Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Bulldog fajtamentés
2009.03.25.

A Noé Állatotthon Alapítvány Bulldog fajtamentő csoportja 2009. januárjában alakult, de a fajtamentés már korábban elkezdődött a fajtaszerető önkéntesek áldozatos munkájának és anyagi hozzájárulásának köszönhetően.

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a fajtamentő csoport munkájára nagy szükség van, hiszen a bulldogok - különösen az angol és francia bulldogok - már egy ideje "divatkutyának" számítanak. Ezzel pedig sajnos együtt jár a felelőtlen szaporítók tömeges megjelenése, az ellenőrizetlen állományokból származó genetikai rendellenességekkel, betegségekkel küzdő állatok nagyszámú megjelenése a piacon és ezzel együtt a menhelyeken, az utcán, a sintértelepeken.

Rengeteg a kidobott, gazda által leadott vagy gyepmesteri telepen hagyott, beteg, idős bulldog, akik azonnali segítségre szorulnának. A menhelyeken több száz kutya ellátása mellett nehezen tudják megoldani ezeknek az érzékeny, számos egészségi problémával küzdő állatoknak a kezelését és rehabilitációját.

Ezért kiemelt jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy a hozzánk beérkező kutyákat lehetőség szerint felkészült ideiglenes befogadóknál, önénteseknél helyezzük el, akik egyrészt jól ismerik a fajtát és annak igényeit, másrészt kellő figyelmet tudnak fordítani a kutyák rehabilitációjára.

A fajtamentő csoport gondozásába kerülő kutyák, miután átestek a szükséges gyógykezelésen, megkapják oltásaikat, mikrochipjüket és természetesen az ivartalanításon is átesnek.
Fajtamentő csoportunk kizárólag ivartalanítva ad gazdához kutyát; ezzel is szeretnénk jó példát mutatni és megelőzni, hogy kutyáink szaporítók kezére kerüljenek.

Ha a kutyus már meggyógyult, átesett a megfelelő rehabilitáción és mind egészségileg, mind mentálisan alkalmas rá, örökbefogadási szerződéssel adjuk ki új, szerető gazdijának, miután meggyőződtünk róla, hogy megfelelő körülmények közé kerül. A kiadott állatok sorsát egész életük folyamán nyomon követjük.

A Bulldog fajtamentő csoport honlapja: http://www.bulldogmentes.hu/

A Bulldog fajtamentő csoport vezetője Györe Csilla, elérhetősége a következő:
E-mail: orokbefogadas kukac bulldogmentes.hu
Telefon: 06/20-268-20-21 (délután 17 óra után hívható)

További elérhetőségek:

06-70/383-9480 (Schneider Kinga) (este 6 után)
06-70/635-0780 (Jaczkovszky Zsuzsa) (elveszett bulldogok bejelentése du. 4 után)

Néhány fotó gazdira váró és gazdira talált bulldogjainkról(Képgaléria)

A Bulldog fajtamentő csoportnak nincsen külön adószáma, hiszen nem különálló civil szervezet, hanem a Noé Állatotthon Alapítvány egyik projektje. Ezért aki adója 1%-ával szeretné támogatni a bulldogmentést, az az alapítvány adószámára töltse ki rendelkező nyilatkozatát adóbevalláskor. A rendelkező nyilatkozaton a
"Noé Állatotthon Alapítvány" nevet és az 18169696-1-42 adószámot kell megadni. (Figyelem! Ha a Bulldog fajtamentés nevét írják rá a rendelkező nyilatkozatra, az érvénytelen lesz és 1%-uk az államra száll!)

A Bulldog fajtamentést erre a célra elkülönített bankszámlaszámunkra utalt adományával is támogathatja: 11710002-20085023

Köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek: