk állatkínzás vétsége miatt.


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában