Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

2022. éves beszámoló
2023.01.15.

Ismét egy nagyon nehéz éven vagyunk túl, mire fellélegezhettünk a covid-járvány okozta lezárásoktól, a 2022-es évre rányomta bélyegét a háborús vészhelyzet és gazdasági zuhanás. A növekvő létbizonytalanság miatt napi szinten keresnek minket gazdák, hogy íly módon szabaduljanak házi kedvencüktől. Bár sokszor kellet nem-et mondanunk helyhiány miatt, de nagyon sok olyan eset volt, amikor a szívünknek nem tudtunk ész érveket felhozni.
Már az év elején így került be hozzánk három nagy testű, idős kutya, Akiknek az esélyei szinte a nullával volt egyenlő.


Maximusnál nagyon korán kiderült, hogy komoly egészségi problémái vannak, sajnos a csontdaganattal nem tudtuk felvenni a harcot, ezért békességgel elengedtük. Év közben Morfojzt is ledöntötte a lábáról egy súlyos agyvérzés, de hála a gyors felismerésnek és az azonnali orvosi kezelésnek maradéktalanul felépült. Nem sokkal később Ginetta és Morfojz együtt cuccolt egy csodálatos, szerető gazdihoz.

És nemcsak nekik sikerült… a legnagyobb örömöt az okozta ebben az évben, hogy több, bent ragadt idős és esélytelen kutyánk találta meg álomotthonát. Radó, a kis rozoga száz éves apókánkkal, majd nem sokkal később, testvérével, Nalával is megtörtént a csoda. Zeby, a háromlábú szépségünk Németországba ZúzMara és Retesz Ausztriába költözött. Muglihoz, a kis fogyatékos, bull típusú kutyánkhoz, egy hónapon át mindennap jöttek az érdeklődők és az Ő gazdisodását igazi sikertörténetnek könyveljük el. A kis Yukinak, az édes-kedves huskynak érdemes volt egy évet várnia, a boldogsága azóta is leírhatatlan.


Sajnos nem múlik el úgy év, hogy a szívünk ne törne darabokra, 2022-ben is voltak olyanok, Akiknek nem adatott meg, hogy utolsó éveit, hónapjait egy szerető gazdi karjaiban élhetnék meg. 10 idős kutyusunkat sirattuk el. Julius, Maximus, Szerenád, Jordán, Indra, Betyár, Niké, Hektor, Polli és Bundi! Örökre a mi kutyáink maradtok, szaladjatok a Noé égi falkájában, a Szivárvány-hídon túl!


2022-ben egy kicsit idegen vizekre is eveztünk, az előző év végén mentett malackák az év nagyobb részében velünk voltak. Míg erősítettük, roboráltuk Őket, hogy a lehető legjobb kondícióban legyenek az ivartalanításhoz, Agustina, az egyetlen kocánk rohamos gömbölyödésnek indult és február végén megszülettek a kicsinyeik. Minden percét élveztük, csodálattal figyeltük fejlődésüket, majd szeptemberben az egész konda a budapesti központunk gazdasági udvarába költözött.


Hálásan köszönjük, hogy 2022-ben is velünk voltatok! A sok-sok egyéni adományozó mellett, nyár végén került sor a már hagyományos Alfás találkozóra, majd karácsony előtt Kovalszki Petiék és Nataliék hozták el szervezett gyűjtéssel adományaikat, mellyel sikerült raktárainkat feltölteni.


Kérjük, továbbra is maradjatok velünk és támogassátok munkánkat! 🙏 💖Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában