Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Vigyázat, petárdák!
2007.12.18.

A szilveszteri petárdázáskor minden évben állatok ezrei rohannak világgá - sokan közülük a kocsik kerekei alatt, vagy sintértelepeken végzik vagy sosem jutnak haza. Ezért kérjük a gazdákat, hogy december 31-én egész nap és január 1-én tartsák kedvencüket biztonságos helyen, bezárva. Mivel a petárdák és a kistűzijátékok használata és árusítása 2005 óta tilos, kérjük, a petárdázókat jelentsék be a rendőrségen!


FIGYELEM! Tapasztalataink szerint a durrogtatást már karácsony után megkezdik, ezért a két ünnep között is fokozott óvatosságot javaslunk a gazdiknak. Ha szükséges, gondoskodjanak előre enyhe nyugtatóról az állatok számára - erről a kezelő állatorvos tud bővebb információt adni. Mivel többször előfordult, hogy az állatok ijedtükben kitörték az ablakot vagy kiásták magukat a pajtából, kertből, stb., ezért feltétlenül szükséges, hogy a bezárt állatokon is legyen nyakörv és vízhatlan biléta a gazdi adataival. (Ha eddig nem tette meg, itt az ideje kutyája bechipeztetésének is!)


A Noé Állatotthon Alapítvány (www.noeallatotthon.hu) és a Zöld Magazin ahogy minden évben, idén is ügyeletet tart december 31-én éjjel és folyamatosan fogadja az elveszett és talált állatok bejelentéseit SMS-ben is a 06-70/635-07-80-as számon, illetve e-mailen a j.zsuzsa@gmail.com címen! Kérjük, írják meg az elvesztés/megtalálás helyét, idejét, az állat fajtáját, méretét, színét, szőrhosszát, becsült korát, nemét, különös ismertetőjelét, ha van, illetve azt, volt-e rajta nyakörv, biléta, valamint saját elérhetőségüket! Amennyiben egyezést találunk bármely elveszett-talált állat között, értesítjük az érintetteket!


Az elveszett-talált állatok nyilvántartása a www.allatrendorseg.hu weboldalról tölthető le.


Sok állatotthon nem tart nyitva az ünnepek alatt vagy részleges nyitvatartással fogadja csak a látogatókat, ezért kérjük, hogy az elvesztők és megtalálók legyenek türelemmel, mivel január 2-án már szinte minden menhely elérhető lesz.
Felhívjuk a megtalálók figyelmét, hogy az amúgy is teltházzal üzemelő állatotthonok szilveszterre általában olyan mértékben túlzsúfolttá válnak, hogy a petárdázás során bejelentett állatokat már nem áll módjukban befogadni, ezért feltétlenül fontos, hogy az eredeti gazdákat próbálják megtalálni és a talált állatok adatait jelentsék be a fenti elérhetőségeken!


Az elveszett kutyusok gazdáinak javasoljuk, hogy Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepét (Cím: 1097 Budapest, Illatos út 23/A. - telefon: 06-1-280-6832, telefonon érdeklődni dec. 31-én és jan. 1-én 8 és 14 óra között lehet, személyesen pedig mindkét napon 10 és 13 óra között látogatható a telep), vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál/gyepmesteri telepen!

Bélafalvy KrisztinaMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában