Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Kutyatulajdonosok figyelem - jönnek a petárdák!
2005.12.21.

A petárdáktól megriadva minden évben kutyák százai szaladnak világgá karácsony-szilveszter környékén. Bár idén már a petárdák árusítása és használata is tiltott, mégis sok helyen már karácsony előtt megkezdődik a durrogtatás, ami emberre és állatra nézve egyaránt veszélyes. (A petárdázás káros, akár halált okozó hatásairól a www.petardastop.hu oldalon olvashat.)


Kérjük, hogy ebben az időszakban különösen vigyázzanak kedvencükre, hiszen az elveszett állatok nagy része sosem kerül elő - elpusztulnak, megfagynak, elüti őket az autó, lelövik a vadászok, vagy sintértelepeken végzik.

Ezért azt javasoljuk, hogy a kutyákra és macskákra ebben az időszakban fokozottan figyeljenek; a kutyákat december 31-én és január 1-én kizárólag pórázon sétáltassák, egyébként tartsák őket (és a macskákat is) biztonságos, zárt helyen! Több esetben előfordult, hogy a pánikba esett kutyák fejjel áttörték az ablakot, vagy szó szerint kirágták magukat a kertből, pajtából, stb., ezért ajánlatos a durrogtatások ideje alatt állandó felügyeletet tartani.

Ebben az időszakban célszerű nyakörvet adni azokra a kutyákra is, akik általában ezt nem szeretik; a nyakörvön minden esetben legyen vízhatlan biléta a gazdi nevével, címével, telefonszámával. Kérjük, hogy a különösen ijedős ebek gazdái konzultáljanak előre állatorvosukkal és szükség esetén előre szerezzenek be nyugtatót (pl. Sedalin paszta).

Ha mégis megtörtént a baj és a kutya elveszett, Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét (1097 Budapest, Illatos út 23/A. - www.illatosut.hu), vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál/gyepmesteri telepen!
A gyepmesteri telepeken a zsúfoltság miatt ebben az időszakban gyakran kényszerülnek altatásra, ezért akár egy másik kutya életét is megmentheti, ha elkóborolt kedvencünknek nem kell felszabadítani egy kennelt!

Az újévi petárdázásokra való tekintettel az ünnepek alatt a Noé Állatotthon Alapítvány, a MiniMenhely-projekt és a Zöld Magazin ügyeleti telefonszámot üzemeltet, melyre az elveszett-talált kutyák bejelentéseit SMS-ben várjuk:

06-70-635-0780.

A telefonszámon Jaczkovszky Zsuzsa önkéntesünk fogadja a bejelentéseket december 31-én és január 1-én is!
Az ünnepek alatt is folyamatosan, naponta frissítjük az elveszett-talált kutyák mindenki számára elérhető, letölthető táblázatát a http://www.allatrendorseg.hu/kutyak.xls címen.

A bejelentéseket e-mailben is fogadjuk az jaczkovszky@freemail.hu címen.

Hasznos weblapok elvesztőknek - megtalálóknak:
www.illatosut.hu
http://www.allatrendorseg.hu/kutyak.xls
http://www.netboard.hu/viewforum.php?forum=274
www.allatok.infoMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában