Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Dorka segítséget kér! (frissítve 2009.03.13.)
2009.01.20.

Dorkát, a kölyök dobermannt elütötték, majd cserben hagyták. A gázoló egy szemtanú szerint olyan sebességgel hajtott ki kertjéből, hogy elképzelhető, hogy a kerékcsikorgástól nem is hallotta a kiskutya visítását.

Az összetört kis Dorka állatotthonunk gondozásába került, ám a diagnosztizálás nem volt könnyű; puha kis csontjain a röntgen nem látja megfelelően a sérüléseket. Törött bal lábát azonnal megműttettük, azonban fejlődésben lévő csontjait nem lehetett lemezelni, nagy gondot okozott orvosainknak, hogyan rögzítsék. Végül drótozással sikerült a törést fixálni és megkezdődött Dorka lábadozása.

Sajnos hamar kiderült, hogy továbbra sem tud lábraállni, medencéje is recsegett-ropogott minden mozdulatnál, ezért újabb vizsgálatoknak vetettük alá, ahol kiderült, hogy jobb lábán másik törés is van, ráadásul a drótok is elmozdultak az izgő-mozgó kölyök lábában.Szerencsére a bal lábon észlelt másik törés egyszerű haránttörés, ami már magától elkezdett összeforrni és a drótok elmozdulása sem veszélyes, ezért ezt a lábat kb. 2 hét múlva kell csak újra megműteni.

Sajnos Dorka továbbra sem tudott lábraállni és másik lábát is furcsán tartotta, nem tudta behajlítani, ezért kezelőorvosa tanácsára ortopéd specialistához fordultunk, aki megállapította, hogy másik lába is sérült: combcsontfej-törése van. Az éles törés ráadásul idegsérülést is okozott, ezért újból sürgős operációra van szüksége, hogy kiküszöböljük a további sérüléseket. Combcsont-fejét csonkolni kell és több hónapos lábadozásra lesz majd szüksége. Sajnos nem tudjuk, milyen mértékű az idegsérülés, mozgásképtelensége mennyire adódik a sérülésből és mennyire a fájdalomból, az inak, izmok megmerevedéséből, ezért a kilátások vegyesek. Elképzelhető, hogy a hátralévő műtétekkel teljes gyógyulás érhető el és épp csak csámpás marad majd egy kicsit, de az is lehet, hogy végül egyik lábát amputálni kell majd.

(A vizsgálatok során az is kiderült, hogy medenceszűkülete van, ami lehet veleszületett rendellenesség is, de lehet, hogy a baleset következménye, ezért egy későbbi ellésbe akár bele is halhatna, így ivartalanítása kiemelten fontos lesz majd.)

Szegény Dorkának még minimum két (de inkább három) költséges műtéten kell átesnie, miközben drága fájdalomcsillapítót és idegsérülése javításához is drága gyógyszert kell szednie. Műtéti költségei és gyógyszerei összege meghaladja a 100 000 Ft-ot is, ha pedig később amputációra, fizikoterápiára és egyéb kiegészítő kezelésekre lesz szüksége, ez az összeg tovább nőhet.

Mi mindent megteszünk, hogy Dorkán segítsünk, de szükségünk van az Ön segítségére is, hogy ez az életvidám, élni akaró kiskutya esélyt kapjon a felépülésre! Kérjük, ha teheti, támogassa Dorka műtéti költségeit!
Adományát "Dorka" megjegyzéssel a következő bankszámlaszámra utalhatja:

11710002-20083777

Minden kis adományt köszönettel fogadunk, hiszen sok kicsi sokra megy! (Ha utaláskor/befizetéskor feltünteti nevét, címét és adószámát, automatikusan adóigazolást küldünk adományáról! Bővebb infó az Elérhetőségek menüpont alatt.)

Aki tárgyi adománnyal szeretné Dorkát támogatni, az Milgamma, illetve Meloxydil tablettával támogathatja őt. Dorkáról jelenleg egyik önkéntesünk gondoskodik otthonában, mivel menhelyi körülmények között az oltatlan kiskutya nem lenne biztonságban a hónapokig tartó műtéti ill. lábadozási idő alatt. Íme egy friss videó arról, hogyan érzi magát Dorka ideiglenes otthonában!


--------------------------------------

2009. február 3.
Dorka február 3-án átesett a következő esedékes műtéten, melynek során a drótokat kellett volna eltávolítani lábából. Sajnos az elmúlt pár hétben a gyorsan növő, fiatal csont körbenőtte a drótokat, így azoknak cska kis részét sikerült kiszedni, mivel nem akarták szétvésni a csontokat. Orvosaink remélik, hogy a drótok nem okoznak később sem gondot és nem lökődnek ki. A Milgamma szedését abbahagyhatja a kutyus, már csak Meloxidylt és Augmentint kell szednie.

--------------------------------------

2009. február 17.
Dorka állapota napról napra javul - ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki támogatta, támogatja felépülését!
Bár Dorkára időközben két jelentkező is akadt, végül egyikük sem fogadta örökbe a kiskutyát, akinek később még elképzelhető, hogy további műtétekre lesz szüksége. Így Dorka tovább várja az álomgazdi jelentkezését, aki ilyen csámpásan is szeretné őt!


--------------------------------------

2009. február 19.
Sajnos Dorka immunrendszere a műtétek miatt nagyon legyengült, kis szervezete csak a gyógyulásra koncentrált, ezért demodex-es bőrfertőzés jött elő nála, melyet kezelünk. Szüksége lenne azonban immunerősítő szerekre, elsősorban Vetri DMG-re (állatpatikában, állatorvosoknál kapható). Kérjük, aki teheti, támogassa Dorka gyógyulását Vetri DMG-vel!


--------------------------------------

2009. február 23.
Felhívásunkra megkaptuk a kért Vetri DMG-t, nagyon köszönjük!!!


--------------------------------------

2009. március 13.
Dorka rajongóinak örömhírt mondhatunk: Dorka nemsokára gazdihoz költözik! Ivartalanítás, chipezés után költözik új családjához, ahol egy másik dobermann, egy cica és 2 kisgyerek várja őt igzatottan!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában