Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

KisDani segítséget kér (frissítve 2009.03.20)
2008.11.07.

2009.03.20.
KisDani teljesen felépült! Fogadja örökbe Ön!
------------------------------------------------------------------------------------------


2008.12.11.
KisDanit önkénteseink, Peti és Brigi vették ideiglenesen gondozásukba. A kutyust naponta viszik fizikoterápiára, melynek köszönhetően remélhetőleg meggyorsul gyógyulása. Végleges gazdit keresünk neki, aki vagy terápiájának befejezése után fogadná örökbe, vagy vállalni tudná, hogy (az időközben bizonyára ritkítható) fizikoterápiás kezelésekre elviszi őt.


2008.11.28


KisDani sürgősen ideiglenes befogadót keres.
Ennek oka, hogy műtött lába a mozgásszegény életmód és amiatt, hogy nem terheli, feltételezhetően sorvadásnak indult. KisDani műtétje remekül sikerült, de azóta már hetek teltek el és mégsem terheli a lábát.
Nagy szüksége lenne állandó mozgásra és bármilyen fizikoterápiára (pl. hidroterápia, elektromos stimulálás, stb.), azonban ezt a menhelyi körülmények között nem tudjuk megoldani. Hiába tornáztatjuk, masszírozzuk a lábát, állatorvosunk szerint ez sajnos nem elég. KisDani állapotán valószínűleg sokat javíthatna, ha kirakhatnánk őt kennelbe vagy a gazdasági udvarra, azonban ez lehetetlen. Nem csak azért, mert frissen nyírt szőre miatt megfázna, hanem azért is, mert egyrészt a kan kutyáknak nekimegy, másrészt teljesen apatikus viselkedése miatt, félő, hogy baja esne.
Ilyen furcsa kettősséggel még soha nem találkoztunk. KisDanit nem érdekli semmilyen külső inger, nem örül, nem csóvál, nem érdeklik a szagok, sem más állatok, egyedül a kan kutyákra reagál. Nem szeret sétálni sem; ha kivisszük, elvégzi a dolgát, majd áll egyhelyben.
Nem tudjuk, mi lehet ennek az oka, maga a baleset, esetleg egy agyi ödéma, ami majd lassan felszívódik, vagy korábbi agyi károsodás; még arra is gondoltunk, hogy ha korábban is ilyen volt, esetleg emiatt üthették el szegényt.
Egyszóval tanácstalanul állunk KisDani esete előtt. Állatorvosaink szerint az egyetlen megoldás az lenne számára, ha találnánk neki egy ideiglenes befogadót, aki megfelelően tudna vele foglalkozni, tudná mozgatni, hiszen jelenlegi mozgásszegény életmódja csak fizikai állapotának romlását fogja elősegíteni.
Jelenleg Milgammát szed, amit gond nélkül megeszik egy darab párizsiban; oltott, ivartalanított, teljesen szobatiszta. Alapvetően semmi gond nincs vele, csupán ki kellene kerülnie a menhelyi köülmények közül, hogy állapotában javulás állhasson be.
Kérjük, aki segíteni tudna és ideiglenesen elvállalná KisDanit, hívja állatotthonunkat a 06-30/221-12-99-es számon (H-Szo:10-15ó)!


------------------------------------------------------------------------------------------


Friss hírek (2008.11.14)


KisDani átesett a bonyolult műtéten, jelenleg kórházunkban lábadozik. Egyelőre mozogni még nem tud, felállni sem próbál, de az orvos szerint ez normális, nagy fájdalmai vannak. Már eszik egyedül és a tegnapi nap folyamán végre széklete is volt, így most már biztosak vagyunk benne, hogy "működik" a kutyus. Hosszú ketrecnyugalmat írtak elő neki, de reméljük, hogy hamarosan jobban lesz. A menhelyen balesetes részlegünkben látogatható!

-----------------------------------------------------------------


November 6-án egyik önkéntesünk Gödöllőn, a forgalmas Váli út kellős közepén talált egy először halottnak vélt, nagyon rossz állapotban lévő puli kutyát. Amikor arrébb akarta húzni a tetemet az útról a száguldozó kocsik közül, akkor látta, hogy az állat még piheg.


Azonnal állatorvoshoz szállította a sokkos állapotban lévő ebet, aki a kocsiban magához is tért.
A rendelőben rögtön kezelésbe vették az állatot, aki a kezelések ellenére sajnos estére újra sokkos állapotba került, iszonyú fájdalami voltak. Borzasztó állapotban lévő szőrét lenyírták, ekkor derült ki, hogy nem puli, hanem foxi. Megtalálója Daninak nevezte el, de mivel már van egy Dani kutyánk a menhelyen, végül KisDaninak kereszteltük.

Az este folyamán KisDani állapota nagyon rossz volt, élet és halál között lebegett szegény, szörnyű fájdalmai voltak.
Közben a vizsgálatok folytak és kiderült, hogy KisDani teste tele van zúzódásokkal, combcsontfeje kiugrott a helyéről, a csontfejet rögzítő szalag elszakadt és a csont körüli rész is erősen roncsolódott. Ezért nem is tudják a csontot visszahelyezni eredeti helyére, újra kiugorna.
Daninak komoly műtéten kellene átesnie, de állapota ezt egyelőre nem tette lehetővé.

Dani csütörtök éjjelre kicsit jobban lett, az éjszakát kórházunkban töltötte. A mai nap szerencsére jó hírekkel indult: Dani emelgeti a fejét és már az étel is érdekli. Cikkünk írása közben is folyik neki az infúzió. Orvosai bizakodóak, úgy vélik, ha KisDani nem esik vissza és állapota javulásnak indul, jövő héten át is eshet a bonyolult műtéten, melynek során combcsontjának végét csonkolják és megpróbálják visszailleszteni a helyére. Addig is szigorú ketrecnyugalmat rendeltek el neki és folyamatosan kapja a fájdalomcsillapítókat.
Kérjük, támogassa Ön is KisDani műtétjét! Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777 (a megjegyzésbe írja bele: KisDani) Köszönjük!
(Adománya után adókedvezményt vehet igénybe; kérjük, olvassa el az ezzel kapcsolatos információkat ide kattintva.)


KisDani gondozó kíséretében a szombati rendezvényen már látogatható kórházunkban!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában