Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

A CSODA elmaradt, szívünk darabokban! 💔
2022.05.11.

Indra épp egy éve került Budapestről a szergényi menhelyünkre és mi nagyon imádtuk! Aktív, csupamosoly, szeretni való szukácska, Aki nagyon sok örömet szerzett nekünk.
Minden reggel Ő volt az első, Akivel szembenéztem, Aki boldogan üdvözölt mikor leállítottam az autót.
Ám tegnap reggelre valami megváltozott, nem jött a kennelajtóba és nem nyúlt az előző napi vacsorájához, miután bementünk hozzá, csúnya, véres hasmenést fedeztünk fel kenneljében. Tudtuk, hogy nagy baj van!
Egy gyors telefonhívás után Berni doktornő soron kívül fogadott minket a Pápai Tókerti Rendelőben. Fizikális vizsgálat során a hasa tapintásra fájdalmat jelzett, az emlőjéből vér spriccelt, mely nagyon ijesztő volt. Míg a laborvizsgálat eredményére vártunk, kapott infúziót, majd sorban következtek a különféle vizsgálatok. A hasi ultrahangnál szervi problémát nem talált a doktornő, viszont a belek túlzottan gázosodtak.
Ahogy Indra az asztalon állt, én nyakát átölelve segítettem a kivizsgálás zavartalanságát. Ő a vállgödrömbe hajtotta a fejét (ezt eddig sohasem csinálta) és én fülébe súgtam, hogy mennyire szeretem. Ennek a meghitt pillanatnak volt valami megmagyarázhatatlan varázsa.
A röntgenfelvételek aggasztó képet mutattak, tüdővizenyő mellett egy fél oldali szívnagyobbodást is látott a doktornő.Mindent összevetve a végleges diagnózis egyértelműen bakteriális fertőzésre utalt.


Minden létező kezelést megkapott, különféle injekciókat -a K vitamint, vízhajtót, antibiotikumot stb. - melytől javulást reméltünk, megbeszéltük a mai kontrollvizsgálatot és a kezelés folytatását.


Azonban, ma reggelre Indra összeomlott. ! 😭 Elfekvő állapotban találtuk a menhely kórházi kenneljében, nem késlekedtünk, rohantunk vissza a rendelőbe. Minden olyan felfoghatatlanul gyorsan történt! A rendelő teljes személyzete egy emberként rohant és azonnal cselekedtek (örökké hálásak leszünk érte)! Egy pillanat alatt felrakták az EKG-t, egy újabb laborvizsgálatra már a gépben volt a vérrel teli kémcső, injekciók, alvadásvizsgálat és minden amit el lehet képzelni.

A várakozó gazdik szemében láttam a döbbenetet és drukkolást, mi pedig a háttérben már szerveztük a véradó kutyánk szállítását. Míg orvosaink heroikus küzdelmet vívtak a sokktalanításért, mi aggódva figyeltük az EKG monitoron – számunkra értelmezhetetlen, de ijesztő 'krikszkrakszokat'. A pulzus értéke gyakran ugrott 160 környékére, de a lassú és óvatos vízhajtó adagolásának köszönhetően, lement 80-90 –re is. A labor eredménye sokat romlott a tegnapi óta, a diagnózis egyértelműen coli enterotoxin.
Szavakkal leírni nem lehet azt az emberfeletti küzdelmet… és aztán néma csend…… Indra szervezete feladta! ! 😭
Számomra ott és akkor nyert értelmet a tegnapi ölelkezésünk, Ő már tudta, hogy búcsúzni készül. 😩


Drága Indra! Nem tudom elmondani, hogy mennyire fáj, hogy mennyire hiányzol!
Légy boldog odaát, a Noé égi falkájában! Soha, de sohasem feledünk! 💔Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában