Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Lezárták a nyomozást Apu kutya ügyében
2007.08.09.

Állatotthonunk rendszeres látogatói jól ismerik Apu kutyát, a kis fekete ebet, akit áprilisban fogadtunk be és aki azóta is meghatározó egyénisége gazdasági udvarunknak. Apu, bár még jól látszik rajta egykori sérülése, úgy tűnik, visszanyerte bizalmát az emberekben; öntudatosan jön-megy, intézkedik az udvarban, kísérgeti a tyúkokat vagy épp Marcsi kecskét terelgeti.


Nem volt azonban ez mindig így, hiszen Apu szörnyű állapotban került hozzánk egy lakossági bejelentés nyomán. Megtalálója Dömsödön, a Dabiszigeti úton lelt rá, nyakán mély, vérző, nyűvektől hemzsegő, rothadó, bűzös sebbel.
Az állat sérüléseiből ítélve hosszú időn keresztül, különösen kegyetlen módon lehetett kikötve, míg végül sikerült magától elszabadulnia és elmenekülnie. Ha ez nem sikerül, minden bizonnyal 1-2 napon belül elpusztult volna.
Megtalálásakor még rajta volt az a madzag, ami életveszélyes sérüléseket okozott rajta. A madzag több centiméter mélyen az állat húsába vágódott, mély, gennyes, vérző, nyílt sebet hagyva maga után, melyet a legyek is beköptek, borzasztó kínokat okozva az állatnak.


Szegény Apu kutyát hónapokig kellett kezelni; gyógyulása nagyon lassú volt, bár az aloe verától a bioptron lámpáig mindent bevetettünk, hogy borzalmas sebeit gyógyulásra bírjuk. Ma már Apu jól van, kezelését pár hete abbahagyhattuk, és bár sebe valószínűleg sosem fog nyomtalanul eltűnni, mégis bízunk benne, hogy sikerült elfelejtenie korábbi hányattatásait.


Alapítványunk természetesen feljelentést tett ismeretlen tettes ellen állatkínzás vétsége miatt. A Ráckevei Rendőrkapitányság megindította a nyomozást és meg is találta a tettest, aki a rendőrség tájékoztatása szerint elismerte tettét.


A rendőrség a mai apon értesítette alapítványunkat, hogy a nyomozást lezárták és az ügyet vádemelési javaslattal továbbították a Ráckevei Városi Ügyészségnek - így az elkövetőnek állatkínzás vétsége miatt kell majd felelnie. Természetesen az ügy fejleményeiről tudósítunk majd honlapunkon is; addig pedig, aki szeretné, bátran meglátogathatja, sőt, örökbe is fogadhatja a sok hányattatáson átesett Apu kutyát.

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában