Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Öngyilkos lett a kutyalövő vadász
2005.03.25.

Öngyilkos lett az a vadász, aki február 17-én Baján lakótelepi lakásának ablakából kilőtte egy arra járó kutyasétáltató kutyáját.


T. Zsolt tamási lakosnak március 22-én kellett volna leadnia fegyverét a rendőrségen, azonban erre már nem került sor, mivel főbelőtte magát. A Gemenc RT alkalmazásában álló hivatásos vadász információink szerint nem akart börtönbe vonulni, ezért döntött úgy, hogy véget vet életének.


A bajai rendőrkapitányság szóvivője elmondta: a férfit foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetéssel és rongálás vétségével gyanusították. Azt illetően, hogy a kutya kilövésével megvalósított-e állatkínzást, még vizsgálták, amikor az elkövető öngyilkos lett.


Ahhoz, hogy lakott területen, nyílt utcán bármilyen állatot ki lehessen lőni, több engedélyre is szükség van, és a helyszínt a hatóságoknak kell biztosítani. Az utóbbi időben mégis többször előfordult, hogy vadászok lakott területen fényes nappal szabályosan kivégeztek kutyákat, akik gazdájukkal az utcán tartózkodtak vagy kiszaladtak a nyitott kertkapun.


A T. Zsolt által lemészárolt csau-csau is gazdájával sétált, amikor a vadász 2. emeleti lakásának ablakából lelőtte. A szemtanúk értetlenül álltak az incidens előtt, amit sem szóváltás, sem figyelmeztetés nem előzött meg.


Állatotthonunk MiniMenhely-projektjének egyik kis védence, Félszemű Burkus is hasonlókon ment keresztül, őt azonban saját gazdája lőtte főbe hátulról. A golyó Burkus bal szemén keresztül távozott; csodával határos, hogy túlélte az esetet. Félszemű Burkus elhalt szemét nemsokára műtéti úton eltávolítják; jelenleg a MiniMenhely gondozásában rehabilitálódik testileg-lelkileg.

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában