Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Ismét sok új szívférges kutyánk volt vizsgálaton
2022.07.31.

Ismét egy teli autóval érkeztünk Dr. Péterfia Dalmához szívférges kutyusaink kardiológiai és szívultrahang vizsgálatára.
5 Noé Állatotthon Alapítvány védence vizsgálatára került sor:
🐾 Zsuzska a gerincen lőtt és emiatt apró kutyusunk sajnos borzasztó állapotban van. Igazából olyan rengeteg adult szívféreg van a tüdőartériájában, egészen közel a szívéhez, hogy szinte azonnali szívműtétre lenne szüksége. Összetett gyógyszeres terápiáját megkezdjük, mely 2 féle méregdrága kardiológiai készítményből (Vetmedin és Sildenafil), szteroidból és a szívféreg alternatív kezeléséhez szükséges szerekből áll.
🐾 Cosmo csau-csau, aki kedvességével és kooperációs hajlandóságával rácáfol minden csaus előítéletre ❤ Szerencsére az Ő esetében nincs kardiológiai eltérés és a szívultrahangon nem látszódnak a szívhez közel adult szívférgek. Az AG tesztek viszont egyértelműen igazolják, hogy vannak a tüdőereiben kifejlett szívférgek. Alternatív gyógyszeres kezelést kezdünk nála.
🐾 Magor cane corsonk, a csodaszép kék óriásunk. Elolvadtunk tőle, annyira édesen, kedvesen és türelemmel csinálta végig a mai vizsgálatot is. Neki ugye kétoldlai medenceműtétje volt korábban, ebből még lábadozik. Hála az égnek nála sincs kardiológiai eltérés és nem látszódnak a szívultrahang által belátott területen kifejlett férgek. Nála PCR vizsgálat bizonyította, hogy szív- és bőrféreggel fertőzött és vannak kifejlett férgek a szervezetében. Ilyen hatalmas kutya esetében sajnos valószínű, hogy bár a szíve közelében még nem látszódnak, de a tüdőerekben nagy számban lehetnek jelen. Nála is elkezdjük az alternatív gyógyszeres terápiát.
🐾 Csengő bulldogunk esetében a fertőzöttség már annyira előrehaladott, hogy a nála már látszódtak kifejlett alakú férgek az ultrahang látóterében. Szerencsére visszafordíthatatlan kardiológiai eltérés még nincs, így nála is még időben meg tudjuk kezdeni a gyógyszeres kezelést.
🐾 Lola bulldogunk a sokadik kontroll vizsgálaton esett ma át. Nála egyértelműen életveszélyes állapotból indultunk az év elején. A szívférgek a szívbillentyűjére voltak rátekeredve. Összetett gyógyszeres terápia és a helyzet kezdett jobbra fordulni. Sajnos nála olyan kardiológiai kártételek látszódnak már, melynek egy része az egész hátralévő életében el fogja kísérni, emiatt élethosszig szívgyógyszereket kell szednie. A bajt erősen tetézi, hogy "bulldogságából" adódóan iszonyú hosszú lágy szájpadlása és szinte átjárhatatlan szűk orrlyukai voltak. Ennek duplakorrekciója néhány hónapja megtörtént, sokkal jobban kap levegőt, de ebben a fülledt kánikulában erősen fullad, ami a súlyos szívférgességén tovább ront. Folytatni kell a 3 féle szívgyógyszer és szívférgesség gyógyszeres kezelésre szolgáló szerek adását nála is. Néhány hónap múlva pedig újabb kontroll vizsgálatra kell vinni.
Ez a néhány sor amit ide leírtam havonta százezer forint nagyságrendű gyógyszer felhasználást jelent. A mai vizsgálati kör , a szívultrahangokkal és egyéb kiegészítő vizsgálatokkal pedig 110.000Ft-ba került.
Sokat beszélünk a szívférgességről, de valahogy még mindig olan távoli dologként kezelik a legtöbben. Ha szívféreg kezelésekre, vizsgálatokra, esetleg műtétről mesélünk alig-alig kap reakciót, megosztást, támogatást pedig sajnos végképp nem. 🙁 Pedig egyre rosszabb a helyzet, egyre több a súlyos fertőzött kutya és egyre magasabbak a kivizsgálás és kezelés költségei. A gazdás kutyákat rendszeres szűréssel, megelőzéssel, megfelelő védekezéssel meg tudjuk védeni. De az árva, kóbor, menhelyekre kerülő állatok nagy része emiatt is óriási bajban van. Arra kérünk segíts a költségeik előteremtésében!
👍 Közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/.../noe-allatotthon.../tamogatom 👍 Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777
👍PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu
☝️Kérjük, a közlemény rovatba írjátok be: SZÍVFÉREG
👍 Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!!
EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE 500 FT-OT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at.
Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Jelenleg a Telekom, Yettel, Vodafone hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Hálásan köszönjük! ❤️🙏
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában