Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetségenek a Noé Állatotthon Alapítvány is alapító tagja.
2022.04.28.

Az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetségenek a Noé Állatotthon Alapítvány is alapító tagja. 🙏❤️
Nézzétek a térképet! Egy szuper csapat, akikkel együtt dolgozunk, ennyi helyre juttatta már el az adományainkat. Itt is az összefogáson van a hangsúly. Magyar, cseh, ukrán szervezetek dolgoznak azért, hogy olyan helyekre érkezzen a segítség, ahol tényleg nem elérhető az élelem, vagy épp háború van vagy az otthagyott állatoknak kell tápot biztosítani. Ahol, ha van is pénz a számlájukon, nincs nyitva bolt vagy épp nincs áru.
A háború hihetetlen szörnyűségeket teremtett. Több ezer állat éhezését és halálát hozta. Elképzelni sem tudjuk, hogy mi történne, ha Magyarországnak is ezzel a problémával kellene megküzdenie. Jelen pillanatban sincs hónapokig elég tartaléka a legtöbb állatvédő szervezetnek, ezért is segít több tagszervezetünk is a magyar egyesületeknek és alapítványoknak, állatmentő magánszemélyeknek. Gyűjtünk, adományozunk, mentünk, átvállalunk állatokat – mindenki a saját erejének megfelelően, amit tud. Hiszen mi is központi, állami támogatás nélkül mentjük és gondozzuk a magyar állatokat.
Az állat az állat és mindegy a határ melyik oldalán született, ugyanúgy szüksége van segítségre. Önmagáról nem képes gondoskodni és sajnos egyre kevesebb különbség van a magyarországi és a kárpátaljai tartási körülmények között.
Mi tiszteletben tartjuk az adományozóink döntését. Aki az ukrán állatoknak szeretne adni, azt eljuttatjuk oda. Aki pedig a magyar állatoknak szeretne segíteni, azt is szívesen fogadjuk.
A két dolog nem elvesz egymástól, hanem támogatja egymást. Nem a magyar állatok helyett segítünk az ukrán állatoknak, hanem mellett, plusz feladatként felvállalva.
Sajnos a magyar menhelyek, állatvédő szervezetek is nagyon nehéz helyzetben vannak. Ennek csak egyik oka a szomszéd ország felé irányuló segítségnyújtás. A lakosság, legalábbis a támogatók romló életszínvonala, a drágulás, a bizonytalanság az egész civil szektort befolyásolja. Mindenhol visszaesett az adományozói kedv, nem csak az állatvédelemben.
A magyar állatvédő szervezeteknek is szüksége van a támogatásra, jobban mint bármikor.
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Ukrajnához képest egy ilyen pici ország mennyi helyre el tudta juttatni a segítséget.
Köszönjük szépen azoknak a nemzetközi cégeknek, támogatóknak, akik segítségével ilyen sok helyen nem éheztek a segítségünkkel állatok.
Köszönjük szépen a Барбос menhelynek Ungváron, hogy elvállalta a cseh, a magyar és más nemzetközi adományok koordinálását országon belül. Autóval, vonattal és a legfontosabb: nagyon-nagyon sok önkéntes munkájával!

Hálásak vagyunk!

https://www.facebook.com/NGO.Barbos/posts/2005781622938940
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában