Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Lecsukják az állatkínzókat
2005.05.11.

Helybenhagyta a másodfokú bíróság azt a tavaly novemberi ítéletet, melynek értelmében letöltendő börtönbüntetésre ítéltek két állatkínzó férfit. Ez az első eset, hogy az állatkínzóknak valóban börtönbe kell vonulniuk.

Novemberben tíz és hat hónapos letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a Tiszafüredi Városi Bíróság azt a két férfit, akik saját kutyáikat felakasztották és agyonlőtték.

A 48 és 45 éves férfi a két állatot felakasztotta a házuk udvarán álló fára és légpuskával addig lőttek rájuk, amíg volt bennük élet. A szabályos kivégzésről egy szemtanú tett bejelentést, akit később az egyik elkövető megvert, így ellene nem csak állatkínzás miatt indult eljárás.

A szigorúbb ítélethez a könnyű testi sértésen kívül az is hozzájárult, hogy az állatkínzó többszörös visszaeső, így 10 hónap letöltendő börtönbüntetés vár rá. Társa hat hónap fogházbüntetést kapott.

Állatkínzás ügyében 2004-ben 162 esetben indítottak eljárást, az elkövetők azonban eddig minden esetben megúszták felfügesztett szabadságvesztéssel, így a május 4-i bírósági döntés precedens értékű.

Bélafalvy KrisztinaMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában