Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Cane corso fajtamentés
2019.10.19.

FIGYELEM!
2023.06.01-vel a NOÉ Állatotthon égisze alatt működő Cane corso Fajtamentés megszűnt!
Erről bővebben ITT olvashatsz:
http://noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=3739

A Noé Állatotthon Alapítvány Cane Corso Fajtamentő Csoportja 2009 tavaszán kezdte meg működését. Bár a cane corso egyelőre nem fordul elő tömegesen hazánkban, a fajta mégis egyre népszerűbb a családi kutyák rajongói körében. Ahogy a hazai állomány száma nő, úgy egyre gyakrabban fordul elő, hogy valamelyik cane corsonak sürgős segítségre van szüksége.

A fajtamentő csoport elsődleges célja, hogy az azonnali segítségre szoruló kutyákat megmentse, elhelyezésükről, kezelésükről, rehabilitációjukról gondoskodjon, majd szerető gazához juttassa őket.

Célunk, hogy segítséget nyújtsunk az utcára, sintértelepre, menhelyekre került vagy bármilyen okból hontalanná vált cane corso kutyák elhelyezésében és megtaláljuk azokat a gazdijelölteket, akik életük végéig gondoskodnak a gyakran sok hányattatáson átment állatokról.

Minden hozzánk került cane corsot oltva, ivartalanítva és egyedi azonosítóval ellátva adunk gazdához szigorú szerződéssel és életük végéig nyomon követjük a kutyák sorsát.

Mit kell tudni a cane corso fajtáról?
A fajta hazája Olaszország, de 1994 óta hazánkban is egyre többen választják társul az egykori gladiátorkutyát.
Ennek az az oka, hogy, bár külleme és mérete tekintélyt parancsol, a cane corso igazi bújós, szelíd, kenyérre kenhető kutya. Rendkívül jól szocializálható, család- és gyermekszerető kutya; más kutyákkal is jellemzően jól kijön. Gazdáit, családját soha nem bántaná.
Hatalmas megfelelési vágy él benne, ezért ideális hobbikutya; a gazdival szívesen jár dolgozni, és ha a hagyományos értelemben vett munkakutya-feladatokra nem is alkalmas, például kiváló nyomkövető válhat belőle. Eredetileg vaddisznó-vadászatokon és a nyájak őrzésénél vették hasznát, melyeket a medvék és farkasok ellen remekül megvédett.

Mivel borzasztóan emberközpontú, igényli az ember közelségét és szeretetét, ezért kinti-benti kutyának ajánljuk - a cane corso számára az a legfontosabb, hogy minél többet lehessen a gazdival.

Szerencsére a fajtának kevés jellemző betegsége van - mindössze diszpláziával kell számolnunk, ha egy cane corso befogadását fontolgatjuk.

Hogyan segíthet?
A fajtamentő csoport köszönettel fogad akár anyagi, akár tárgyi adományokat (pl. szállítóboxok, tápok, gyógyszerek, nyakörvek, pórázok, stb.)
Nagy segítség az is, ha valaki ideiglenes befogadóként átmeneti otthont nyújt egy-egy kutyának, hiszen a menhelyi körülmények megviselik a magára maradt állatokat és a cane corso kutyák rehabilitációja sokkal sikeresebb, ha családi környezetben történik.

Elérhetőségek:
E-mail: canecorsomentes kukac noeallatotthon.hu

A Cane Corso fajtamentő csoport honlapja: http://www.canecorsomentes.hu/,
A fajtamentő csoport gazdira váró kutyáiról fényképeket itt láthatnak.


A cane corso mentés pénzbeli adománnyal is támogathatja. Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777,
A megjegyzés rovatba minden esetben kérjük beleírni: "Cane corso mentés". Köszönjük!

A cane corso fajtamentő csoportnak nincsen külön adószáma, hiszen nem különálló civil szervezet, hanem a Noé Állatotthon Alapítvány egyik projektje. Ezért aki adója 1%-ával szeretné támogatni a cane corso mentést, az az alapítvány adószámára töltse ki rendelkező nyilatkozatát adóbevalláskor. A rendelkező nyilatkozaton a
"Noé Állatotthon Alapítvány" nevet és az 18169696-1-42 adószámot kell megadni. (Figyelem! Ha a Cane corso fajtamentés nevét írják rá a rendelkező nyilatkozatra, az érvénytelen lesz és 1%-uk az államra száll!)Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek: