Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Móni hazamegy
2005.03.02.

Minden évben kutyák százai szaladnak világgá megriadva a szilveszteri petárdák puffogásától. Legtöbbjük sosem talál haza; elüti őket az autó, megsebesülnek, megbetegszenek, megfagynak, néha egész további életüket az utcán élik le vagy sintértelepre kerülnek. Móni kutya egyike a legszerencsésebbeknek, hiszen alapítványunkhoz került és csodával határos módon hazatalált eredeti gazdijához.

Mónit, a tacskó-spániel keverék kutyust december 31-én éjjel sikerült megfogni önkénteseinknek, nem kevés nehézség árán, hiszen szinte sokkos állapotban volt; a XVII. kerületben, a sínek között szaladgált riadtan. Bár nyakörv volt rajta, később hiába kerestük a gazdáját, nem sikerült megtalálnunk. Plakátokat ragasztottunk, hirdettünk, és még újságcikk is íródott Móniról, hátha a fénykép alapján valaki felismeri, de minden hiába.

Nemrégiben a televízióba hívtak minket. Az RTL Klub reggeli műsorában a petárdázás áldozatairól beszélgettünk, így magától értetődő volt, hogy egy olyan kutyust vigyünk be magunkkal a kamerák elé, aki szilveszterkor szaladt világgá. Bár állatotthonunk sok ilyen kutyát fogadott be január folyamán, úgy döntöttünk, Móni lesz a "nyertes".

És a csoda megtörtént. Ahogy kiléptünk a stúdióból, értesültünk az örömhírről: a műsor segítségével megkerültek a gazdik és lélekszakadva rohantak Móniért, akit elszökése óta kitartóan kerestek. Volt nagy öröm; Móni a gazdik karjaiba ugrott és végleg búcsút intett az állatotthonnak, ami - bármilyen jó dolga is volt ott - nem pótolhatta az Igazi Gazdit.

Móni kutya nagyon szerencsés volt; az ő sorsa megoldódott. A Noé Állatotthon Alapítványnál azonban több tucat "szilveszteri áldozat" várja továbbra is, kitartóan és reménykedve, hogy egykori gazdája végre rátaláljon és újra hazakerülhessen.

B.K.

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában