Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Cynthia, a csapda áldozata
2008.04.10.

Friss hírek (2008.05.13.)


Sajnos Cynthia cica bőre annyira elvékonyodott, hogy, bár remekül regenerálódott a hurok kivétele után, időről időre felszakad, ha a cica komolyabban mozogni kezd. Mivel a kezelések ezen nem tudtak segíteni és Cynthia bőre több helyen is szétnyílt, ami nagy fájdalmat okoz neki, ezért orvosaink úgy döntöttek, újabb műtétnek vetik alá, melynek során eltávolítják az elvékonyodott bőrt és az egészséges bőrt összevarrják.


---------------------------------------


Cynthiának neveztük el a képen látható bájos, kedves, dorombolós nőstény cicát, aki április 10-én érkezett hozzánk. Cynthia kóbor cicaként csapódott egy hölgyhöz, aki etetgette őt és kertjében kis lakrészt rendezett be a cicának - aki egy nap hurokkal a nyakán tért haza.


Cynthia akkor nem hagyta megfogni magát, később pedig a hurok eltűnt, így ideiglenes gondviselője azt hitte: sikerült megszabadulnia tőle. Néhány hét múlva derült ki, hogy nem így történt: a cica valahogy letornázhatta a borzalmasan szűk hurkot a derekára, ahol dús, szép szőre teljesen eltakarta. Cynthia egyre rosszabbul lett, végül már nem is evett. Gondviselője ekkor vette észre, hogy a hurok még rajta van...


Ekkorra már szegény cicának borzalmas fájdalmai voltak, a dróthurok teljesen eltűnt a húsában, ezért kérte befogadója alapítványunk segítségét. Bár nem volt szabad ketrecünk, az elmondottak alapján rögtön tudtuk, hogy ilyen súlyos eset nem maradhat kezeletlenül, így azonnal indultunk a cicáért.Mint kiderült: nagyon jól tettük, hiszen akár egyetlen nap késlekedés is könnyen végzetes lehetett volna.


Cynthiát a Bártfai utcai rendelőben vették kezelésbe - ezúton is köszönjük az azonnali segítséget!

Szegény cica egy rossz szót sem szólt, amikor a rendelőben az asztalra tettük; békésen tűrte a vizsgálatot.

A drótnak nyoma sem volt; mélyen belenőtt az állat húsába.Reméltük, hogy a hurkot szétvágva sikerül azt kihúzni a cicából, ám ez korántsem volt ilyen egyszerű.

Csak a hurok felét sikerült eltávolítani, szegény állat pedig még mindig teljesen "össze volt fűzve" derékban.

Ezután borotválás következett...

...majd végül szikével a drót mentén körbevágva az állatot sikerült eltávolítani a maradék drótszakaszt. (A fenti képen jól látható a kiálló drótvég mögött a hatalmas tályog.)Szegény cica hányattatásainak itt még nem volt vége: ezután a drót miatt kialakult hatalmas tályogot kellett felnyitni és rendbehozni - a műtőbe már nem kísérhettük el őt fényképezőgéppel.


A képen jól látható, milyen apró a dróthurok, ami ennyi szenvedést okozott Cynthiának.

Cynthia jelenleg is a rendelőben van, infúzióra kötve; állapota súlyos. Ha minden jól megy, és a kezelés sikeres volt, holnap felköltözhet az állatotthonba, ahol hosszú hetekig tartó utókezelésre lesz majd szüksége.


Kérjük, ha Ön támogatni szeretné Cynthiát, vásároljon vagy ajánljon fel neki egy ketrecet, melyben lábadozási idejét eltöltheti - mivel sajnos jelenleg nincs számára szabad karanténketrecünk, így még nem tudjuk, hogy hol helyezzük majd el, ha kiengedik a rendelőből!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában