Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Mérgezések után nyomozunk a XVII. kerületben
2006.01.02.


A Noé Állatotthon Alapítvány önkéntesei állatmérgezések ügyében nyomoznak a XVII. kerületben. Idén ősszel rengeteg bejelentés érkezett az alapítványhoz azoktól a gazdáktól, akiknek kutyáit, macskáit a XVII. kerületben megmérgezték.A lakók gyakran akkor is félnek a hatóságokhoz fordulni, ha tudják, ki a tettes, pedig aki megmérgez egy állatot, az bűncselekményt követ el, melyet 2 évig terjedő szabadságvesztéssel, pénzbírsággal és közmunkával büntethetnek.
Külön problémát jelent, hogy a kirakott mérgekhez, mérgezett ételekhez nem csak a kutyák és macskák, de védett állatok (pl. sünök, madarak), sőt, néha kisgyermekek is hozzáférhetnek, így aki állatokat próbál megmérgezni, könnyen emberölést is elkövethet gondatlanságból. Azok a gazdák, akiknek állatait megmérgezték vagy más módon bántalmazták több helyen is tehetnek bejelentést: az állatvédelmi törvény megsértése miatt a kerületi jegyzőnél, állatkínzás vétségének gyanúja, valamint rongálás miatt pedig az illetékes rendőrkapitányságon.
A XVII. kerületben az egyik legsúlyosabban érintett terület a Madárdomb (Kövirigó utca és környéke), ahol a macskákat és a kutyákat egyaránt veszély fenyegeti. Idén nyáron itt egymás után három, gazdás macskát mérgeztek meg. Ismeretlen tettesek ugyanitt légpuskával lőttek le több macskát, de arra is volt példa, hogy szelíd cicákat - pusztán szórakozásból - olajfestékbe mártottak.
Ősszel a Kövirigó utcában egy kutyát mérgeztek meg, de az azonnali állatorvosi beavatkozásnak hála, sikerült megmenteni. Télen ugyanezt a kutyát újra megpróbálták megmérgezni - ezúttal sajnos sikerrel jártak, mert az állat iszonyatos kínok között elpusztult. A gazda elmondása szerint a kiskutya sokat ugatott, ezért akarhatták eltenni láb alól.
A kerület egy másik részén néhány héttel ezelőtt nyolc macskát mérgeztek meg. Itt korábban is történtek már mérgezések, ezúttal azonban a tettes személyére is fény derült: egy 84 éves hölgy volt az elkövető, aki "utálta, hogy a kertjébe átjárnak a macskák".


A fenti esetek miatt arra kérünk minden állatulajdonost, hogy fokozottan ügyeljenek kedvenceikre és álljanak készen arra, hogy a mérgezésgyanús állatot azonnal állatkórházba szállítsák, hiszen néha perceken múlhat a kutya-cica élete.


Alapítványunk várja azok jelentkezését, akiknek állatai gyanús körülmények között eltűntek vagy mérgezést szenvedtek - akár ismert, akár ismeretlen az elkövető.
A bejelentéseket az info@noeallatotthon.hu címre várjuk e-mailben, vagy a 06-30-395-62-22-es számon hétköznap 10-14 óra között.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában