Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Bezárják a sintértelepet - bajban a péceli kutyák
2009.04.06.

Bezárásra kerül a hírhedt péceli sintértelep, miután hétfőn délután 1 órakor vezetője, Lancsák József néhány napos kórházi tartózkodás után váratlanul elhunyt.
Az ország egyik legelavultabb gyepmesteri telepének bezárásáért évek óta küzdenek az állatvédők, ám eddig nem értek el eredményt. Alapítványunk még 2002-ben tett feljelentést a borzalmas tartási körülmények miatt, ám az állapotokon azóta sem sikerült sokat javítani. A telep tulajdonképpen nem is üzemelt gyepmesteri létesítményként, hiszen csak a tetemek begyűjtésére volt szerződése a várossal, mégis itt kötöttek ki a közterületről befogott, vagy a gazdájuk által leadott ebek.
Tavaly az állategészségügyi hatóságok felszólítására ugyan épült néhány kennel, amivel elodázták a telep bezáratását, az állatok többsége azonban még mindig iszonyú körülmények között, mocskos ketrecekben, romok és törmelékek alatt, saját ürülékében vegetálva várta a véget.
A péceli sintértelep az évek folyamán sokezer állatnak jelentette a végállomást; csontjaik még a vezető halála után is a környéket tarkítják. Az oltatlan, parazitás ebek a legkülönbözőbb módokon pusztultak el a telepen - nem volt ritka, hogy a rövid láncon egyszerűen megfulladtak vagy felakasztották magukat.

Önkénteseink már a vezető halálhíre után néhány órával megkezdték a telepről a kutyák mentését; hétfőn 9 kutyát sikerült elszállítanunk a korábban elhozott ebek mellé.
A múlt héten négy kutyust mentettünk ugyaninnen: Pepitát, Cindyt, Tintát és Pacát. Arra azonban nem számítottunk, hogy az egész telepet napok alatt ki kell majd üríteni.

A telepen borzasztó körülmények uralkodtak ma is, mint mindig. A legtöbb állat előtt nemhogy víz, de még edény sem volt, a lábosokat is mi raktuk be hozzájuk. Elhoztunk annyi kutyát, amennyit hirtelenjében el tudtunk helyezni itt-ott, de még mindig több tucat kutya várja, hogy valaki megmentse. (Ráadásul az utolsó zsák száraz tápunkat vittük át nekik a menhelyről.)

A telepen semmilyen élelem-tartalék nincs, mindössze egy vödör romlott moslékot találtunk - ez volt a napi betevője a közterületről befogott vagy gazdájuk által leadott kutyáknak.

Önkénteseink vállalták, hogy a telepen maradt kutyák ellátásáról gondoskodnak, ám erre csak néhány napig lesz lehetőségünk. Ezután a telepet a hatóságok bezárják, az ottmaradt kutyákat pedig egy másik sintérnek adják át, így feltehetően altatás vár majd rájuk.
Ezért arra kérünk minden állatbarátot, hogy aki teheti, fogadjon örökbe a péceli sintértelep kutyáiból. Egy részük már gondozásunkban van - őket oltva, ivartalanítva fogadhatják örökbe - , mások még a telepen várják sorsuk jobbra fordulását és reménykednek benne, hogy megmenekülnek.
Aki örökbe szeretne fogadni, az a 06-30-221-12-99-es számon érdeklődhet (10-15ó), illetve "gazdit kereső kutyák" rovatunkban talál bővebb infót a már nálunk lévő ebekről.


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában