Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Fontos nap volt!
2021.11.07.

Fontos nap a mai!
Ovadi Péter állatvédelemért felelős miniszteri biztos által benyújtásra került egy törvénymódosítási javaslat, “az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról”. A javaslatban érintve van az Állatvédelmi törvény és a Büntető Törvénykönyv is!
Évek óta lobbizunk, dolgozunk ezért, túl rengeteg beadványon és egyeztetésen. Most végre több fronton is összeállt olyan valóban cselekvő, dolgozó, szakmai alapokon tevékenykedő csapat, mely záloga mindennek.
Néhány szemelvény a javaslatból:
👍 Az állattartástól való eltiltást be kell jegyezni a Közigazgatási Szankciók Nyilvántartásába. Vagyis végre ezek az eltiltások nem csak helyi, elérhetetlen információk maradnak!
👍 Méreg alkalmazása, vagy csak annak használatának előkészítése is btk. szerinti bűntethető lesz, mind természetkárosítás, mind állatkínzás tekintetében!
👍 👍 1-5 évig terjedő bűncselekmény a SZAPORÍTÁS! A szaporítással összefüggő haszonszerzési cél érdekében tíznél nagyobb számú kedvtelésből tartott állatra a jó gazda gondosságának elmulasztásával végzett cselekmény!
👍 Büntethető lesz az is aki “csak” részt vesz állatviadalon!
👍 Valamint előírja, hogy a bűntető eljárásokban lefoglalt élő gerinces állatok estében minél rövidebb időn belül meg kell történnie a bizonyítási eljárásnak és rendelkezni kell a tulajdonjog tisztázásról, függetlenül az eljárás menetétől! (Jelenleg 5 ügyünk van, melyekben összesen közel 50 kutya var erre több mint 2 éve, de van ahol 4! éve!)
A beadvány teljes szövege itt olvasható el: https://www.parlament.hu/irom41/17434/17434.pdf
Nagyon fontos intézkedések ezek, nagyon bízunk benne, hogy hamarosan már nem csak feltételes módban számolhatunk be minderről!
Ráadásul a munka nem állt meg, a jogalkotó csapat már dolgozik a következő lépéseken 🙏 Hálásan köszönjük, hogy a civil szervezetek képviselőit is meghallgatták, sőt az észrevételeinket, javaslatainkat, tapasztalatainakt maximálisan figyelembe is vették. 🙏

fotó forrás:stmlmag.com
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában