Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Vigyázat - petárdák!
2006.12.20.

Bár a petárdák és a kistűzijátékok használata és árusítása is tilos tavaly óta, mégsem lehetünk elég óvatosak.


A szilveszteri petárdázáskor minden évben állatok ezrei rohannak világgá - sokan közülük a kocsik kerekei alatt végzik vagy sosem jutnak haza. Ezért kérjük a gazdákat, hogy december 31-én egész nap és január 1-én tartsák kedvencüket biztonságos helyen, bezárva.
FIGYELEM! Tapasztalataink szerint a durrogtatást már karácsony után megkezdik, ezért a két ünnep között is fokozott óvatosságot javaslunk a gazdiknak.
Ha szükséges, gondoskodjanak előre enyhe nyugtatóról az állatok számára - erről a kezelő állatorvos tud bővebb információt adni.
Mivel többször előfordult, hogy az állatok ijedtükben kitörték az ablakot vagy kiásták magukat a pajtából, kertből, stb., ezért feltétlenül szükséges, hogy a bezárt állatokon is legyen nyakörv és vízhatlan biléta a gazdi adataival. (Ha eddig nem tette meg, itt az ideje kutyája bechipeztetésének is!)


A Noé Állatotthon Alapítvány (www.noeallatotthon.hu) és a Zöld Magazin az érintett időszakban folyamatosan fogadja az elveszett és talált állatok bejelentéseit. Az elveszett-talált állatok nyilvántartása a www.allatrendorseg.hu weboldalról tölthető le.


December 31-én éjjel folyamatosan fogadjuk a bejelentéseket SMS-ben is a 06-70/6350780-as számon! Kérjük, írják meg az elvesztés/megtalálás helyét, idejét, az állat fajtáját, méretét, becsült korát, nemét, különös ismertetőjelét, ha van, illetve azt, volt-e rajta nyakörv, biléta, valamint saját elérhetőségüket!


Az elveszett kutyusok gazdáinak javasoljuk, hogy Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét (1097 Budapest, Illatos út 23/A. - www.illatosut.hu), vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál/gyepmesteri telepen!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában