Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Újlengyeli kutyusok
2007.11.22.

Ahogy arról heti beszámolónkban már olvashattak, mi is részt vettünk az állatok kimentésében az újlengyeli kutyatelepről. Leírhatatlanok azok a körülmények, melyekkel önkénteseink találkoztak; nem csak az éhező, sebesült, beteg, rettegő állatok, az ürülékkel borított helységek, az eldobált tetemek, de az iszonyatos bűz volt az, amit senki el nem felejt, aki valaha ott járt...

Bár teljes teltházunk volt, mégis emberfeletti erővel próbáltunk meg helyet felszabadítani, hogy a több, mint 200 kutyából legalább néhányat meg tudjunk menteni. Karanténhelyeinket zsúfolásig megtömtük, így végül 14 kutyust sikerült elhoznunk.

A legtöbb közülük csontsovány, viszont vemhes; némelyek már át is estek az ivartalanításon. Vannak közöttük rettegő kis áldozatok, akiket szinte biztosan bántalmaztak korábban és vannak, akik őrjöngve küzdenek minden egyes falatért. Látszik rajtuk a hosszú éhezés, mintha mindig attól félnének, hogy ez lesz az utolsó falat, ami jut nekik... Mindegyik kutyus iszonyatosan elhanyagolt és elviselhetetlenül büdös; mindannyiuknak át kell esni egy alapos fürdetésen, ha vége a karanténnak.

Íme a szerencsések, akiknek többet soha nem kell nélkülözniük! (A felsorolásból az első 11 kutyust MiniMenhely-részlegünk vette gondozásába; bővebb infó róluk a www.minimenhely.hu címen érhető el.)

Nektár: 1 év körüli labrador keverék szuka. Csontsovány, de vemhesen érkezett; már ivartalaníttattuk is. Ő már sehogy sem fért be a karanténba, ezért egyik önkéntesünk vette gondozásába.Pletyka: középkorú, mudi jellegű szuka. Nagyon elhanyagolt.Lencse: félős, csontsovány négy hónapos szuka kölyök. Nagyon retteg, egy világ fájdalma van a szemében...

Grammy: kopó jellegű közepes termetű szuka. Nagyon sovány, meggyötört kutyus.

Szita: többször ellett, kis-közepes testű 3 év körüli szuka. Kicsit bizalmatlan, de nem agresszív; ha megszokja, hogy a kéz simogat és nem üt, akkor hamar oldódik.

Papucs: tacskó keverék szuka, csontsovány, rettegő kis eb. Borzalmas állapotban van.

Szikra: kistermetű 2-3 éves pincsi keverék kan. Kicsit akaratos, de kedves. Elhanyagolt, de még nem soványodott le. Valószínűleg kiharcolta magának azt a kevés élelmet, amihez hozzáfértek a telepen.

Szatén: középkorú pincsi keverék szuka, nyugodt, kedves. Csontsovány.

Kábel: 6 hónapos tacskó keverék kan. Szomorkás, félénk, visszahúzódó kutyus.

Ecset: 7-8 hónapos kis-közepes (8-10 kg.) keverék szuka. Nagyon elhanyagolt, büdös, de tüneményes kis eb; valakinek remek társa lesz majd.

Lángos: 1-2 év körüli kistermetű tacskó-pincsi jellegű kan, kedves, érdeklődő.Lujzi: 1,5 év körüli, talán mudi keverék, kistestű szuka kutyus, vemhes volt, már átesett az ivartalanításon. Borzasztóan félénk, tartózkodó, és kórosan sovány; minden csontja kilóg. A pórázt nem ismeri, feltehetően bántalmazták, ha megfogjuk, keservesen vonyít. Hosszas nyugtatgatás után viszont kedves, hagyja magát simogatni. Rendkívül elhanyagolt és büdös szegény.Flóra 1,5 év körüli szuka. Az ivartalanításon már túl van; vemhes volt. Tüneményes, kedves, levakarhatatlan, borzasztóan igényli a szeretetet, a kaját is kiharcolja, nagyon életrevaló. Borzalmasan elhanygaolt és büdös ő is.Szeppy 10 hónap körüli szuka kutyus. Még kicsit félénk, az ivartalanításon már túl van. Emberekkel kedves, a többi kutyától félti az ennivalót. Nagyon elhanyagolt, iszonyatosan büdös.Kérjük, támogassa Ön is a mentett kutyusokat!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában