Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Civil kezdeményezés az NCA ügyében
2008.09.19.

3 nap alatt 531 civil szervezet, köztük alapítványunk is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melynek célja, hogy a Nemzeti Civil Alapprogram 2009-ben kapja meg a törvényben meghatározott összeget.


Az NCA gyakorlatilag az egyetlen olyan pályázati forrás, mellyel állatvédő szervezetek, állatmenhelyek némi működési támogatáshoz tudnak jutni, hiszen az idén 10 éves állatvédelmi törvény hiába írja elő, hogy a központi költségvetésből is el kell különíteni állatvédelmi célokra, valamint termékdíjakból és állatvédelmi bírságokból kellene a hazai állatvédelmet finanszírozni, ez a mai napig nem valósult meg.


Az állatotthonok így normatív állami támogatás híján csupán az NCA működési pályázatára számíthatnak.
Az NCA-ba a törvény szerint ugyanannyi pénznek kellene minden évben bekerülnie, amennyi az adó 1%-os felajánlásokból befolyik, azonban a törvénynek fittyet hányva ezt az összeget néhány évvel ezelőtt "befagyasztották" és 6,8 milliárd forintban limitálták. Így hiába rendelkeznek az állampolgárok több 1%-ról, a pályázatokon kiosztható összeg nem nő.
(Alapítványunk idén 400 000 Ft-ot nyert működésére - ez az állatotthon állatainak egy heti kezelésére, ellátására sem elegendő).


A Dr. Veres János pénzügyminiszter számára eljuttatott levélben most 531 civil szervezet kérte, hogy az NCA 2009-ben kapja meg a törvényben meghatározott összeget.
A kezdeményező szervezetek ma délután adták át a levelet Keller László államtitkár úrnak és a tárgyaláson ígéretet kaptak arra, hogy az NCA összege jövőre az eddigi befagyasztott összegnél magasabb lesz. Hogy mennyivel, arról a jövő heti szerdai kormányülésen döntenek, és így kerül majd beterjesztésre a költségvetés részeként a hónap végén az Országgyűlés elé.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában