Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Hajléktalan kutyájára lőtt a rendőr
2005.02.23.

Kedd délután a Keleti pályaudvaron egy rendőr százados belelőtt egy hajléktalan kutyájába. Az állat lábát nem sikerült megmenteni; amputálni kellett.

Az állat gazdája a TV2 Aktív című műsorának azt nyilatkozta: a rendőr elrángatta a kutyát és belelőtt. Egy szintén hajléktalan szemtanú állítása szerint sem történt önvédelem; a kutya ugyanis nem bántott senkit, "kedves, aranyos" eb.

A rendőr azt állítja: a szóban forgó rottweiler jellegű ebtől féltek az utasok és a személyzet is. Azért lőtt bele az állatba, mert az rátámadt, a gazdája pedig aludt, így cselekednie kellett. A százados állítása szerint maga hívta ki a mentőket a sérült ebhez - később azonban kiderült, hogy a gyepmesteri telepet hívta, nem az állatmentőt.

"Odamentem, a kutya rámtámadt, el tudtam futni előle, majd egy vasútőr jött a segítségemre, aki megpróbálta szintén felébreszteni a hölgyet, akit megtámadott a kutya. Épp az utolsó pillanatban tudtam leadni egy célzott lövést a kutya lábára" - nyilatkozta az Aktívnak. Vizsgálat folyik az ügyben, de annyit már megállapítottak a hatóságok, hogy a lövés "jogszerű és szakszerű" volt.

A szerencsétlenül járt ebet Dr. Juhász Tamás Kisállatklinikájára szállították, ahol jobb első lábát amputálni kellett. A kutya ott tartózkodása alatt eddig egyáltalán nem viselkedett vadul, nem mutatta agresszivitás jeleit, így rejtély, miért támadhatott a rendőrre.


***


"Lapzárta után" érkezett a hír, hogy a kutyus csütörtök reggel több műtét és újraélesztési kísérlet után elpusztult. A rendőrség a mai napig nem fejezte ki sajnálatát az üggyel kapcsolatban, és a kutya - igen magas - műtéti költségeihez sem szándékozott hozzájárulni.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában