Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Ablakból lőtt kutyát egy vadász
2005.02.18.


Csütörtök este Baján egy hivatásos vadász lakótelepi lakásának ablakából kilőtte egy arra járó kutyasétáltató csau-csauját.A kutyások értetlenül állnak az incidens előtt, amit sem szóváltás, sem figylemeztetés nem előzött meg. Az is valószínűtlen, hogy a kutya zavarta volna a vadászt, hiszen a szemtanuk elmondása szerint csendes jószág volt, az eset előtt sem ugatott.
A helyszínre érkező rendőrök órákon belül elfogták a vadászt, aki először elfutott előlük és tagadta tettét. A vadász jelenleg is fogdában ül; ellene azonban csupán rongálás miatt indít eljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
Tavaly április óta bűncselekmény az állatkínzás, a rendőrség szerint azonban nincs szó erről, mivel az állat nem szenvedett, szinte azonnal kimúlt.
Az állatvédők értetlenül állnak az eset előtt, hiszen a Büntető Törvénykönyv kimondja: "vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő az, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza."

B.K.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában