Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Tetőt a hontalan állatoknak
2008.11.27.

Budapest legnagyobb állatotthona arra kéri az állatbarátokat: adományozzák feleslegessé váló kutyaházaikat a menhelyi állatoknak.

A tél a menhelyen élő kutyákat is megviseli. Nekik nincs lehetőségük bemenni melegedni a gazdi mellé a fűtött lakásba és a legtöbben az ünnepeket is kint töltik majd a hóban-fagyban. Ezért nagyon fontos, hogy lehetőleg minden menhelyi kutyának legyen saját háza, ahova behúzódhat az időjárás viszontagságai elől.

Alapítványunk jelenleg közel 300 kutyáról és több mint 200 más hontalan, kidobott, megunt vagy rossz körülmények közül mentett állatról gondoskodik. Állatotthonunkban már novemberben megkezdtük a felkészülést a télre és a nyár folyamán lelakott, kirágott, kilukadt kutyaházak nagy részét sikerült is megfoltozni annyira, hogy beszalmázva megfelelő védelmet nyújtsanak a hidegben. Sajnos azonban még mindig van néhány kutyus, akinek nem jutott saját ház, vagy annyira rozoga régi szállása, hogy a nedves, latyakos időben már nem ad védelmet, hiába toldozzuk-foltozzuk.

A szilveszteri petárdázáskor világgá szaladó ebek szokásos áradatára készülve ráadásul 10 új kennelt is építünk az állatotthonban, melyekhez szintén nincsen még semmilyen "berendezés".

Alapítványunk ezért arra kéri az állatbarátokat, hogy aki teheti, ajándékozza meg a menhelyi kutyusokat egy-egy kutyaházzal. Az otthoni eb által lelakott, kinőtt, újra cserélt, szépséghibás, kicsit sérült házakkal egy árva állat karácsonyát tehetik szebbé az adományozók. Senki ne riadjon vissza, ha kicsit "rozoga" a ház, amit adományozni tud, hiszen a hontalan kutyusok nem válogatnak; önkénteseink örömmel elvégzik a szükséges javításokat és kibélelik az adományozott házakat a rászoruló négylábúaknak.

Természetesen az állatotthonban élő többi állat számára is köszönettel fogadunk "téli melegedőket"; a macskák, madarak, nyulak, nyestek, mosómedvék, tengerimalacok, deguk, apróbb rágcsálók és egyéb kisállatok számára bármilyen jól hőszigetelő bújóka, házikó, ól is jó szolgálatot tehet.

Szükség esetén a szállítást is megoldjuk! Bővebb információ: 06-30/221-12-99 (H-P: 10-15 ó)Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában