Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Rendőri segítséget kaptak az állatvédők
2005.03.20.

Két kutyakínzás is történt a napokban vidéken; mindkettőnek rendőri segítséggel vethettek véget az állatvédők.


Az egyik eset Kaposváron történt, ahol házőrző kutyáját próbálta "megnevelni" gazdája oly módon, hogy kikötötte őt egy fához, zacskót húzott a fejére és egy ásóval ütlegelni kezdte. Az 59 éves nő azzal indokolta tettét, hogy az eb kárt okozott neki és nem volt elég engedelmes.
A szomszédok azonnal értesítették a Kaposvári Állatvédő Egyesületet, akik a helyszínre siettek és dokumentálták az állatkínzást, valamint kihívták a rendőröket. Az állatvédők feljelentést tesznek a rendőrségen állatkínzás ügyében.


A másik helyszínen, Nagykanizsán csak az egyik kutyát sikerült megmenteni az állatvédőknek, a másikat ugyanis már halva találták a lakatlan ház mögött, ahol láncra verve éhen pusztult.
A bejelentést ebben az esetben is a szomszédok tették meg, a másik kutyát ugyanis gazdái - talán hetekkel ezelőtt - bezárták egy Wartburgba, ami a ház mögött állt, így az utcáról alig volt látható.
Az Élettér Állatvédő Egyesület azonnal értesítette a rendőrséget, így a rottweilert sikerült kiszabadítaniuk a kocsiból. Az autó ürülékkel teli belsejét a szenvedő állat teljesen szétszedte, ahogy szabadulni próbált.
A kutya rendkívül rossz állapotban van, kiszáradt és csontsovány, de van remény rá, hogy túléli a történteket. A gazdákat az állatvédők feljelentik állatkínzás miatt.



Munkánk során azt tapasztaljuk, hogy - bár az állatkínzás már lassan egy éve bűncselekmény - a rendőrség hozzáállása esetenként változó. A Noé Állatotthon Alapítvány többször működött már együtt a hatóságokkal állatkínzások ügyében, de előfordult, hogy hiába kértünk segítséget.



Nemrég lakossági bejelentés alapján szálltunk ki egy XVII. kerületi lakótelepre, ahol a telefonáló elmondása szerint kismacskák voltak bezárva egy roncsautóba a mínusz 10 fokos hidegben. Meg is találtuk az autót (lásd a fenti képet) és benne a kismacskákat, akik közül az egyik láthatóan beteg volt. Telefonon kértünk segítséget a rendőrségtől, ám az ügyfélszolgálaton közölték, hogy ilyen ügyekkel - állatkínzás ide vagy oda - nem foglalkoznak; a diszpécser tovább sem volt hajlandó kapcsolni minket.
Bár az eset szerencsésen megoldódott, a példa azt mutatja, hogy a hatóságok nem mindig készek segíteni akkor, ha az áldozatok nem kétlábúak...


B.K.



Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában